Slevy ISIC pro středoškoláka. Má to smysl zřídit?

zuzkasim
13. srp 2020

Střední škola nabízí karty ISIC pro své studenty, samozřejmě za poplatek, který se hradí každý rok. Přemýšlím, jestli něco takového má smysl? Slevy jsou na dopravu (tu bude mít tak jako tak), obchody typu MC´Donald a KFC nenavštěvujeme, žádné zvláštní tarify u operátorů také nevyužijeme... brouzdám na jejich stránkách a zatím jsem neobjevila nic, co by mě nějak zaujalo a přesvědčilo. Máte s ISIC pro školáky či středoškoláky nějakou zkušenost? Pozitivní i negativní...

fyii
13. srp 2020

@zuzkasim ahoj slevy s Isic jsou na kde co. od zvýhodněného vstupneho i treba do kina, tak na nakup treba knih, zlevnene predplatne ruznych casopisu (ja nedavno uplatnila Lide a Zeme). A i kdyz nic jinyho, tak minimalne se tim muze kdekoliv prokazat, ze je student (i v zahranici). Stoji to par korun, takze ja ji mela roky.

zavodnice
13. srp 2020

Taky se přikláním k tomu pořídit. Nemusí se pak prokazovat nějakým potvrzením o studiu, když jde např. do bazénu nebo do zoo. Je to široce uznávaný průkaz. Já ho měla až na vejšce a cena na slevách se mi určitě vrátila. Slevy mívají i e-shopy, teď jsem zahlidla Alza, myslím.

jijulka
14. srp 2020

urcite pořídit, je to mezinárodní doklad

verionka
14. srp 2020

Pamatuju si, že jsem na ISIC kdysi dostala fakt velkou (cca 2 tis.) slevu na notebook na Alze.

zuzkasim
autor
14. srp 2020

@verionka Ono je to těžké, notebook dostal teď k 15tinám, středoškolák si toho zas tak moc sám kupovat nebude. Na VŠ jsme měli ISIC, byl to doklad o tom, že jsem student a bývalo to zdarma. Předplatné časopisů si pořizovat nebude, to kino možná párkrát, pořád tam nějak ty výhody nevidím, zatím to bude děcko závislé na tom, co koupí rodiče. Ročně to stojí tuším 270Kč, jako ono to není až tak málo, skoro pochybuju, že ročně na tom těch slev za tu cenu vůbec nasbírá. Na nějaké mezinárodní cesty se taky moc nechystá, navíc mu není 18, takže třeba muzea v zahraničí nepotřebují ISIC, stačí jim věk.

verionka
14. srp 2020

V tom případě to asi cenu nemá, také jsem ho měla až na VŠ.