Hezký den,
máte tu někdo děti ve škole v Kolíně, Kutné Hoře nebo jinde v okolí? Jaké školy jsou tam dobré? Chceme změnit dětem školu. Půjdou tam do šesté a třetí třídy.
Bydlíme v podobné vzdálenosti od obou měst.
@barmil je mi to naprosto jedno. Příjemné prostředí je pro mě to hlavní.
Tak 4.zs Kolín, tu si hodně chválí.
Moje děti, tedy syn chodil a nyní dcera na 1 ZŠ a my jsme spokojeni. Někdo ji chválí někdo hani, ale to bude asi kus od kusu
A ještě bych brala školu, kde je speciální pedagožka, mají individuální přístup a berou ohled na poruchy.
Ano mají spec pedagoga, mají i asistenty k dětem. A ne všechny třídy jsou sportovní, mají i "normální ".
Mám tam spoustu přátel i část rodiny . Všechny školy jsou v Kolíně spádové . Nejlepší je údajně 3 ZŠ jelikož je všeobecná a patří mezi těžší základní školy, 4 a 7 jsou víc sportovní, 2 vice matematická, 5 jazyková . Je tam i nově soukromá škola Scio škola. Informace mám od kamarádky co na jedné ze škol učí. Všechno to jsou velké školy .
@dandaa my bydlíme mimo Kolín. Máme to stejně do Kolína i do Hory.
Nad Scio školou neuvažujeme. Obávám se, že školné za dvě děti by bylo neúnosné pro náš rozpočet.
A spádově patříte kam ? Obávám se ,že mimo spádovou jste bez šance.
@dandaa tam, kam nechci, aby chodili.
V tom případě si spíš zjisti tedy kde máte šanci když nejste ze spádové oblasti .
@dandaa nejdříve si zjistím školy, které zkusíme.
Mám dceru na 3 zš v Kolíně a za mě je to taková klasická základka, nemá žádné speciální zaměření. Loni brali 4 třídy a byl to prý největší ročník v historii, vzali i nespádové děti. Myslím že bys mohla mít šanci starší děti tam upíchnout.
Na 1 ZŠ jsou jen klasické kroužky. Florbal, flétna, keramika atd.
Na ZŠ je hokej nebo tvořivost tuším. Nevím, zda mají i klasické třídy.
Mám děti na 4.zš a jsme spokojeni. Mají zaměření i všeobecně, docela výběr z volitelných předmětů, mají slušnou školní psycholožku a momentálně řeším i speciální přístup k dceři-zatím ve fázi podezření na aspergerův syndrom a spolupráce s třídní i asistentkou je teda nad očekávání skvělá. Už ve fázi kdy jsem jim to bez papíru řekla mají k dceři individuální přístup, asistentka si ji vzala pod křídla a je obrovský posun. Záleží ale na lidech - určitě to chce zjistit koho by měli za třídní a sejít se s nimi a probrat to... Ředitel je fajn férovej chlap 🙂 za mě fakt dobrý 🙂
Spíš jde o to, co hledáte. Sporty, matematiku, jazyky? Každá zs má svoje zaměření.