Dobrý den,
vzhledem k tristní situaci týkající se umisťování dětí do mateřských školek v Praze, kdy už berou hlavně předškoláky a na děti od tří let se nedostává, napadla mě myšlenka založení občanského sdružení, centra hlídíní dětí, nebo něčeho podobného. Mateřská školka je nereálná, zatím nejsou prostory a peníze, třeba v budoucnu..? Máte některá zkušenosti? A myslíte si, že je možné, aby si na sebe taková organizace vydělala?
@iira A můžu se zeptat odkud jsi? Původně jsem myslela, že bych poskytla k tomuto účelu náš byt, není velký, ale tak 5-6 dětí se tady vejde, mám miminko, takže hračky a dětský koutek + hydienické zázemí tady je taky a vzhledem k tomu, že denně vařím, bych za nějakou tu korunu nakrmila i děti "svěřené do péče" 🙂 Ale nevím, jestli si to nepredstavuju moc ruzove...
no pokud by si se dohodla a hlidala deti treba kamaradkam tak by se to ani na urad hlasit nemuselo,ale to je na dohode s rodici ..ja mam 2+1byt ,sve 2 deti ,ale nevim jestli bych zvladla sama hlidat treba jeste 4 deti a a ni teda netusim kde by treba deticky spinkali vsichni...ja jsem kousek za Prahou ,za Pruhonicema ...ale jinak bych do hlidani klidne sla 🙂
@iira no my máme 3+kk a myslím, že když se do pokojíčku dají matračky na zem, tak by to pro děti mohla být i fajn zábava a spát se na tom taky dá..🙂) Spíš mě právě zajímaly ty právní formality, jako že jaký živnosťák bych na to musela mít, kolik dětí takhle můžu max hlídat...kdyby to byli všechno známí, tak to asi řešit nemusím, ale tolik maminek s malýma dětma zatím neznám..:/
holky ja nevim ,dcerka je nejaka nemocna a nevim jak to bude pristi tyden ..nemuzu streda a ctvrtek
a kde ze to je?
ahojky,rada bych pomohla ,ale zkusenosti nemam ...v dnesni dobe kdy se deti nemohou dostat do skolky si myslim ze vydelat na sebe by se mozna mohlo,u nas tady je hlidani kdy deti to maji bez jidla,rodice jim doma uvari a skolka nema starosti se stravovanim a dalsimi prostory a myslim ze to neni spatny napad..