Milé maminky, chtěla bych se Vás optat, zda nemáte některá zkušenost s přepravou autobusem (myslím meziměsto) s čtyřletým a ročním dítětem, jak je to s kočárkem atd. Děkuji
Občas takto jezdím - nikdy nebyl žádný problém. Kočárek mi teda řidič neuklízí nikam, vždycky ho beru dovnitř jako do městské - ale to asi bude záležet na typu busu...
Já chtěla jet takto s děmi a koukala jsem na idos a na vybrané trati měla většina spojů v poznámce, že neberou kočárky. Tak jsem nakonec rezignovala a jela s přestupem vlakem.
zalezi na autobusu- pokud jede tzv. zajezak-tak tam kocarek nedas.....jedine zavazadlovy prostor. Jak pise lucka asi bych si to nejdrive vytelefonovala)
JJ přesně tak, bacha na to většina autobusů kočárky neberou. Já jsem tuhle chtěla jet s kočárkem do 35 km vzdáleného města a jeli jsme radši bez, než se zase ohlížet ještě na zpáteční spojení aby mi kočárek vzali. ale já měla sebou v tu dobu jen jedno dítko a to dvouleté které je zvyklé chodit.
Já jezdím, kočárek vždy beru dovnitř, nikdy jsem neměla problém. Ale po zkušenostech s tím, jak jsou lidé a řidiči ochotní, jezdila jsem asi od 3/4 roka s takovýma těma polohovatelnýma golfáčema, v případě nutnosti je složím a je to velikost velké tašky nebo báglu. Nehledě na to, že si dítě vynesu a snesu sama v kočárku. Ted´ už malej nespí, tak vozím jen takový ty hadrový obyč golfáče, složený to nic neváží a moc místa nezabere.
Záleží na společnosti, ale všude platí, že ti kočár vzít musí, minimálně tak, že ho dáš do kufru. Je to spíš o tom, jestli máš na to nervy. Já bych je na to neměla.
Já jela několikrát takto s podobně starými dětmi, měla jsem golfky, ty uklidil řidič do prostoru na zavazadla, prcka jsem měla na klíně a starší seděl vedle. Pokud pojedeš, tak si zkus vybrat dobu, když nebude autobus úplně narvaný a možná zkus nejdřív telefonicky ověřit, jestli tvůj spoj přepravuje kočárky (u některých spojů je totiž vysloveně napsáno, že kočárky nebere 😒 ). Jak daleko jedeš? Mně trvala cesta cca hodinu.