Ahoj, můžete mi prosím poradit/doporučit krém na vrásky a rozšířené póry? Po porodu se mi hrozně zhoršila pleť a nic nepomáhá :( nevadí mi, když nebude z nejlevnějších, ale zas aby to nebylo do tisíců ☺️
Moc děkuji🌻
Jílová maska z bílého francouzského jilu je výborná na čištění pórů. Čistý jíl se dá koupit v lékárně a doma smíchat s vodou a nanest na obličej.
Určitě neuzivej krémy se silikony, spíše přírodní, např Bione, Havlíkova apoteka - ta je dražší, tak mám od nich aspoň ranní 3 minutovou masku, ji miluju 🙂 a kazde ráno se těším jak si ji napatlam, krásně voní a cisti, hydratuje. A na noc Andělskou tvář.
Hlavně pleť čistit i ráno, to jsem.zanedbavala, teď už se snažím a mám ji hezčí.
Moc děkuji za tipy!!!
@valia76 Havlíka jsem měla, ale pak jsem se před porodem nedostala už do krámku a tak jsem začala mazat tím, co bylo doma:( Jinak jsem měla český krém a přesně jak píšeš ranní 3minutovou masku🙂 A zeptám se - když si ráno vyčistíš maskou, pak ještě něčím mažeš? Nějakým tím přírodním krémem?
Já před časem začala zkoumat korejskou kosmetiku (když jsem přestala kojit,vrátila se mi MS a celkově se mi pleť najednou zhoršila) kdy dávají právě důraz na vrstvení lehkých prostředků a na čištění pleti. Takže používám čistící mycí olej,pak gel a následně pleťovou vodu. Různá hydratační séra/emulze a lehký krém. Zkoušela jsme i všechny český bio krémy (Havlíka,Nobilis, oleje - ale vždy se mi pleť zhoršila. Možná jsme málo vytrvalá,ale mám pocit,ze příliš hutný krem či oleje mou pleť zatěžují. Takže se snažím zejména hydratovat a přesto,aby byla kosmetika nejvíc přírodní,bez chemie. Jinak to čištění je základ,samozřejmě vnitřní hydratace...ale jsme ženy a vše nám řídí hormony. S tím se zas tak moc udělat nedá.
@1leny ano po smytí a uschnutí dávám pleťový krém Bione proti vráskám - momentálně ten na foto- a oční krém taky Bione.
Měla jsem vzorek Krásné paní, ale leskla jsem se z toho dlouho, takže od Havlika víc zatím koupit neplánuji. Jo a kdyz jsem po noční masce - to si ranní nedávám- , tak obličej ještě očistím růžovou vodou a zas krém a je to🙂 A pokračují s další úpravou ať můžu mezi lidi 😄
Myslím, že základ je hydratace a vštěpuju to každýmu. Další problém může být ranní péče, většina žen řeší péči jen večer. Hlavně neumývat obličej pouze vodou. Já každé ráno používám tonikum od BIO Garnier a pak krém. Nejdůležitější považuju večerní rituál, což je mycí gel BIO Garnier s Foreo kartáčkem, následně opět tonikum a pak největší zázrak a můj objev je hyaluronové sérum no. 1 Gold od Di Angelo, které mi konečně poskytlo žádoucí hydrataci. Není to věc z drogérky, jsou v tom přírodní složky, ale zase to není věc za tisíce a umí to opravdu zázraky. Používám 2m a je to nebe a dudy v používání krémů. Protože po tý aplikaci to zintenzivní účinek krémů, na závěr dávám Ziaja Kozí mléko noční krém nebo Estée Lauder Revitalizing Supreme +, ten je sice dražší, ale obmněňuju s tou Ziajou podle pocitu. Nicméně shrnutí je čistění pleti ráno i večer a sérum na hydrataci, to vyřeší polovinu problémů 😀
Nevím, zda to zabere, když jsou na vině hormomy, ale zkuste krémy od 100 % pure. Jsou sice dražší, ale mně vydrží dlouho a pleť mám po nich krásně hydratovanou.