Dobrý den chceme jet s 19m holčičkou z Plzně do Prahy do zoo (kočárek) jak se dostaneme k zoo vím že jede MHD ale můžu jet s dítětem v kočárku? Pojedeme přes týden tak by neměl být problém ..Ale když jsme vždy jeli byl autobus úplně plný...🙄 Tak nevím jak bych se jinak mohla dostat vystupovat budu a hlavním. Díky
A proc bys nemohla s kocarem do zoo?
@alex97 Pražská MHD není dálkový autobus. Do ZOO jezdí kloubové busy, tam je ofiko místo pro 4 kočárky, běžně řidiči tolerují i 3 kočárky vedle sebe, pokud se tam vejdou, čili pak 6 kočárků v buse. Navíc ve všední den tam těch lidí tolik nejezdí a ty autobusy jsou poloprázdné. Pokud vystupuješ v Praze na Hlavním nádraží, tak jak bylo psáno výše, metrem do Holešovic a odtamtud pak tím autobusem. I v metru jsou piktogramy zoo u názvu zastávky, kde vystupuješ, takže se fakt nemáš jak ztratit.
Uplne v poho jet s kocarkem MHD do zoo. Jezdila jsem tak vzdycky. A klidne muzou byt v buse 2 kocarky,v Praze to vetsinou nikdo neresi. Vetsinou tam tech kocarku je nekolik. A v tydnu to tak plne nebude jako o vikendu.
@zelenaesmolda kdyz je vice kocarku, ridici, byt je misto, odmitaji, bohuzel, viz prispevek vyse, po Praze ofiko jen jeden kocarek na bus a kdyz narazis na debila jak ja,tak bude stat v zastavce, dokud jeden kocarek nevystoupi
@moudivlacek To není pravda, záleží na typu busu. Ty velké mají místo ofiko pro dva kočárky vepředu a dva vzadu, případně jeden vzadu. Ty malé pouze ofiko jeden. Do ZOO jezdí ale ty velké.
Mam stejnou zkusenost jako @somalicats, busy do a ze zoo byvaji vzdy napraskane kocarky a jede jich proste tolik kolik se jich vejde… ano zazila jsem i ridice blbce, kteri kocarky odmitaji vzit, ale nebylo to v prazske mhd a uz vubec nic na lince do zoo. Uplne nejhorsi pripad ktery muze nastat - pockas si na dalsi bus, ty intervaly nejsou moc dlouhy…
@moudivlacek v Praze jsem s malými dětmi žila 4 roky a nikdy se mi nestalo, že by si musel někdo s kočárkem při větším počtu kočárku vystoupit
Zkušenost pár let zpět, ne dávno
@patypresdevaty Já tu žiju už 13 let a stalo se mi jednou, že řidič tramvaje nevzal další kočárek a nejel, dokud dotyčná nevystoupila.
Šlo o ten nový typ tramvaje, nízkopodlažní, kde se 3 kočárky vedle sebe v pohodě vejdou.
@somalicats tady to nebyl kloubak a nebylo to do ZOO, pisu jen proto, ze chapu obavu zakaldatelky, ale do ZOO predpokladam kocarky odmitat nebudou
@patypresdevaty to zes nezazila, neznamena, ze se to nedeje, vzdycky muzes narazil na blbce, kamoska zustala a cekalo se na policii, ktera to ve finale taky nevyresi ze, zkusenosti nedavne ;) ale jak jsem psala vyse, v ZOO busu tohle neocekavam
@zelenaesmolda protože autobusy můžou přepravovat jen jeden kočár s dítětem u vnitr proto se ptám jak to chodí v Praze.. A po tom incidentu co měli ty 2 maminky s dětmi tak se raději ptám...
Vzdyt ten autobus z Holesovic jezdi kazdych par minut, tak kdyz bude moc kocarku, tak pockas na dalsi, co resis.
@somalicats
@moudivlacek tak ale nema cenu stresovat se situací, která je spíše výjimečná, ne?
Navíc, jak píše @irmamala , autobusy do zoo jezdi každých pár minut, takže není problém počkat na další
@patypresdevaty Však já taky nepíšu, že se tím má stresovat, to byla reakce na jiný diskusní příspěvek a jak jsem psala, zažila jsem to za 13 let jen jednou. A přesně, ty autobusy jezdí každou chvilku.
Pojedeš úplně normálně, jezdí tam proste MHD. V Plzni snad taky jezdíš autobusem s kočárkem ne?
Ahoj MHD Praha kočárek a řidič kočárku když máš buď pas dítěte nebo občanku dítěte tak do 3 let jezdíte po celé Praze zadarmo. Ověřeno. Rok dítěte si kdyžtak ověří pas nebo Op. Jiný doklad jako je zdravotní karta ne chybí fotka. Je to super. Jezdíme tak.
@krisstina93 Tak ja nejsem z Plzně jedeme až že Šumavy tak proto se ptám všude je to jinak .. 🤷♀️
@patypresdevaty A to jsem já třeba nevěděla že jezdí každou chvíli..Jak píši tady se na něco zeptat je za trest ...
@alex97 tak jasný, že na praktické věci se zeptáš, ale frekvence spojů jde vidět normálně v jízdním řádu/aplikaci, ne? Je to snadno dostupné...
@alex97 Určitě můžeš s kočárkem. Já jsem se s kočárem najezdila hodně a nikdy mě žádný řidič nebuzeroval. Spíš naopak, dokonce 2x se mi stalo, že vyšel z kabiny a řekl lidem stojícím na místě pro kočárky, ať udělají prostor.
Ten bus do Zoo má ještě výhodu v tom, že má sice nějaké zastávky, ale všechny jsou na znamení a téměř nikdo tam nenastupuje ani nevystupuje, 99% lidí jede až na konečnou, takže se vyhneš takovýmu tomu uhýbání, kdyby se tam někdo zamotal.
A ve všední den ten bus nebude plný. Nepředpokládala bych problémy. Užijte si to 🙂
Zdravím, omlouvám se, že zasahuji do diskuze zaměřující se na pražskou zoo, ale nechci začínat nový vlákno. Nemáte někdo zkušenosti i s Plzeňskou zoo, prosím? Chceme na celodenní výlet s dětmi (10 a 12 let)
@aidi2
zkusenosti ohledne ceho?
@alex97 Můžeš jet s dítětem v kočárku, nějak mě nenapadá důvvod, proč bys nemohla... Jako autobusy bývají plnější, ale vlezete se tam a navíc v pracovní den do ZOO nepůjdou zas tak extrémní davy jako o víkendu, to je to tam masakr, jakmile jedeš později a ne hned s otvíračkou. Z hlavního nejlíp metrem na Nádraží Holešovice a tam přestoupíš na autobus, buď ZOO bus co jede rovnou k ZOO, nebo 112 (jestli nekecám). Do metra je s kočárkem lepší vlézt těmi prvními nebo posledními dveřmi, tam je víc prostoru, kam si vlézt s kočárkem a nebudeš zavázet u dveří a díra mezi vlakem a nástupištěm není tak veliká, na stanicích metra jsou obvykle nájezdy vpředu a vzadu kvůli invalidním vozíkům.