S hlubokým kočárkem na lanovku, je to problém?

mmmartuska
27. lis 2016

Ahoj maminky cestovatelky. Na jaře čekáme mimčo a chtěli bychom v létě na nějakou kratší dovolenou po Čechách. Máme rádi hory a tak jsem se chtěla zeptat na Vaše zkušenosti s lanovkou. Vzali vám hluboký kočárek nebo je to problém? Já bych měla malou v šátku na lanovce, ale nevím jestli lanovky převáží jen sportovní kočárky nebo i ty hluboké. Děkuju za vaše rady a zkušenosti. 🙂

astyna
27. lis 2016

Když jsem předloni byla na Petříně lanovkou, kočárky tam byly. I hluboké. Ale osobně bych vzala nejraději dítě spíš komplet do nosítka/šátku. Navíc při cestě po horách bude kočárek spíš na otravu...

misule55
27. lis 2016

my teda po horách chodili s kočárem dost, nikdy s lanovkou nebyl problém, vždy naložili a bylo to zadarmo...Ale je fakt, že nosítko je o dost pohodlnější. Podle mě je jedno, jestli je kočár hluboký nebo sportovní, určitě si s tím poradí. Možná bych ale předem zavolala nebo napsala maila, ať mám jistotu

mmmartuska
autor
27. lis 2016

misule55 Díky, to je dobrý nápad zavolat si předem. Chtěla bych to střídat, zatím mám jen šátek, ale když jsou velká vedra, tak se propotí i mimčo v šátku.

astyna Asi záleží jaké hory se zvolí, dají se využít i cyklostezky. Na Petřín je kambinka, ne?

podestatka
27. lis 2016

Kočár nám bez problémů vyvezli na Špičák a na Lipně. Myslím, že s tím nebude problém nikde. Naložili ho na sedačku před námi, nahoře sundali. Dceru jsem měla v šátku, ale to spíš pro můj pocit, abych měla volné ruce a mohla popř. pomoci staršímu synovi.

meta123456789
19. pro 2016

My byli s kočárem na Lipně a v Rokytnici. Kočár normálně posadili na sedačky...trochu jsem se teda bála, ale dorazil ok. Jinak pánové od lanovky ho sami naložili, nahoře sami sundali, neplatilo se za to nic. Mladší dceru jsem měla v Manduce, starší seděla sama na sedačce

gepe
19. pro 2016

@mmmartuska Kocarek Ti vezmou na samostatne sedacce, stejne jako vozi kola aj. Co sedacka to jedna vec a jedno zda sportak ci korba 😉 my vzdy vsude na lanovku Ergo a kocar jel sam. Lanovkari sami nalozil (my jen dali na urcene misto), vylozili a to si rovnou bral uz manzel. Jo a nepamatuju se, ze bychom za nej nekdy platili.

bones83
29. čer 2017

Momentalne jsme v Harrachove. Chceme na lanovku, kocar bez problemu vezmou, jen nevim, zda nas cvrcek tu cestu zvladne. Nejsme vyznavaci satku atd. Malej ma 10m

blahova_andrea
29. čer 2017

@bones83 my byli s dcerou v 11m na sněžce a díky bohu, že mi tehdy kamarádka nabídla k půjčení manducu. s kočárem bychom to tam absolutně absolvovat nechtěli. nejde o převoz, ale o pobyt tam, o nějakou procházku dolů. s kočárem nemyslitelné nebo mučení rodičů i dítěte. podle mě na hory fakt raději nosítka. s kočárem jsme jezdili po špindlu nebo nějakou procházku kolem labské přehrady apod...to bylo až na jedno místo sjízdné dobře. ale vyloženě výšlapy po horách s kočárem? to jako fakt lidi dělají? 😲

mmmartuska
autor
29. čer 2017

@blahova_andrea Tak když se dopředu dobře naplánuje a nastuduje trasa,tak proč ne? V našich horách se dá najít spoustu tras, které se dají absolvovat s kočárkem.

blahova_andrea
29. čer 2017

@mmmartuska no tak procházky s kočárkem jo, to jsme taky zvládali. ale třeba fakt nějaké výšlapy a hřebenovky, to asi těžko. to chce fakt nosítko

teraolli
29. čer 2017

@mmmartuska V Peci pod Sněžkou jsem taky vezla hluboký kočár na sedačkové lanovce a nebyl to žádný problém 🙂. Jezdíme do hor od 4 měsíců dcery a naprosto bez problémů. Hezkou dovolenou 🙂.

klaudyse
29. čer 2017

Krkonoše jsou co se týká výletů s kočárkem právě že asi nejlepší u nás. Pokud se ubytuje více nahoře, jako např. Richterovy Boudy, dá se odtamtud krásně jezdit na výlety s kočárkem a nosítko není až tak potřeba. Lanovka kabinová na Sněžku kočárek taky vezme. Přeji taky hezkou dovolenou 🙂

mmmartuska
autor
29. čer 2017

@klaudyse My máme Krkonoše prochozené bez kočárku, takže proto jsme je zvolili pro naší letní dovolenou - na kočárky jsou parádní. Týden budeme v Jizerkách a našla jsem spostu tras přímo pro vozíčkáře nebo rodiny s kočárkem. Vždycky sebou bereme i nosítko, aby jsme to měli víc variabilní 😉

klaudyse
29. čer 2017

@mmmartuska A to máte pravdu, Jizerky jsou také v tomto variabilní, i když se mi zdá, že o trochu méně než ty Krkonoše ;) Ale jsou tam přímo i rodinné stezky naučné apod, které se dají projít s kočárkem. Nosítko je určitě skvělá záloha! Ale není potřeba se nechat odradit, jak někteří míní, že na hory s mimi jet prostě nelze 🙂

mmmartuska
autor
29. čer 2017

@klaudyse Já se odradit nenechám, turistika je náš velký koníček a neumím si představit, že bychom se toho vzdali na x let 🙂 už jsme zvládli několik zkušebních tůr na Šumavě a proběhlo to v pohodě, takže se těšíme na dovolenou. A ubytování máme na hřebeni, takže super.