Tunis s dětmi. Je to "ok" destinace?

13. bře 2023

Dobrý den. Má někdo zkušenost z dovolené v Tunisu s dětmi? Rádi bychom jeli v červenci nebo srpnu ale dceři bude rok a půl tak nevím zda je to ok do této destinace.

vladienka
13. bře 2023

Skusenost s detmi nemam, ale ja som si z Tuniska priniesla crevne problemy. Ale teda iba 1x z 3 co som tam bola

tereza0111
13. bře 2023

To se neda takhle snadno rict, kazdy ma jine hranice, jine financni moznosti na ubytovani, jinak odolne dite. Vzhledem k tomu, ze planujes leto, kdy je teplo a koupacich moznosti dost i v Evrope, tak by mi Tunis s takhle malym ditetem prisel jako zbytecne riziko.

Se svymi detmi (ktere byly droboucke a pripadny prujem vzdycky znamenal problem) bych, kdyz byly malicke do Tunisu nejela. Sama jsem tam byla jeste pred detmi, i v kvalitnim hotelu jsem mela potize. Kamaradka jela s rocnim prckem, zajezd celkem namatkou, nic moc neresila a bylo vsecko ok.

zelenaesmolda
13. bře 2023

Ja bych v cervenci do Tunisu s ditetem nejela,bude tam silene vedro pro batole.

malinkata
13. bře 2023

@zelenaesmolda já bych do takové země nejela vůbec. Prostě ta hygiena tam pokulhává. Já jsem na tohle hrozná. Dcera byla v roce ve Španělsku, 2 letech Řecko, 3 roky Turecko a v 5 v Chorvatsku, ale to je pro mě strop. Egypt ani Tunis též za mě ne

teenyel
13. bře 2023

My s takhle malou (jeste mensi, necely rok tenkrat a nasledne minimalne 1-2x rocne) jezdili do Chorvatska. Ale jen proto, ze to bylo dostupne autem, ze se dalo vse pohodlne sbalit bez nejakych vahovych limitu atd. Tunisko jsme leteli poprve, kdyz byly male 3 roky a bylo to fajn. Od te doby uz nekolikrat byla v Tunisku i Egypte a jak casto ctu o ruznych problemech atd, tak nam se (musim zaklepat) nic nikdy nedelo. Vzdy jsme vybirali hotel s dobrym hodnocenim, 4+ hvezdy, nejedli nic, co se omyva v normalni vode (zadne zelene lupeni, zelenina omyvana vodou, ovoce jsme loupali atd), zadne piti s ledem (i kdyz mel byt udajne kupovany v pytlich) a zmrzlina jen balena. A cim jsou deti vetsi, ocenujeme tyto destinace vic a vic, protoze uprimne - evropske destinace s takovym vyzitim pro deti (animacni programy, hriste, vodni atrakce a ted u starsich i tobogany) jsou nekolikanasobne drazsi, coz u 5clenne rodiny je uz dost znat. Osobne bych z toho strach nemela, my se tomu vyhybali v nizsim veku jen kvuli baleni veci (objemne baliky plen, kdyz jine ji moc nesedely, a tak).

teenyel
13. bře 2023

Jeste dodam - Tunisko je krasna zeme. Bez dcery jsem ho 2x procestovala krizem krazem (krom jizniho cipu, ktery je dost nebezpecny kvuli cernemu trhu) a ani tak mi tam nic nebylo. Moc nechapu tu nalepku, co to mezi lidmi stale ma. A co se tyce resortovych dovolenych (tudiz i tech s detmi) - uz davno tam je mnoho resortu s dalo by se rici evropskymi standardy. A jen dodam - letet do Tunisu neni totez, co do Tuniska. Tunis je pouze hlavni mesto. Take hezke, zajimava historie, architektura, muzea atd. Ale to nechci rypat, jen pro upresneni.
Co se tyce pocasi - zrovna loni jsme tam byli na prelomu cervence a srpna a celou dobu jsme meli krasnych 32-34°C. Nic hrozneho, ale samozrejme je na zvazeni, jak dite zvlada vyssi teploty. Kazdopadne toto nejsou teploty, ktere by v CR v lete nebyly. Jen tady mi popravde prijdou o dost nesnesitelnejsi 😁🙈

daasqua
13. bře 2023

Já byla v Tunisku 2x s kamarádkou. Té bylo pokaždé dost špatně. Já jedla (čti žrala jako nezavřená) téměř všechno a nic, chutnalo mi tam, drinky byly zadarmo. Je potřeba hledat hotely, které jsou nové nebo nově zrekonstruované. Tunisani jsou takoví, že postaví něco krásného pompézního, ale pak se o to nestarají a postupem roků to chátrá. Chodily jsme i do Mediny, mezi místní. Tam jsme samozřejmě nic nejedly, nepily, nikomu nedávaly peníze, i když se vymýšlel vše možné. Výletily jsme po krásách s CK. Byly jsme v červnu a září, přes léto bychom se upekly, to můžeme být v teploučku v Česku. S malými dětmi bych tam asi nejela, možná tak od 6 let výše, to by si užily více (včetně animátorů), byly by rozumní co se týče stravování. Plus některé léky na nevolnost a jiné neduhy jsou od určité váhy a věku.