Ahoj holky, tady se ví vše 😄 prosím o radu, jsem tedy rok po porodu, ale mám na čele takovou krupičku, přirovnala bych to k té fotce, jen ty pupinky nemám bílé a vymacknout nejdou… já už absolutně nevím co… zkusila jsem levnou drogerii potom naopak i drahou, nic prostě.. Balea, Ryor, LR,.. vůbec mi nic nepomáhá, jedině na pupinek co se klube tak sudocream, já už si fakt nevím rady… můžete mi prosím poradit? Děkuji
@lidija1234 No, ono dát za ten laser třeba 2000,- je na mě strašně moc, jsem sama na dítě, to bych nezvládla..
Já bych šla k obyč kosmeticce kamarádce poradila na akné nějakou mastičku z lékárny a kosmetiku a hrozně jí to pomohlo
@lidija1234 Zkusím, děkuji moc…
Po porodu jsem měla to stejné-koupila jsem si enzymatický peeling a čistím gelem od Cerave.Dost to pomohlo ale je to hormonální takže to chce čas.
Predne bych presla na prirodni kosmetiku. Chemicka obsahuje odmastovadla, ktera ti plet drasticky vysusi a ta se potom vic masti. Na odliceni a umyti je skvely marocky jil, na tonovani kvetinova voda a pak nejaky hydratacni krem. Ja mam dobrou zkusenost s kremy od Biorythme a s kosmetikou 100 % pure. Z osobni zkusenosti bych zkusila vysadit komplet mlecne vyrobky. Ja ma akne cely zivot, mleko jsem vysadila kvuli podezreni na ABKM u syna a od te doby mam plet krasnou a bez pupinku. Akne muze byt projev nesnasenlivosti nejake potraviny, ja patrne nemam enzym na mlecnou bilkovinu.
Nejsem tedy po porodu, ale mě dost pomohl IG profil katerina_routova a jak píše mamikry také přírodní kosmetika
U mě je přírodní kosmetika bez účinků, občas až kontraproduktivní, takže jsem nakonec po letech pokusů a omylů skončila u Medik8. Sice dražší kosmetika, ale z drogerky už bych si nic nekoupila, u mě zabírají jen produkty s vyšším obsahem kyselin...
Já měla krupičku po celém čele a bradě. Nic nepomohlo, nakonec jsem začala dvakrát denně čistit obličej růžovou vodou a natírat niveou nebo bambuckým máslem a od té doby mám pokoj.
Pomohl mi Tea tree olej nebo Skinoren. Ten dočetla štípal díky kyselině, ale pomohlo to.
Pro mě je úplný zázrak Salicylový líh od Bio Bione+regenerační krém od stejné znacky. Je to česká bio kosmetika. 3 roky po druhém porodu velké trápení a teď když něco vyraší tak se to i rychleji zahojí. Mají o v Albertu u biokosmetiky.
@mamikry Vydržela jsem to 4 měsíce, pak už mi i moje mamka řekla, jestli bych nechtěla s tou strašnou pletí něco dělat. Nenašla jsem bohužel nic, co by mi sedělo, vše mi ucpávalo pory, nedokázalo dostatečně hydratovat pleť a pomoct s exfoliací. Také mám pleť už od puberty dost citlivou a alergickou (a nejen v obličeji, ale opravdu celé tělo) a dost přírodních složek mě dráždilo. Ten Medik8 je pro mě prostě úleva.
Ja používám na akné tretinoin 0,05, ale nesmí se používat v těhotenství
Jestli ti nic nezabírá zvolila bych cestu na kožní tam by ti mohli dobře poradit popřípadě zajít na kosmetiku