Kde nakupujete parfémy?

12. pro 2024

Krom značkových prodejen jako Douglas, Sephora.. tam nakupuji já, ale parfém co chtěl manžel tam není.
Nechci koupit padělek nebo naředěný, poradíte?

hennrietta
12. pro 2024

Parfém, který mám stálý, tak kupuji na Notinu. S kvalitou jsem u něj spojená. Ale už jsem teda 3 roky neobjednávala.

1pomnenka
12. pro 2024

Naředěný parfém mě dost pobavil, ještě jsem se s tím nesetkala. Leda by si někdo očichal EDP a pak si koupil EDT, tak to jo, tam je velký rozdíl. Nebo když jsi na dovolené, na letišti si vyhlédneš vůni, pak si ji koupíš u nás a nevoní ti. Nemůže, očichala jsi parfém určený pro jiný trh než byla Evropa. Ani na Notino ani na Elnino jsem niky nekoupila padělek. Zkaženou vůni ano, to se stane, ale není problém s reklamací. Nebo i tester, který jsem si koupila pro sebe, byl zřejmě špatně skladovaný a byla to vůně, která se 10 let nevyrábí. Když mám doma vůni, koupím si další flakon a ona je jiná,důvodem bývá většinou, že opět zakázali při výrobě nějakou parfémovou složku či stabilizátor nebo vůni osekali, aby vyšla výroba levněji. Tak to dnes bohužel chodí. Vůně, které mám doma 20 let a už se dávno nevyrábí, voní stále stejně. Když si dnes koupím parfém, za 5 let může být zkažený. Tady máš kosmetickou kalkulačku, zadáš značku a kód a vidíš, kdy byla vyrobená, minimální trvanlivost. Hned vidíš, za jsi nekoupila padělek, kód z padělku by neexistoval, tak dokonalé padělky zase nejsou.
https://checkcosmetic.net/

felis
12. pro 2024

Duty free shop... Ale to chce někam letět nooo

rosalindamelinda
12. pro 2024

Marionaud 🙂

antoinet
12. pro 2024

Jistotu máš jen v kamenné prodejně a u oficiálních distributorů. Takové ty weby, kde je podezřelá sleva (Notino, Elnino...), to je vabank. Neprodávají padělky, ale můžeš narazit na druhořadou kvalitu nebo zboží pro východní trh, které voní jinak. Tohle zrovna poznáš podle arabských písmen na obalu, ale parfém, který se třeba zkazil v kamionu na slunci už ne, to se pak přeprodává (googli šedý trh s parfémy) a prostě ti pak nevoní, jak má a nevíš, jestli je chyba v tobě nebo ne. Každopádně u dárku to nestojí za to riziko, kupovala bych jen v kamenných prodejnách.

denissima
12. pro 2024

Parfémy od Lancome, Dior atd. na Notinu, ale poslední dobou jsem začala používat orientální parfémy z obchodu Krásy orientu v Praze. Jsou to držáci.

antoinet
12. pro 2024

@1pomnenka tahle stránka bohužel negarantuje pravdivost údajů (kéž by ano, ale ne).
A ten zkažený parfém je právě na eshopu častá věc, v kamenné prodejně ne, tam jsou přísně hlídané podmínky přepravy, data spotřeby apod.
Prostě tady se nevyplatí šetřit.

1pomnenka
12. pro 2024

@antoinet V kamenné prodejně nejsou skladovány parfémy ve tmě, svítí na ně žárovky celý den klidně roky a to je špatně. Nechci se hádat, každá máme svoji pravdu, já si parfém v kamenném obchodu nekoupím.

autor
12. pro 2024

Holky a co parfém koupený v dm nebo rossmann? Já nakupuji výhradně v parfumeriích, ale tahle vůně tam zrovna není. Ono to taky není nějaká značka, ale manželovi voněla 😆

lemamama
12. pro 2024

@1pomnenka tak parfémy jsou snad v krabičce.

1pomnenka
12. pro 2024

@lemamama A v té krabičce mají být uchovávány ve tmě. Vystavený tester už nevoní jak má po týdnu.

petulkadodo
12. pro 2024

V dm se neprodávají přímo parfémy, ale spíš toaletní nebo parfémované vody. Mají tam levnější značky, ale některé voní hezky. Já tam manželovi i sobě kupovala roky bez problémů. Tam určitě padělky neprodávají a ve vitríně je jen pár krabiček, které se rychle prodají, jinak je to ve skladu.

autor
12. pro 2024

@petulkadodo Ano, je to parfémovaná voda, vyzkoušel a nějak se mu zalíbila. Jinak roky používá Dior a ten mu kupuji vždy v parfumerce, stejně tak sobě.

dandaa
12. pro 2024

Sephora ,Douglas ,Marionnaud, Fann , Ingredients store nebo Dior přímo v butiku Dior a LV také v jejich prodejně. Brala jsem i na Vivantis.

alice180
13. pro 2024

A co to je za vůní ?

monars
13. pro 2024

https://www.fragranza.cz/ tady nakupují nejčastěji, na TikToku jdou najít i influ, kteří mají spolupráci a slevový kód tuším 10%.

1pomnenka
14. pro 2024

Zajímalo by mne, co je to za parfém, že máš strach z padělku a přitom ho šla koupit do drogerie. Padělají se jen značkové parfémy. Napiš, co sháníš, my ti poradíme, kde nakoupit.

lemamama
14. pro 2024

@1pomnenka to sem si přesně říkala.

1pomnenka
14. pro 2024

@lemamama Miluji anonymní dotazy o ničem. Shání něco, nenapíše co, takže my jí ani nemůžeme poradit kde. To je nějaký průzkum trhu nebo co? Takových je tu poslední dobou několik za den.

alice180
14. pro 2024

@1pomnenka jo, taky mi to tak připadá. Kdyby přece partnerovi něco tak strašně vonělo a nikde jinde to neměli, tak to koupím, protože mu udělám radost nebo nekoupim. Ale nevím jakou to má souvislost s tím kde kdo nakupuje parfémy.

autor
14. pro 2024

Pardon ale nebyla jsem tady, pracuji 12 směny. Je to jen David Beckhem, manžel ho zkusil v rossmann, tak se mu zalíbil.

1pomnenka
14. pro 2024

Který konkrétně, je jich hodně moc. Ten se určitě nepadělá, je levný, nevyplatilo by se to.

autor
14. pro 2024

@1pomnenka Takže ho můžu koupit v drogerce? Je to amber breeze.

1pomnenka
14. pro 2024

Ano, úplně v klidu. Kup ho v drogerii.

autor
14. pro 2024

@1pomnenka Diky, tak byl za tisícovku a koukám na netu je za 500. Tak proto se ptám jestli to nebude padělek, když je za polovinu míň.

1pomnenka
14. pro 2024

Na netu je pod 500,-, pokud je v drogerce tak drahý, tak ho tam nekupuj, za to bys měla z e-shopu dva.

danus89
14. pro 2024

Farmasi, naprostá pecka za krásný peníze