Kosmetika pro dospívající dívky. Doporučíte, prosím?

8. říj 2024

Doporučíte prosím kosmetiku na začínající akné u dívky 10 let? Už má chudák akné, je potřeba začít s denní péčí o pleť. Nikdy nic nepoužívala, tedy s čím začít? Začíná se za akné stydět 😬
Prosím něco co máte vyzkoušené, děkuji ♥️

ai30
8. říj 2024

Zkusila bych nejdriv prirodni peci, dbat na cisteni a hydratovani pleti: https://www.marokovbatohu.cz/souk/startovaci-ba...
Potom postupne zkouset, co ji bude vyhovovat. Urcite ne zadne vysusovani alkoholem konzervovanymi produkty, abrazivni peelingy atd.

felis
8. říj 2024

Ahoj, jsem maminka 17ti lety kočky... jestli muzu poradit, tak navštivte kožní anebo kosmetičku. Dobry dermatolog/kosmetička je v tomhle lepší, než patlat něco, co by ještě víc ublížilo. A lékař může také napsat na předpis vitamín A, který celkem ucinne omezuje akné. Taky dceři vysvětlí, jak se starat o pleť.
Z kosmetiky z běžné drogerie má dcera osvědčenou Mixu: čistící gel a hydratační krém.
Super kosmetika je Nobilis Tilia, maji řadu pro aknéozni pleť a dcera si večer po vyčištění, krému na předpis dává ještě arganový olej Nobilis Tilia - to je úplný zázrak.
Já osobně mám ráda čistící pěnu od Avonu.
🆘️ Avon taky dělá takový gel a náplasti na akné jako první pomoc, když se pupinek objeví. Z lékárny je fajn jako první pomoc Akneroxid.
Taky je fajn zaměřit se na čistotu střev a posilit mikroflóru: nejaka probiotika a omezit sladké, brambůrky, sladke limonady, fast food (jen vyjmenovávám, nemyslím to zle), což je v tomhle věku těžké 😄 super na pleť i vlasy jsou mandle.

kakba
8. říj 2024

Moji pomáhá pouze peeling a konjakova houbička. Nic jiného, spousta peněz to stálo a dopracovaly jsme se k tomuto.