Krom značkových prodejen jako Douglas, Sephora.. tam nakupuji já, ale parfém co chtěl manžel tam není.
Nechci koupit padělek nebo naředěný, poradíte?
Naředěný parfém mě dost pobavil, ještě jsem se s tím nesetkala. Leda by si někdo očichal EDP a pak si koupil EDT, tak to jo, tam je velký rozdíl. Nebo když jsi na dovolené, na letišti si vyhlédneš vůni, pak si ji koupíš u nás a nevoní ti. Nemůže, očichala jsi parfém určený pro jiný trh než byla Evropa. Ani na Notino ani na Elnino jsem niky nekoupila padělek. Zkaženou vůni ano, to se stane, ale není problém s reklamací. Nebo i tester, který jsem si koupila pro sebe, byl zřejmě špatně skladovaný a byla to vůně, která se 10 let nevyrábí. Když mám doma vůni, koupím si další flakon a ona je jiná,důvodem bývá většinou, že opět zakázali při výrobě nějakou parfémovou složku či stabilizátor nebo vůni osekali, aby vyšla výroba levněji. Tak to dnes bohužel chodí. Vůně, které mám doma 20 let a už se dávno nevyrábí, voní stále stejně. Když si dnes koupím parfém, za 5 let může být zkažený. Tady máš kosmetickou kalkulačku, zadáš značku a kód a vidíš, kdy byla vyrobená, minimální trvanlivost. Hned vidíš, za jsi nekoupila padělek, kód z padělku by neexistoval, tak dokonalé padělky zase nejsou.
https://checkcosmetic.net/
Duty free shop... Ale to chce někam letět nooo
Marionaud 🙂
Jistotu máš jen v kamenné prodejně a u oficiálních distributorů. Takové ty weby, kde je podezřelá sleva (Notino, Elnino...), to je vabank. Neprodávají padělky, ale můžeš narazit na druhořadou kvalitu nebo zboží pro východní trh, které voní jinak. Tohle zrovna poznáš podle arabských písmen na obalu, ale parfém, který se třeba zkazil v kamionu na slunci už ne, to se pak přeprodává (googli šedý trh s parfémy) a prostě ti pak nevoní, jak má a nevíš, jestli je chyba v tobě nebo ne. Každopádně u dárku to nestojí za to riziko, kupovala bych jen v kamenných prodejnách.
Parfémy od Lancome, Dior atd. na Notinu, ale poslední dobou jsem začala používat orientální parfémy z obchodu Krásy orientu v Praze. Jsou to držáci.
Holky a co parfém koupený v dm nebo rossmann? Já nakupuji výhradně v parfumeriích, ale tahle vůně tam zrovna není. Ono to taky není nějaká značka, ale manželovi voněla 😆
V dm se neprodávají přímo parfémy, ale spíš toaletní nebo parfémované vody. Mají tam levnější značky, ale některé voní hezky. Já tam manželovi i sobě kupovala roky bez problémů. Tam určitě padělky neprodávají a ve vitríně je jen pár krabiček, které se rychle prodají, jinak je to ve skladu.
@petulkadodo Ano, je to parfémovaná voda, vyzkoušel a nějak se mu zalíbila. Jinak roky používá Dior a ten mu kupuji vždy v parfumerce, stejně tak sobě.
Sephora ,Douglas ,Marionnaud, Fann , Ingredients store nebo Dior přímo v butiku Dior a LV také v jejich prodejně. Brala jsem i na Vivantis.
A co to je za vůní ?
https://www.fragranza.cz/ tady nakupují nejčastěji, na TikToku jdou najít i influ, kteří mají spolupráci a slevový kód tuším 10%.
Zajímalo by mne, co je to za parfém, že máš strach z padělku a přitom ho šla koupit do drogerie. Padělají se jen značkové parfémy. Napiš, co sháníš, my ti poradíme, kde nakoupit.
Pardon ale nebyla jsem tady, pracuji 12 směny. Je to jen David Beckhem, manžel ho zkusil v rossmann, tak se mu zalíbil.
Který konkrétně, je jich hodně moc. Ten se určitě nepadělá, je levný, nevyplatilo by se to.
@1pomnenka Takže ho můžu koupit v drogerce? Je to amber breeze.
Ano, úplně v klidu. Kup ho v drogerii.
@1pomnenka Diky, tak byl za tisícovku a koukám na netu je za 500. Tak proto se ptám jestli to nebude padělek, když je za polovinu míň.
Na netu je pod 500,-, pokud je v drogerce tak drahý, tak ho tam nekupuj, za to bys měla z e-shopu dva.
Farmasi, naprostá pecka za krásný peníze
Parfém, který mám stálý, tak kupuji na Notinu. S kvalitou jsem u něj spojená. Ale už jsem teda 3 roky neobjednávala.