Hezký den, syn 2 roky má na stehnech a rukách suchou zarudlou pokožku, občas se i drbe. Ráda bych koupila nějakou mast, krém, na denní promazávaní, která by zabrala a hydratovala postižená místa. Poradíte někdo něco opravdu účinného co vám zabralo u dětí?
@zuzkasim kosmetiku máme přírodní od ATTITUDE. Stejně tak prací gel. Většinou syna koupu jen v Čisté vodě, jednou týdně použiji trochu té přírodní kosmetiky. Mažu kokosovým olejem, ale tam nevidím nějaké zlepšení. Přes léto neměl nic, teď mu to vylezlo hlavně na nohách asi z punčoch.
@aurelie34 Dcera má suchou pokožku po celém těle a nejhorší na obličeji, kde má i zarudlé fleky. A přesně jako u vás - přes léto nemívá nic, jak se udělá chladno, vyleze jí to hodně. Já to mám taky, ale momentálně naštěstí jen na rukou. Nejvíc nám pomáhá mazat během dne bambuckým máslem, po koupeli olejíčkem (dobrou zkušenost mám s meruňkovým a mandlovým, naopak u kokosového jsem žádný efekt nezaznamenala). Jo a dobrá je i ovesná koupel - rozmixuju pár hrstí ovesných vloček a buď přidám přímo do vany, nebo dám do látkového kapesníku, zavážu nebo zajistím gumičkou a nechám při napouštění vany tu vodu téct přes ten balíček a klidně ho pak ještě v té vodě nechám při koupání.
U nas na ekzem vede telovy krem Bioderma Atoderm a bambucke maslo, ale ne ty levne z drogerie, nejlepe funguje od L'Occitane, i konzistenci je to uz od pohledu neco uplne jineho. Koupele jsou jeste fajn v morske soli, prodavaji v DM. Kdyz je ekzem v zarudle fazi, tak mazeme Vittelou se zinkem.
@aurelie34 Jo, super, spousta rodičů přemýšlí, jak se zbavit ekzému a při tom ho podporují právě pěnama do koupele, aviváží atd... V zimě je to vždycky horší, kůže nemá tolik možnost volně dýchat☹ Sháněla jsem pro syna vždy i čistě bavlněné punčošky, šiju mu pyžama z biobavlny, protože v pyžamu přece jen tráví dost hodin ze dne... bojujeme už 12 let.
@aurelie34 sucha kuze je jenom projev. Musis zjistit, co mu nedela dobre - casto je to cokolada, sladke, orechy, mak, citrusy nebo cerstva jablka (i stava z nich). Horsi je to u rustu zubu, pri nemoci nebo na podzim, zima a jaro.
Zkus v lekarne, zda by ti nedali vzorky. Nekomu pomaha excipilia, nekomu modra indulona, lipolotion, konopna mast a pod. Vyrobku je hodne. Urcite doporucuji vysadit avivaz a praci gely. Ono i samotna voda vysusuje pokozku. Napr. Lipolotio ma pripravek, takovy olejicek do vany (Olbad) a doporucuji kremovat celou pokozku po kazdem koupani.
Jaký holky používáte?
Syn 3 roky má slabý atopický ekzém a přes zimu je to vždy o dost horší - mám vyzkoušeno spoustu krému, ale přes tu zimu jsem žádné extra zlepšení nepozorovala. Ale minulý týden jsme koupili krém zn. Mixa Calming body balm Atopiance - je to pro děti i dospělé, mažu syna ten týden a je úplně čistý. Takže za mě super, snad tento stav vydrží.
Za nas muzu doporucit Lipikar (olej do koupele a nasledne mazani) anebo mast AD Calcis. A ovesne koupele 😉
@aurelie34 Excipial U lipolotio
To je potřeba vyzkoušet, někomu dělá dobře čisté bambucké máslo, jinému třeba i konopná mast, u nás vede Dětské tělové máslo od Purity Vision. Dala bych si dost pozor na veškerou kosmetiku z lékárny i drogerie, jsou v tom různé přidané látky, které dítěti vůbec nemusí dělat dobře a naopak mohou ekzém o to víc dráždit. Samozřejmostí je nepoužívat žádnou aviváž, do máchání přidat trochu octa, dávat pozor na prací prostředky, jestli je to možným přidat extra máchání, nepoužívat na dítě žádné sprchové gely, pěny apod.