Krém nebo sérum na pigmentové skvrny?

misapet
28. pro 2024

Ahoj,
jaké sérum nebo krém by jste doporučili na pigmentové skvrny? Se kterým jste byly spokojené a pomohlo? Je mi 37 let a vždy se mi skvrny udělaly v těhotenství. Předem děkuji za vaše tipy 😃

nelly_strokova
28. pro 2024

@misapet Neporadím přímo konkrétní, ale kosmetická mi vždy klade na srdce, že musím mít krém s SPF faktorem, aby se pigmentové skvrny netvořily. To je prostě základ každé ráno a při opuštění z domova.

vlasta1981
28. pro 2024

@misapet mne pomáhá sérum s vitamínem c od astridu a z dm globulky s ceckem

simkrk
28. pro 2024

Ráno rozhodně používat krém s SPF, ja používám kosmetiku Revox, mají i sérum s niacinamide a sérum na skvrny je i super od Purity vision.. 😊👍
Nebo hledat produkty s touto účinnou látkou 😊

herminka
28. pro 2024

Mně se celkem osvědčil krém na pigmentové skvrny Balea a taky nějaký Nivea Luminous.
SPF 50 je nezbytnost (v létě včetně reaplikace - ale i tak jsem se novým skvrnám úplně nevyhnula).

alice180
29. pro 2024

@misapet jak bylo řečeno SPF denně i v zimě,i když nejdeš ven. Premaznout během dne. V létě vícekrát. Na vzniklé je dobrý sérum s vitamínem C obsah min. 8. Odličovat dvoufázové.

lobella
29. pro 2024

Tady se pripichnu, vzdy v tehotenstvi se mi udelala uplne pigmentova mapa na cele, prestoze mazu v lete v zime kazdy den 50+v lete jsem kvuli tomu nosila venku nonstop ksiltovku, nepomohlo vubec nic, az po porodu to zacalo zase samo blednout...na pigment jsou super sera s niacinamidem, vitamin C, ale taky retinol ci bakuchiol, AHA a BHA kyseliny, ale nepomohlo mi nic, jen porodit a ted se to postupne ztraci, jsem 5 mesice po po porodu