Denní líčení. Jak to máte vy?

adelisss
21. kvě 2024

Pěkný den,
Uvítám tipy na rychlé, efektivní líčení přes den + produkty, se kterými se dobře pracuje. Běžně si dávám BB krém nebo tónovací krém + případně korektor, když se třeba blbě vyspím. K tomu řasenku a někdy tužku na oči (ale ne černou, na té jdou dost vidět nepřesnosti - spíš nějaké stíny v tužce). Vše stíhám do 5 minut. Jak to máte vy?

tasimia
21. kvě 2024

@adelisss linky, rasenka, obočí. 10min hotovo..

mysh_me
21. kvě 2024

Nejlepsi sluzbu mi dela zvyrazneni oboci, mam na to tuzku s kartackem nebo takovy kartackovy fix, je to rychle hotove a pekne to zvyrazni oblicej, i kdyz nemam cas delat liceni oci.

verunnaj
21. kvě 2024

Obočí, korektor, řasy a kontura, max 10 minut
Kdybych si měla vybrat jedinou věc bude to obočí a doporučuju to každému 😅

pilzzee
21. kvě 2024

Oboci je zaklad, to bych si namalovala, i kdybych sla jenom ven s odpadkama 😀 Mam rada Essence superlast 24h (55,-), jde to s ni rychle, vydrzi dlouho a ma univerzalni hezkou barvu. Potom rasenka a tvarenka. A kdyz uz rtenka, tak Dermacol 16h, at to vydrzi celej den.

sarihy
21. kvě 2024

BB krém, korektor, stíny, obočí, pudr, rozjasňovač, řasenka, lesk na rty...10 minut max... Kdyz to chci ještě zrychlit, tak BB, obočí, řasenka, pudr.

adelisss
autor
21. kvě 2024

Děkuji za tipy. Jsem přírodní bruneta, tak obočí mám spíš tmavé a ne moc tenké. Spíš se snažím tak 2x do týdne upravit tvar trháním. Ale třeba někdy zkusím se víc zaměřit i na obočí.

sarihy
21. kvě 2024

@pilzzee Ta rtěnka Dermacol za mě brutál zklamání - šla jsem do ni po všech možných recenzích a tedy rozhodně nevydrží, tedy pokud beru tu výdrž včetně toho, že člověk jí a pije. Hrozně se pak drolila a celkově tedy příšernost, vydrží jen tehdy, když člověk nic nedává do pusy, což je tedy na celý den dost na prd.

pilzzee
21. kvě 2024

@sarihy Hele je to mozny, taky se mi to parkrat stalo .... ALE hodne zalezi na aplikaci, musis mit v pohode rty (ne nijak vysuseny atd.) a musis dat jenom uplne slabou vrstvu (ja to jeste obtisknu do kapesniku), a vetsinou mi vydrzi vpohode az do druhyho dne (jakoze to se stalo jen asi dvakrat, kdy jsem ji vecer nesundala). A mozna zalezi i na odstinu, ja nosim 23. Pokud znas nejakou lepsi, tak rekni.

mysh_me
21. kvě 2024

@sarihy me taky parkrat zcuckovatela, ale je to spatnou aplikaci. Zaklad je dat na suchy rty jenom uplne tenkou vrstvicku ty barvy a pockat az zaschne, jako uplne zaschne, klidne delam neco jinyho 5-10min a az potom muzes dat tu horni vrstvu. Takhle mi to vydrzi fakt i jidlo, piti, libani. Pokud das pod ni balzam, nebo das moc silnou vrstvu nebo das druhou vrstvu pokud neni dokonale zaschla, tak to zacne delat zmolky a otre se to hned.

sarihy
21. kvě 2024

@pilzzee Neznám právě no. Zkusila jsem jich několik, a skončila u lesku...Hubu mám myslím v poho, možná tedy moc silná vrstva? - no možná to ještě zkusím někdy. Ale do kapesníku jsem to obtiskávala a zaschnout chvíli nechala..
@mysh_me Hele jako pravda je, že zaschnout jsem to nechala tak 5 min max...protože prostě není čas ráno...a tenká vrstva chápu, ale měla jsem hodně sytý odstín a ten je při tenké vrstvě velmi neznatelný...no možná tomu dám ještě šanci, někdy. Díky za vhled.

adelisss
autor
21. kvě 2024

@pilzzee Jj, ta rtěnka mi přijde, že zvýrazňuje např. loupající se rty. Kvůli ní jsem přemýšlela nad peelingem rtů :D Normálně ji moc často nenosím, protože jsem si vybrala moc výrazný odstín, který se hodí spíš k večernímu líčení.

me_druhe_ja
21. kvě 2024

Už roky a roky používám jen makeup, pudr a řasenku. Stíny výjimečně a občas teď zařadim i lehce růžovou rtěnku. Obočí mám krásné svoje přírodní, tam jen udržuju tvar udělaný kdysi kosmetičkou.
Ale upřímně teď se maluju méně často než kdysi, začala jsem se víc starat o pleť, ta se mi zlepšila a i bez make-upu nevypadám úplně děsně 😀

pilzzee
21. kvě 2024

@mysh_me Teda takhle dlouho jsem to nezkousela, ja ji nechavam zaschnout tak 2 minuty a staci 😀

verunnaj
21. kvě 2024

@adelisss taky mám tmavší obočí, ale místama řídké, takže jen doplním mikrotužkou od esence asi za pajdu a pročísnu průhledným gelem 🙂

barulina
21. kvě 2024

@adelisss já mám udělané rasy, vytetované obočí, takže jedinne co ráno udělám je to, že si dám tvářenka jemne. Na rty používám v prubehu dne takový rtěnko lesk

adelisss
autor
21. kvě 2024

@sarihy Můžu poprosit o doporučení nějakého BB krému? Ráda vyzkouším nějaký nový.

adelisss
autor
21. kvě 2024

@barulina No to je výhoda permanentního make-upu :D

martinka_33
21. kvě 2024

Holky já se ráda inspiruju ale vzdycky z toho vyvodim stejny záver, ze se desim dne, kdy uz nebudu mladá a krásná bez líčení 😅 Fakt by me jeblo kdybych se musela necim patlat kazdy den 😲 Lícim se jen kdyz jdu nekam vecer a i to je mi neprijemny mit neco na obliceji...

dura175
21. kvě 2024

Pro běžné denní líčení si dávám make-up, pudr, tvářenku a zvýrazním obočí. Řasenku si jen jednou lehce líznu řasy, někdy ani to ne. Jak tu zaznělo, nejlepší službu dělá zvýrazněné obočí.

2veverka
21. kvě 2024

@mysh_me Prosím, můžeš doporučit ty produkty na obočí? Už si říkám, že je čas nahradit česání obočí hřebínkem

adelisss
autor
21. kvě 2024

@martinka_33 Moje mamka se skoro nelíčí ani teď v 60 :D Je to její styl. Já jsem si na líčení zvykla při práci s lidma. Prostě jsem měla pocit, že bych měla být upravená... Když se cítíš dobře přírodně, tak aspoň ušetříš...

lv
21. kvě 2024

Jsem rychlá, léta praxe, za 10min se stíny, bez nich za 5min. BB, korektor, pudr, lehce bronzer, tvárenka, rozjasňovač, obočí. Stíny když se mi chce, rtěnku Mac.

mysh_me
21. kvě 2024

@2veverka dam ti sem obrazek co pouzivam (ne teda vsechno naraz, vzdy jednu vec 😀)
Me se to osvedcilo a vyhovuje, ale je to normalne z drogerky, nejsem zadny odbornik ani jsem urcite nevyzkousela vsechno 😀

hojda
21. kvě 2024

@mysh_me Ta prostřední je taková hodně vosková, hrabičky mi nevyhovují, ale asi to má každý jinak a každé obočí je jiné.

eviicka
21. kvě 2024

Celý život jen řasenku a stíny. Až teď koukám, že se může malovat i obočí 😀 nojo chlupatá bruneta, obočí musím naopak každou chvíli redukovat🙂.

lennus
21. kvě 2024

@adelisss Tónovací krém, korektor, řasenka + na obočí a někdy jemná rtěnka.

mysh_me
21. kvě 2024

@hojda voskovou hodne rozcesu tim kartackem, pak mi to dela pekny efekt. Ty hrabicky mne docela vyhovuji, ale je to urcite individualni 🙂 me zase vubec nesedi ty tekute veci na oboci, a taky si je urcite lidi kupuji 😀

lentilkah
21. kvě 2024

BB krem- Missha nejlepsi, korektor, pudr, rasenka. Kdyz je vic casu, prismrncnu trochu oboci a dam tvarenku.

martinka_33
21. kvě 2024

@adelisss no právě se začínám cítit hůř, ale jen při pohledu do zrcadla 🤣 Horší je, že mi to je nepříjemné mít neco na obličeji nebo na rtech, takze se muze stát, ze pujdu cestou jako tvoje mamka a proste to priznam ze uz nejsem nejmladsi 😅

pampelina18
22. kvě 2024

Ráno vstanu, umyju obličej a jdu max 2 minuty 😂