Kosmetika 30+. Doporučíte, prosím?

kristynasam
17. zář 2024

Ahoj, doporučíte kosmetiku pro 30+? Nikdy jsem si na krémy a séra nepotrpěla a teď mám pocit, že už by to "něco chtělo". Pleť asi smíšená, občas beďar na bradě, tváře asi spíš sušší, díky mimču kruhy pod očima.
Cenově přijatelné, prosím.
P.S. Myslíte, že dražší kosmetika typu La Roche je i účinnější?
Díky!

esmeralda11
17. zář 2024

@kristynasam doporučuji se přidat na fb do skupiny Skincare a tam si něco o tom načíst a proniknout do toho. Já do té doby chtěla pleť řešit koupením krému z drogerky, no pak jsem zjistila, že existuje 5kroková rutina a korejská kosmetika😀 Když se o to člověk jen malinko zajímá, dokáže se pak zorientovat a vybrat si kosmetiku nejvhodnější pro sebe. A změny jsou fakt vidět, alespoň u mě jo.

felis
18. zář 2024

@kristynasam ahoj, mě vyhovuje kosmetika Avon a Balea z DM, Nivea byla taky fajn. Ceska bio kosmetika Nobilis Tilia je skvělá také, ta vůně krémů a olejicku, ze bych to nejradsi sežrala 😃Chce to zkoušet. Základ je vyčistit, případně odlicit, pak namazat. Jednou týdně můžeš dát masku, ale na to moc nejsem, nebot efekt zadny, ale používám misto toho peeling a to jak na obličej jeden a na tělo jiný.

martulka88
18. zář 2024

Mně nejvíce vyhovuje Uriage - nemastí, hezky se vpije, není tolik parfémovaný a zanechává příjemnou pokožku. Manžel mi v létě koupil (ano, defakto on mě dokopal se mazat i uriage), ještě dvě řady od Yves Rocher (od krémů po séra). Ale jedna ta řada je na mne moc parfémovaná 😀 V létě tedy preferuji ten uriage a na zimu si budu dávat YR. Vím, že jsem v cca 20/25 kupovala Mixu a byla fajn. Moje mamka měla ráda Niveu, ale ta je na mne moc hutná a zanechává.mastný film. Co mi dost vyhovuje na tělo, ruce a nohy (na obličej nevím, zda mají) je Neutrogena. Ve vaně používám čistící pěnu. Plus občas nějakou tu masku. Je mi 36, ale nijak to nehrotím 😁

dashyyy
18. zář 2024

Doporučuji na IG profil Kateřiny Routové, má tam super tipy, rady, recenze. Já jsem vybrala Lobey používám asi tři roky a super, dekorativku beru na Goodie a vody Purity Vision

dandaa
18. zář 2024

V první řadě je potřeba pochopit jak se o pleť správně starat a nevynechávat žádný krok z rutiny. Kosmetika každému vyhovuje jiná a občas se musí více zkoušet. V lékárně kde mají dermokosmetiku ti dají vzorky což je super na vyzkoušení, potom jsou často akce 2+1 atd . Sama kombinuji několik značek v různé cenové relaci. Z dermokosmetiky je fajn Uriage, ale taky záleží jaký máš typ pokožky. Mrkni do skupiny na FB skincare péče o pleť.

eldoradoh
18. zář 2024

česká značka Lobey

me_druhe_ja
18. zář 2024

Je frčím L'Oréal. Je mi 38 a začala jsem tak před rokem a půl. 😀 předtím jsem na to fakt kašlala. Jen odliceni, sem tam krém a konec. Ale je fakt, že já nikdy neměla s pletí žádný extra problémy. Ale říkala jsem si, že už je vzhledem k věku nejvyšší čas. 😀
Každopádně značku si každá musí najít sama. A určitě neplatí, že čím dražší, tím pro tebe lepší. Klidně levnější drogerkova může být pro tebe ta nej. 🙂
Já teď kromě čištění používám ráno i večer sérum na pleť, na oční okolí a krém. Ráno s vit C a krém SPF a večer střídám retinol a kys hyaluronovou. Cca 3x do týdně maska (střídám čistící, hydratační, zpevňující) a podle toho jak to stíhám tak ráno pod oči polštářky s aloe Vera.
Myslím, že od doby, co se o pleť víc starám, vypadá lépe.

kiitaa
18. zář 2024

Ja mam u sebe pocit, ze je kosmetika vicemene jedno, ale je dulezita ta pravidelnost. Pouzivala jsem Ryor, Neutrogenu, ted mam obyc veci od Balei a jsem spokojena. Jakmile jsou deti treba nemocny a ja se na to par dni vyprdu, hned to vidim. Kdyz tomu dam prioritu, je to fajn 🙂

sorboni30
18. zář 2024

@kristynasam každemu sedí jiná kosmetika.. někdo je alergický na Avon, Oriflame.. moje mamka po svinu a Oriflame olezla.. mě Oriflame nevadil..někomu nevadí a používá ji roky.. Co by měla ale tato kosmetika obsahovat od 30 let nahoru je kyselina hyalurunova. Kolagen, elastin.. to jsou látky které telo s přibývajícím věkem potřebuje a z těla "mizí". Já používám kosmetiku z lékárny Avene. Není levná, ale moje pleť je v perfektním stavu, vyhovuje mě a cítím rozdíly od počátku co ji užívám. Ať už čistící vody, séra s vitamínem C, krémy na den i noc. Obsahují právě kyselinu hyaluronovou..
A kde jsem ji našla? No u Martiny Partlove. Ta to kdysi ukazovala na svém IG jak pečuje o svoji pleť.. tak jsem to zkusila taky a opravdu mi sedla.
Jinak je dobré i užívat na klouby, chrupavky pripravky. To taky souvisí pak s pletí.. kolagen..
Jinak ještě doplním, že je fakt důležité se starat o svoji pleť. Ona se nám odvděčí na stáří.. každé ráno a večer udělat očistu je třeba, tak jak se čistí zuby pravidelně, tak by se měly ženy starat o pleť.

sorboni30
18. zář 2024

@sorboni30 jo jinak ještě si dávám každé ráno na kruhy pod očima ledové polštářky z lednice z aloe Vera. Jsou boží a kruhy zmiznou. Pak si udělám rituál pleti a super ✌️

gdpr
18. zář 2024

Mne po rokoch skúšania naviac sedí Avene a Uriage a vyskúšala som asi všetko od Balea, Garnieru, Nivei, La Roche atď aj z prírodnej som toho mala dosť. Každej pleti sadne niečo iné a niečo iné potrebuje treba len skúšať čo tvojej bude vyhovovať

alice180
18. zář 2024

@dashyyy souhlas zkoukni ten profil a najdeš, co potřebuješ. Díky jejím radam jsem konečná našla kosmetiku, která mi vyhovuje a navíc jsem se jí naučila pořádně používat. A pleť se zlepšila o dost.

drep
18. zář 2024

Já souhlasím s tím, že správná rutiny je mnohem důležitější než konkrétní značka. Já jsem tým přírodní - non toxic kosmetika z mnoha důvodů, na odlíčení mám nejradší olej od biorythme, na čištění střídám pleťové mléko nobilis tilia, puarre čistící olej, purity vision čistící olej a ještě bych ráda našla nějakou fajn pěnu (ale jsem trochu limitovaná alergií na aloe vera). Květinové vody mám ráda od nobilis tilia nebo purity vision. Séra od purity vision a krémy od puarre, nobilis tilia.

alice180
18. zář 2024

@drep a nezkoušela si tu od hej (pěnu )

alice180
18. zář 2024

@drep beru zpět tam je taky aloe, teď na to koukám v koupelně

drep
18. zář 2024

@alice180 ona ta aloe je hrozně používaná, docela mě to limituje, ale co nadělám. Naštěstí ji snesu aspoň v oplachovým produktech na vlasy, jinak by asi byl dost problém i s tím

dandaa
18. zář 2024

@drep co Anela ? Měla jsem od ní pěnu a byla fajn.

barumrallyebum
18. zář 2024

Ja pouzivam pletovku Dermacol, ta znacka sla docela do sebe, uz ani nevim proc jsem ji vyzkousela a fakt mi sedi. Maji velky vyber, priznive ceny a plet mam opravdu krasnou zarivou, na to, ze je mi 41, tak vypadam fakt dobre. Vlasovku a dekorativku od nich moc nemusim, tam kupuju drazsi znacky.

lallaa
18. zář 2024

Doporučuji korejskou kosmetiku, je skvělá 🥰

sahrazad1
19. zář 2024

Za mě - v jednoduchosti je krása . Takže , je mi 40+ , na den používám nějaký hydratační krém , přes zimu ten zelený od Welleda , a na noc arganovy olej . Pak odlicovadla na oči a levandulovou vodu . A to je vše . Pleť někdy drbu lufou . Masky ne , ani sera, za mě k ničemu - stačí ten argan. Olej . Jo - a můj názor - je to všechno genetika, takže buď mas štěstí na dobrou pleť , nebo na něco jiného 🙂

ai30
19. zář 2024

@sahrazad1 Je to rozhodne genetika, vtip je jenom v tom, ze kdyz ta genetika neni na tvoji strane, tak je ta spatna/dobra pece fakt dost videt ;)

drep
19. zář 2024

@ai30 a i dobrou genetikou dobrá péče zlepšuje výsledky🙂

drep
19. zář 2024

@dandaa znám jejich tělová másla a mají super scruby, netušila jsem alec že mají pleťovou kosmetiku, mrknu

alice180
19. zář 2024

@ai30 jo jo já kdybych se odrala lufou tak si to nedovedu představit

lennus
19. zář 2024

@sahrazad1 Vidíš a já mám od srpna hydratační sérum a po létě plném slunce mi vyloženě dělá dobře a vnímám i změny k lepšímu - vrásky na čele, kombinuju s hurným krémem na noc, jinak jsem celkem minimalista. S genetikou souhlas, mamka i babi vždy vypadaly dobře a mně často typují o pět méně, už jsem 40+.

Kosmetiku jsem si oblíbila rakouskou Ringanu - čerstvá přírodní a funguje jak má, firma má i celkem dobrý eko přístup, používám už 3 roky, moc doporučuju.

Od puberty jsem zvyklá se o pleť starat, základ je odličování a čištění pleti. Občas použiju peeling a masku a celoročně denní s SPF - díky slunci pleť stárne.

dura175
19. zář 2024

@lennus Super, že zmiňuješ SPF. To je IMO jedna z nejdůležitějších informací. Používat ochranu celoročně, v létě 50 a mazat často. Dřív se mi udělala vždy v létě pigmentová skvrna a teď mi nevyskočí ani po týdnu u moře.
S tou genetikou je to taky pravda, ale jak psaly holky nade mnou. Horší genetiku můžeš aspoň trochu pravidelnou péčí zmírnit a i ta dobrá ti poděkuje, když se o sebe budeš starat.

veru181
19. zář 2024

Jsem spokojená s Baleou z dm a na vrásky olej ve spreji Onclé.