Ne ze by to zatím bylo aktuální, ale stejně bych se ráda zeptala - je tu někdo kdo žije/ ma rodinu v Kanadě? Ja se stehovalo, co prace, bydlení, zdravotní system, škola... jak se žije? Diky 🙂
@odula No nepovidej! Svedsko je vam uz male? 😘
@sudylichozrout jsem psala že to zatím není aktuální ;) jenom jsme o tom mluvili tak jsem chtěla znát nějaký osobní zkušenosti ;)
@odula Mám zkušenost s Albertou, obě provincie jsou krásné 🙂
Co se týče sociálních systémů a daní, každá provincie to má jinak, takže tam nemůžu radit.
Život tam mě bavil, kanadská příroda je opravdu nádherná a ohromující. Oproti USA mi přišli lidé mnohem vstřícnější k přistěhovalcům a cizincům celkově. Kanada je ještě víc kosmopolitní než USA, takže většina lidí si sama uvědomovala své kořeny a třeba i sama zažila, jaké to je začínat v nové zemi (nebo rodiče, prarodiče...). Jinak je to hodně podobné jako v USA - Kanaďani sice říkají že oni s USA nemají nic společného, ale mají toho společného víc, než si myslí. Uvažování je stejné, jsou to obrovští patrioti a jsou neskutečně pyšní na svou zemi. To mě neustále ohromovalo.
Pokud by tě zajímalo něco konkrétního co budu schopná odpovědět, klidně napiš SZ.
Ahoj, ja tam nejaky cas pobyvala. Jaka provincie vas laka?