Doporučíte prosím kosmetiku na začínající akné u dívky 10 let? Už má chudák akné, je potřeba začít s denní péčí o pleť. Nikdy nic nepoužívala, tedy s čím začít? Začíná se za akné stydět 😬
Prosím něco co máte vyzkoušené, děkuji ♥️
Ahoj, jsem maminka 17ti lety kočky... jestli muzu poradit, tak navštivte kožní anebo kosmetičku. Dobry dermatolog/kosmetička je v tomhle lepší, než patlat něco, co by ještě víc ublížilo. A lékař může také napsat na předpis vitamín A, který celkem ucinne omezuje akné. Taky dceři vysvětlí, jak se starat o pleť.
Z kosmetiky z běžné drogerie má dcera osvědčenou Mixu: čistící gel a hydratační krém.
Super kosmetika je Nobilis Tilia, maji řadu pro aknéozni pleť a dcera si večer po vyčištění, krému na předpis dává ještě arganový olej Nobilis Tilia - to je úplný zázrak.
Já osobně mám ráda čistící pěnu od Avonu.
🆘️ Avon taky dělá takový gel a náplasti na akné jako první pomoc, když se pupinek objeví. Z lékárny je fajn jako první pomoc Akneroxid.
Taky je fajn zaměřit se na čistotu střev a posilit mikroflóru: nejaka probiotika a omezit sladké, brambůrky, sladke limonady, fast food (jen vyjmenovávám, nemyslím to zle), což je v tomhle věku těžké 😄 super na pleť i vlasy jsou mandle.
Moji pomáhá pouze peeling a konjakova houbička. Nic jiného, spousta peněz to stálo a dopracovaly jsme se k tomuto.
Zkusila bych nejdriv prirodni peci, dbat na cisteni a hydratovani pleti: https://www.marokovbatohu.cz/souk/startovaci-ba...
Potom postupne zkouset, co ji bude vyhovovat. Urcite ne zadne vysusovani alkoholem konzervovanymi produkty, abrazivni peelingy atd.