Praha a dítě 21 měsíců - nevím, jestli jet. Poradíte, prosím?

6. srp 2022

Ahoj holky, prosím poradíte mi? Vím, každé dítě je jiné, proto Vám napisu jaká je moje malá..
Otec mě přemlouvá, že chce jet do Prahy s mojí ségrou (je ji 16)
O peníze se vůbec starat nemám, vše prý za mě zaplatí.. chtějí jet vlakem což máme hodinu vlakem a pak chtějí chodit po Praze, prý si to uzijeme, ale mně se vůbec nechce.. výplata mi ještě neprisla, tudíž rozhazovat fakt nemůžu.. a nikdy jsem vlakem s malou nikde nebyla, asi třeba těch 15 min zvládnu, ale hodina a hromada lidi ve vlaku.. nevím.. malá je furt kojená, neposedí, ráda běhá a je akční, když nemá prso, dokáže pekne vyvádět.. spis to chození po Praze je pro nás, ale ne pro ni.. když je tam tolik lidi.. já proste nevím, necítím se.. kdybych byla mala jela bych.. ale proste takhle s malou ne.. 😣 už jenom ze je to takový kus.. co myslíte?

autor
6. srp 2022

* ještě chci dodat že jsou výluky, teď jsem na to koukala 🤦🏽‍♀️

kokoska29
6. srp 2022

Jakože hodina vlakem je kus? A co je hrozného na troše chození? To s tím dítětem nic nepodnikáš? Prostě hledáš jen výmluvy....Nevím já bych jela.. jednodenní výlet není nic co by se nedalo přežít a když to bude úplná hrůza vždy můžeš sednout na vlak a jet domů, tak daleko to fakt není 🤷

felixfelicis
6. srp 2022

Nevim, jsem zvykla cestovat, takze hodina mi moc neprijde. Kojit ve vlaku taky muzes🙂 Zjistila bych, co to bude za vlak, jak pripadne s kocarkem. Tim, ze tu bydlim, mi neprijde divny jit na prochazku v centru a pak si treba dat zmrzlinu. Jestli teda je otec pripraveny na to, ze vylety s detmi maji trochu jine tempo🙂 Ale nema cenu to lamat pres koleno a jezdit kvuli nekomu jinymu, aby si treba nesli uzivat chozeni sami, kdyz zjisti, ze batole ma svoje potreby a nejde to uplne jak na organizovanym zajezde, kde za pul dne stihnu vsechno. Jestli to otec a sestra chapou a bude to fakt spolecny vylet, tak bych klidne jela.

mimco
6. srp 2022

Já jezdila za rodinou vlakem 300km od narození malé. S kočárem, autosedačkou, kufrem a dítětem - pohoda👍
Tobě se prostě nechce…

autor
6. srp 2022

@mimco Nechce🤦🏽‍♀️ Kvůli malé.. ona je prostě akční, nechce se ji chodit, pak být v kočárku a nebaví ji to.. jsem zvyklá jet třeba do zoo nebo tak, něco co si uzije, bude akorát nevrlá, hromada lidí a jen chodit.. 😏 to vim, ze ji bavit nebude

autor
6. srp 2022

@kokoska29 Pro nás ano, stačí 10 minut autem a ta už řve 🤦🏽‍♀️

felixfelicis
6. srp 2022

A v zoo nejsou lidi? Proto pisu, ze je potreba pocitat s tim, ze vylet s detmi probiha jinak a nemuzu chtit toho projit kvanta. Ale kvuli tomu nebudu sedet doma🙃

fifinka2020
6. srp 2022

Pokud se na to necítís, nejezdí... akorát budeš ve stresu a jak píšeš- není to výlet pro malou, ale pro dospělé a to je pak někdy náročné třeba vysvětlit, že teď potřebuješ malou uspat (jestli ještě sli), že k tomu potřebuje určitě podmínky (nevím, jen píšu, jak to bývá třeba u nas). Ona třeba nebude chtít být v kočárku a tapat někam jinam nebo jiným tempem... a i ta hodina vlakem je dost, když dítě začne třeba brečet. Navíc když by bylo horko, je to taky dost náročné... neříkám, že to někdo nezadne, ale myslím si, že když se na to necitis, není špatné říct ne...

radkazenklava
6. srp 2022

Třeba náš malý je taky dost akční a takové chodící výlety děláme často...hezký se při tom chození utahá...když byl menší, kousek se popovezl v kočárku, pak chtěl ven a tak dokola, ale to není nic co by se nedalo zvládnout...navíc vás tam bude víc, což je výhoda...a památky batolata nezajímají, ale zase se zabaví obyčejnými věcmi po cestě...u nás to bylo třeba hledání kanálu (musel na něj šlapnout) a pak se hledal další...to ho motivovalo k chození...

autor
6. srp 2022

@felixfelicis Jsou, ale tam přeci vidíš zvířata a hřiště a je to uzpůsobené pro děti, v Praze uvidí co, obchody a hromadu lidí o to mi jde, ze ji to nebude bavit

nazka
6. srp 2022

Já jsem taky zckla cestovat, holky beru všude a od mala. Takže za mě super výlet a jela bych. Ony ty děti to často dávají lépe, než očekáváme. Když to spojité s nějakým programem, který zaujme i malou,.. Třeba hřiště, cukrárna s dětským koutkem.. tak bude taky nadšená. Hodina cesty je kousek.

autor
6. srp 2022

@fifinka2020
@radkazenklava
Holky děkuji.. ona je prave opak, i tady nám stačí jít do města a ta už řve..

autor
6. srp 2022

@nazka no to nechteji🤦🏽‍♀️

nazka
6. srp 2022

Asi takhle.. Ona je taky člověk. Takže když pojedete, holt ji to budete muset přizpůsobit aspoň trochu. Zkus to s nima ještě domluvit, že to jinak nepůjde.

ferda90
6. srp 2022

Náš malý 18 měsíců je taky neposeda, pořád běhá. Nedávno jsme jeli autem do zoo, cesta trvala přes 2,5 hod. V autě kravál, vztek no masakr. Zkouška nervů. Řekli jsme si, že už teď nikam nejedeme. Malého nebaví sedět v autě, nemusí moc ani kratší cesty. Když někde jdeme na procházku, tak to vypadá tak, že chvíli jde, sám nechce mi moc dát ruku. Pak začne utíkat a běží třeba úplně jiným směrem než by jsme měli jít 😁 Takže já si myslím, že nejsi leniva nebo se ti nechce jen třeba malá má teď takové období jako náš Filípek. Když jdeme ven a já ho vezmu při procházce směrem, kterým máme jít, tak se začne zlobit. Navíc si myslím, že mu taky nedělá dobře to horko. My třeba chodíme ven v tom vedru jen dopoledne a nebo na večer, před odpoledne ne. V Praze bude teplo jako svina, není se tam kde schovat. My tedy dost používáme nositko než kočárek, protože v kočárku se malému moc nelíbí. A zas pusť ho někde mezi dav lidí. Pokud se necítíš, tak nejezdí. Takových výletu ještě bude. Prostě každé dítě je jiné, kamarádka má stejné starou dceru a tu posadí do kočáru a ta tam sedí snad 3 hodiny v klidu se stejným výrazem v obličeji 😁 Filípek co začal chodit, tak furt běhá a sedět nebo ležet moc nechce.

autor
6. srp 2022

@nazka Já jsem asi sobecká, ale vůbec se na to necítím.. kdyby mi řekl chlap “pojedeme autem, projdeme se, podíváme se někam kde je to pro děti a když se to nebude líbit pojedeme domů” tak neváhám.. ale takhle ten vlak, výluky, do toho oni, který budou chtít chodit po obchodech a prostě nevím 😏

felixfelicis
6. srp 2022

Tak ja bych dojela z nadrazi na Ujezd, dala zmrzku v Angelatu, vyjela lanovkou na Petrin, rozhledna, nejaky behani v parku a az bude unavena, tak prochazka smer Prazsky hrad a to by tak zhruba stacilo (natahnout se to da, kdyz bude vydrz). Jasny, ze jestli je jejich predstava uprk centrem a nakupovani, ze to nema cenu.

autor
6. srp 2022

@ferda90 Bože! Jako by jsi psala o Sofince, ona je úplně to stejné jako tvůj chlapeček! Tak jsem ráda, že nejsem jediná.. Promyslím to.. ale teď v tuhle chvíli se mi vůbec ale vůbec nechce, to ji radši vezmu na celý den na hřiště kde se vyblbne než chodit po městě a koukat na obchody

autor
6. srp 2022

@felixfelicis No tak tady to nehrozí, chtějí jen na staromák a projít se a dát si někde jídlo a domů a ještě k tomu chtějí jet v 8 ráno, což je pro nás taky síla, když usíná kolem půlnoci a vstává právě v 8😂

nazka
6. srp 2022

No tak vyberte restauraci s dětským koutkem.. Ale jak tě tak poslouchám, asi radši buďte doma. Abys tam byla vystresla a vynervena, to nemá smysl. Akorát bys to přenesla na ostatní a je po výletě.
Jinak když budete na staromaku, hned kousek je dům motýlů, víš.. Něco takovýho 🙂

leneee
6. srp 2022

Ja bych se na to vybodla-neni to den podle vas a ditete ale podle dvou dospelych, kteri chteji mit svuj program - chodit po obchodech, mozna neco videt, casove mimo vas ramec s ditetem. Dle mne pro vas s vasim nastavenim a co tu pisete uplne zbytecna cesta, zbytecny stres pro vsechny. Vy byste si to neuzila ani nahodou.

autor
6. srp 2022

@nazka Já mám jet s nimi.. nebo jak to rict.. ne oni s námi, tudíž pochybuji, ze chtějí někam tam jít 😏

ferda90
6. srp 2022

Jako já si též myslím, že pro ty naše akční děti je lepší nějaká aktivita jako hřiště nebo třeba bazén, než chození po městě. Aspoň za mě. V Praze bývá dost lidí, bála bych se tam Filu pustit, aby mi někde neutekl, on běhá fakt rychle 😁 A než být nervózní já i můj přítel, tak raději budeme někde u nás ve městě třeba na tom hřišti kde eventuálně nemá kde utéct a aspoň se utahá, teď jsme začali i jezdit na kole, to se malému líbí. On sotva ráno otevře oči, tak už něco vyvádí 🙂 U něj si člověk moc nesedne, nechápu kde berou tu energii 🙂

felixfelicis
6. srp 2022

Tak to je blby no. S detma se da vsechno, ale je potreba se (hodne) prizpusobit. Kdyz vas zvou, tak by s tim meli pocitat🤷‍♀️

autor
6. srp 2022

@leneee No jsem z toho vynervovana a furt na mě tlačí, pojed bude to skvělý a píšu, ze se necítím na to, ze vim jaká je a ze chce proste prso na uklidnění když je v nervu a to je “neboj my ti pomůžeme” a jak asi, to ji daji prso za mě? Prý kojit můžeš všude, no Jasne..

areh
6. srp 2022

Já bych jela. Vlak bude zase něco jiného, zajímavého. Vyber dětské kupé (třeba RegioJet, ale mají i ČD). V Praze ji dáš do kočáru. Cestou najdi nějaké hřiště, kde se bude moct proběhnout a restauraci s dětským koutkem. Bude to i pro ni určitě zajímavé 😉

nazka
6. srp 2022

@felixfelicis taky myslím, že je blbina nebrat ohledy na malý dítě. To snad nikdo rozumný neudělá..

autor
6. srp 2022

@ferda90 Tak tohle mám přesně i já.. raději jdu do jistoty, kde vím, že bude v pohodě malá i já, než toto..
Nebo někam, kde to stojí za to pro malou..
Asi bych neřekla, kdyby to bylo 10 min vlakem a dobrý, to se nějak dá, kdykoliv sedneš a jedeš zpět, ale tohle je prostě mazec, když chtějí na celý den😏

nazka
6. srp 2022

Jestli máš zájem, dej podmínky a bude je vezmou nebo ne. Stejně se do toho nehrnes, tak nemáš co ztratit 🙂

autor
6. srp 2022

@areh Blaznis?😀 to platit nebudou, vybrali klasicky rychlik