Akné po porodu, už fakt nevím co. Poradíte, prosím?

17. lis 2021

Ahoj holky, tady se ví vše 😄 prosím o radu, jsem tedy rok po porodu, ale mám na čele takovou krupičku, přirovnala bych to k té fotce, jen ty pupinky nemám bílé a vymacknout nejdou… já už absolutně nevím co… zkusila jsem levnou drogerii potom naopak i drahou, nic prostě.. Balea, Ryor, LR,.. vůbec mi nic nepomáhá, jedině na pupinek co se klube tak sudocream, já už si fakt nevím rady… můžete mi prosím poradit? Děkuji

lidija1234
17. lis 2021

Jestli ti nic nezabírá zvolila bych cestu na kožní tam by ti mohli dobře poradit popřípadě zajít na kosmetiku

autor
17. lis 2021

@lidija1234 No, ono dát za ten laser třeba 2000,- je na mě strašně moc, jsem sama na dítě, to bych nezvládla..

lidija1234
17. lis 2021

Já bych šla k obyč kosmeticce kamarádce poradila na akné nějakou mastičku z lékárny a kosmetiku a hrozně jí to pomohlo

autor
17. lis 2021

@lidija1234 Zkusím, děkuji moc…

mysh_me
17. lis 2021

Doporucuju tohle viz obrazek. Tipuju ze mas na cele kde se ti to dela mastnejsi zonu, ja ji mam na brade, porad se mi tam ucpavaji pory a kazdou chvili se neco klube, a tohle mi fakt pomaha. Davam to jen na problemove misto, ne cely oblicej, nechavam pusobit jako masku, efekt okamzity.

betysch
17. lis 2021

Po porodu jsem měla to stejné-koupila jsem si enzymatický peeling a čistím gelem od Cerave.Dost to pomohlo ale je to hormonální takže to chce čas.

mamikry
18. lis 2021

Predne bych presla na prirodni kosmetiku. Chemicka obsahuje odmastovadla, ktera ti plet drasticky vysusi a ta se potom vic masti. Na odliceni a umyti je skvely marocky jil, na tonovani kvetinova voda a pak nejaky hydratacni krem. Ja mam dobrou zkusenost s kremy od Biorythme a s kosmetikou 100 % pure. Z osobni zkusenosti bych zkusila vysadit komplet mlecne vyrobky. Ja ma akne cely zivot, mleko jsem vysadila kvuli podezreni na ABKM u syna a od te doby mam plet krasnou a bez pupinku. Akne muze byt projev nesnasenlivosti nejake potraviny, ja patrne nemam enzym na mlecnou bilkovinu.

misule777
18. lis 2021

Nejsem tedy po porodu, ale mě dost pomohl IG profil katerina_routova a jak píše mamikry také přírodní kosmetika

carrie_b
18. lis 2021

U mě je přírodní kosmetika bez účinků, občas až kontraproduktivní, takže jsem nakonec po letech pokusů a omylů skončila u Medik8. Sice dražší kosmetika, ale z drogerky už bych si nic nekoupila, u mě zabírají jen produkty s vyšším obsahem kyselin...

srnii
18. lis 2021

Já měla krupičku po celém čele a bradě. Nic nepomohlo, nakonec jsem začala dvakrát denně čistit obličej růžovou vodou a natírat niveou nebo bambuckým máslem a od té doby mám pokoj.

aselluska
18. lis 2021

Pomohl mi Tea tree olej nebo Skinoren. Ten dočetla štípal díky kyselině, ale pomohlo to.

mamikry
19. lis 2021

@carrie_b Ono je taky mozne, ze se plet po te kosmetice cistila. Mne se po prechodu na prirodni kosmetiku taky chvili zhorsila. Pak se to upravilo.

alubif
19. lis 2021

Pro mě je úplný zázrak Salicylový líh od Bio Bione+regenerační krém od stejné znacky. Je to česká bio kosmetika. 3 roky po druhém porodu velké trápení a teď když něco vyraší tak se to i rychleji zahojí. Mají o v Albertu u biokosmetiky.

carrie_b
19. lis 2021

@mamikry Vydržela jsem to 4 měsíce, pak už mi i moje mamka řekla, jestli bych nechtěla s tou strašnou pletí něco dělat. Nenašla jsem bohužel nic, co by mi sedělo, vše mi ucpávalo pory, nedokázalo dostatečně hydratovat pleť a pomoct s exfoliací. Také mám pleť už od puberty dost citlivou a alergickou (a nejen v obličeji, ale opravdu celé tělo) a dost přírodních složek mě dráždilo. Ten Medik8 je pro mě prostě úleva.

mamikry
19. lis 2021

@carrie_b Aha, tak asi kazdy ty slozky nesnese. Ja mam prave zkusenost, ze po zhorseni se plet zlepsila. Ale mam klasickou smisenou plet, nijak vyrazne drazdivou.

andromeda2004
7. dub 2022

Ja používám na akné tretinoin 0,05, ale nesmí se používat v těhotenství