Praha Zoo. Můžu jet s dítětem v kočárku v MHD?

alex97
2. kvě 2023

Dobrý den chceme jet s 19m holčičkou z Plzně do Prahy do zoo (kočárek) jak se dostaneme k zoo vím že jede MHD ale můžu jet s dítětem v kočárku? Pojedeme přes týden tak by neměl být problém ..Ale když jsme vždy jeli byl autobus úplně plný...🙄 Tak nevím jak bych se jinak mohla dostat vystupovat budu a hlavním. Díky

lachipie
2. kvě 2023

@alex97 Můžeš jet s dítětem v kočárku, nějak mě nenapadá důvvod, proč bys nemohla... Jako autobusy bývají plnější, ale vlezete se tam a navíc v pracovní den do ZOO nepůjdou zas tak extrémní davy jako o víkendu, to je to tam masakr, jakmile jedeš později a ne hned s otvíračkou. Z hlavního nejlíp metrem na Nádraží Holešovice a tam přestoupíš na autobus, buď ZOO bus co jede rovnou k ZOO, nebo 112 (jestli nekecám). Do metra je s kočárkem lepší vlézt těmi prvními nebo posledními dveřmi, tam je víc prostoru, kam si vlézt s kočárkem a nebudeš zavázet u dveří a díra mezi vlakem a nástupištěm není tak veliká, na stanicích metra jsou obvykle nájezdy vpředu a vzadu kvůli invalidním vozíkům.

petep
2. kvě 2023

@alex97 určitě s kočárkem ano, ve všední den obzvlášť. Při nejhorším počkat pár minut na další bus. A taky v zoo půjčují kočárky (dosti rozhrkane 🙂 nebo voziky kdybys třeba jela s nosítkem.

alex97
autor
2. kvě 2023

@lachipie když potom jedou 2 kočárky najednou nerada bych poslouchala ty řeči..

alex97
autor
2. kvě 2023

@petep chci jet vlastním jedeme až od Klatov tak ať nemusíme spoléhat na ostatní .. 😀

zelenaesmolda
2. kvě 2023

A proc bys nemohla s kocarem do zoo?

somalicats
2. kvě 2023

@alex97 Pražská MHD není dálkový autobus. Do ZOO jezdí kloubové busy, tam je ofiko místo pro 4 kočárky, běžně řidiči tolerují i 3 kočárky vedle sebe, pokud se tam vejdou, čili pak 6 kočárků v buse. Navíc ve všední den tam těch lidí tolik nejezdí a ty autobusy jsou poloprázdné. Pokud vystupuješ v Praze na Hlavním nádraží, tak jak bylo psáno výše, metrem do Holešovic a odtamtud pak tím autobusem. I v metru jsou piktogramy zoo u názvu zastávky, kde vystupuješ, takže se fakt nemáš jak ztratit.

kristyn86
2. kvě 2023

Uplne v poho jet s kocarkem MHD do zoo. Jezdila jsem tak vzdycky. A klidne muzou byt v buse 2 kocarky,v Praze to vetsinou nikdo neresi. Vetsinou tam tech kocarku je nekolik. A v tydnu to tak plne nebude jako o vikendu.

moudivlacek
2. kvě 2023

@zelenaesmolda kdyz je vice kocarku, ridici, byt je misto, odmitaji, bohuzel, viz prispevek vyse, po Praze ofiko jen jeden kocarek na bus a kdyz narazis na debila jak ja,tak bude stat v zastavce, dokud jeden kocarek nevystoupi

somalicats
2. kvě 2023

@moudivlacek To není pravda, záleží na typu busu. Ty velké mají místo ofiko pro dva kočárky vepředu a dva vzadu, případně jeden vzadu. Ty malé pouze ofiko jeden. Do ZOO jezdí ale ty velké.

mysh_me
2. kvě 2023

Mam stejnou zkusenost jako @somalicats, busy do a ze zoo byvaji vzdy napraskane kocarky a jede jich proste tolik kolik se jich vejde… ano zazila jsem i ridice blbce, kteri kocarky odmitaji vzit, ale nebylo to v prazske mhd a uz vubec nic na lince do zoo. Uplne nejhorsi pripad ktery muze nastat - pockas si na dalsi bus, ty intervaly nejsou moc dlouhy…

patypresdevaty
2. kvě 2023

@moudivlacek v Praze jsem s malými dětmi žila 4 roky a nikdy se mi nestalo, že by si musel někdo s kočárkem při větším počtu kočárku vystoupit
Zkušenost pár let zpět, ne dávno

somalicats
2. kvě 2023

@patypresdevaty Já tu žiju už 13 let a stalo se mi jednou, že řidič tramvaje nevzal další kočárek a nejel, dokud dotyčná nevystoupila.
Šlo o ten nový typ tramvaje, nízkopodlažní, kde se 3 kočárky vedle sebe v pohodě vejdou.

moudivlacek
2. kvě 2023

@somalicats tady to nebyl kloubak a nebylo to do ZOO, pisu jen proto, ze chapu obavu zakaldatelky, ale do ZOO predpokladam kocarky odmitat nebudou

moudivlacek
2. kvě 2023

@patypresdevaty to zes nezazila, neznamena, ze se to nedeje, vzdycky muzes narazil na blbce, kamoska zustala a cekalo se na policii, ktera to ve finale taky nevyresi ze, zkusenosti nedavne ;) ale jak jsem psala vyse, v ZOO busu tohle neocekavam

alex97
autor
2. kvě 2023

@zelenaesmolda protože autobusy můžou přepravovat jen jeden kočár s dítětem u vnitr proto se ptám jak to chodí v Praze.. A po tom incidentu co měli ty 2 maminky s dětmi tak se raději ptám...

irmamala
2. kvě 2023

Vzdyt ten autobus z Holesovic jezdi kazdych par minut, tak kdyz bude moc kocarku, tak pockas na dalsi, co resis.

patypresdevaty
2. kvě 2023

@somalicats
@moudivlacek tak ale nema cenu stresovat se situací, která je spíše výjimečná, ne?
Navíc, jak píše @irmamala , autobusy do zoo jezdi každých pár minut, takže není problém počkat na další

somalicats
2. kvě 2023

@patypresdevaty Však já taky nepíšu, že se tím má stresovat, to byla reakce na jiný diskusní příspěvek a jak jsem psala, zažila jsem to za 13 let jen jednou. A přesně, ty autobusy jezdí každou chvilku.

krisstina93
2. kvě 2023

Pojedeš úplně normálně, jezdí tam proste MHD. V Plzni snad taky jezdíš autobusem s kočárkem ne?

terezapolodnova
9. kvě 2023

Ahoj MHD Praha kočárek a řidič kočárku když máš buď pas dítěte nebo občanku dítěte tak do 3 let jezdíte po celé Praze zadarmo. Ověřeno. Rok dítěte si kdyžtak ověří pas nebo Op. Jiný doklad jako je zdravotní karta ne chybí fotka. Je to super. Jezdíme tak.

alex97
autor
11. kvě 2023

@krisstina93 Tak ja nejsem z Plzně jedeme až že Šumavy tak proto se ptám všude je to jinak .. 🤷‍♀️

alex97
autor
11. kvě 2023

@irmamala twe tady se na něco zeptat je jako jít na popravu.... 😡🤦‍♂️

alex97
autor
11. kvě 2023

@patypresdevaty A to jsem já třeba nevěděla že jezdí každou chvíli..Jak píši tady se na něco zeptat je za trest ...

patypresdevaty
11. kvě 2023

@alex97 tak jasný, že na praktické věci se zeptáš, ale frekvence spojů jde vidět normálně v jízdním řádu/aplikaci, ne? Je to snadno dostupné...

lovemusicsun
11. kvě 2023

@alex97 Určitě můžeš s kočárkem. Já jsem se s kočárem najezdila hodně a nikdy mě žádný řidič nebuzeroval. Spíš naopak, dokonce 2x se mi stalo, že vyšel z kabiny a řekl lidem stojícím na místě pro kočárky, ať udělají prostor.
Ten bus do Zoo má ještě výhodu v tom, že má sice nějaké zastávky, ale všechny jsou na znamení a téměř nikdo tam nenastupuje ani nevystupuje, 99% lidí jede až na konečnou, takže se vyhneš takovýmu tomu uhýbání, kdyby se tam někdo zamotal.
A ve všední den ten bus nebude plný. Nepředpokládala bych problémy. Užijte si to 🙂

irmamala
12. kvě 2023

@alex97 Tak kdyz resis, co delat, kdyz se nevejdes do autobusu, tak co ti na to ma clovek napsat. Pockej na dalsi, co je na tom tak urazliveho?

aidi2
17. kvě 2023

Zdravím, omlouvám se, že zasahuji do diskuze zaměřující se na pražskou zoo, ale nechci začínat nový vlákno. Nemáte někdo zkušenosti i s Plzeňskou zoo, prosím? Chceme na celodenní výlet s dětmi (10 a 12 let)

zelenaesmolda
17. kvě 2023

@aidi2
zkusenosti ohledne ceho?

mangoananas
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
zlato89
Odpověď byla odstraněná
Zobraz