ahoj, nemáte někdo nějaký tip na výlet, nejlépa na hory, (moravskoslezský kraj) s kočárkem, (potřebuju aby celá cesta byla asfaltka, nebo hodně pevná, kameny nedám)
mě zatím napadají akorát Hukvaldy, ale to je dost do kopce
Ahoj, koukala jsem se na stránku a jsem nadšená! Tolik tipů na výlet. Hodně se mi líbí Prašivá a Kozubová. Jak moc je to do kopce?
@geliva tak s kočárem a ještě pro dvojčátka - to je celkem těžké... my jsme letos zkoušeli s golfáčema:
- rozhledna Panorama v Chlebovicích - cesta lesem, dalo se, krásný výhled na FM, Olešnou, nikde ani noha
- rozhledna Sůkenická - autem cca 300m od rozhledny, v hotelu skvěle vaří 😉
- Radhošť - vyšlapali jsme tedy až úplně nahoru ke kapličce, ale byl to záhul, kousek asfalt, kousek panely, zbytek kamenitá cesta...
- Bílý Kříž - od hotelu Charbulák asfaltka, potom lesní cesta, i dost kamenitá... ale jeden z nej letošních výletů
- Prašivá - už nikdy více... asfalt jen kousek a pak šílený kamenitý kopec, po cestě jen výhled na Hyundai, nahoře vůbec nic...
- hrad Starý Jičín - asfaltka až nahoru, bezva procházka a krásný výhled
- Hukvaldy - asfaltka, makačka do kopce, bývají tam super akce
- rozhledna Okrouhlá Staříč - asfaltka, kratičká cesta, za pěkného počasí výhled až na Praděd
- Štramberk - Trůba, a arboretum s kočárem jde, k jeskyni Šipka to je horší... rozhledna na Bílé hoře až bude prcek šlapat sám...
- ještě chceme dát letos Lysou horu - 8,5km po asfaltové cestě pro důchodce, Ondřejník a Javorník...
@tina1506 celkem fajn jsou malenovice, od rajské boudy na jízdárnu, cca 1,5km po asfaltce a pak zpátky do rajské boudy na oběd (super vaří a mají skvělou hernu pro děti)
nebo asfaltka vede i na helfštýn,
ona právě většina tras byla pro náš kočár bud neprůjezdná nebo bysme se hodně nadřeli a výlet si chci užít a ne se zničit tlačením kočáru. 😉
ale ty rozhledny ted vypadají dobře, to už dojdou v klidu pěšky, tak bysme mohli zkusit
moc hezké tipy, my jsme ještě byli na Filipce a na Kamenitém a tam se dá taky s kočárkem. Nahoře jsou pěkné chaty,kde se dá prcek i unavená maminka nakrmit 🙂
Ahoj. A co Frýdek-Místek a okolí. Blízko je Pivovar Radegastu v Nošovicích. Pro děti to není, ale pokud je v kočárku, tak by jste mohli dát prohlídku historického pivovaru a zajímavé vyprávění o tom, jak se pivo vyrábí. A pro starší děti tam mají speciální okruh vhodný pro nezletilé, je zaměřený spíš na tu historii regionu, řemesla spojená s pivovarnictvím a pod. Víc tady http://www.radegast.cz/nas-pivovar/ Určitě se dá zavolat a zeptat se na další tipy po okolí.
Ahoj,
Na tu Prašivou je i cesta z druhé strany, až nahoru je to asfalt, ale je to dost příkré. Nahoře je chata, teď čerstvě po rekonstrukci a kostelík. Okolo velká louka na piknik.
na Godulu z Komorní Lhotky - je to asfaltka, nahoře je i restaurace
JoJo prasiva je opravdu fajn,my byli i na Ondřejníku s kočárkem,na godule taky a v blízkém okolí.Máme tam chatu,tak to máme hodně prochozene z Komorní Lhotky.A dost casto😉
@andrea_zavadil Můžu se zeptat, odkud jste šli na Kamenitý s kočárkem? A na Filipku jste šli od chaty Hrádek nebo odkud? Děkuji 🙂
Mně tak napadá tip na Cyklohráček. Je to sice mimo téma, ale třeba se vám bude hodit. Já to letos chci s dětmi zkusit. Je to vlak od ČD a každý vagón je nějak upravený pro hraní dětí. http://old.cd.cz/cs/volny-cas/cyklohracek/default.htm
@geliva http://www.beskydy.cz/content/clanek_temata.asp... - tady najdeš přímo trasy, které se dají v Beskydech absolvovat s kočárkem