Plavání kojenců - co a jak? Kam v Brně jste chodily?

strawberr
4. říj 2016

Zdravím maminky, chtěla bych s maličkou začít chodit na plavání, ale moc se v tom neorientuji 🙂 .
- Prosím, poraďte, co všechno jste s sebou braly pro mimčo a pro sebe?
- Jakou velikost a značku plavek jste volily pro mimčo? (budu ráda, pokud uvedete i porodní míry mimča - my jsme drobnější 🙂 )
- BRNO a okolí - kam jste chodily plavat?

Moc děkuji za tipy, rady a příspěvky 🙂

sajul
4. říj 2016

Já teď chodím se synem na kojenecké plavání, ale má čtyři měsíce, takže zatím vaničkujeme 🙂 věci asi klasika jako na plavčo, pro malého plínku do vody, jsou rozdělené podle kil, plavky se vyplatí, až když už víš, že ti z nich nevyroste 🙂 ručník pro mimi, ručník pro mě, papírovou podložku, látkovou plínku, klasické higienické potřeby, beru pro jistotu i hračku a dudlíka.. ale to je vaničkování, i když od klasického plavání se to moc lišit nebude, kromě plavek pro tebe teda 😉

stastnablcha
5. říj 2016

ahoj, my sme chodili od ca 6 mesiacov. skvele to bolo.. a balila som vela osusiek, krem po plavani a fen, a teple oblecko.. urcite treba vyskusat.

monikadejna
5. říj 2016

Poprvé milion věcí, pak jsem zjistila, že kromě osušky a plavek není potřeba skoro nic zvláštního 🙂. Plavky mame Popolini, mají uvnitř síťku, šířka je nastavitelná patentkami, existují dvě velikosti, takže bude i na mrně (já malému v půlroce kupovala už větší velikost). Až z nich malé vyroste, bez problémů je prodáte. Osvědčila se mi osuška s kapuckou, nemažu ničím, ale kdyby byl malý suchý, brala bych mandlový olej. Někde jsou nezbytné gumové pantofle, já chodím bosa, v "našem bazéně" není kde uklouznout.

milius
5. říj 2016

My jsme jezdili na tř. gen. Píky - plaváčci. Byli jsme moc spokojení. Vybrali jsme si je, protože se tam dalo chodit i v sobotu (manžel chtěl do bazénu). Plavečky nám prodali tam, za pár korun, že jim to tam někdo šije. Plenu do vody jsme koupily v rossmanu, podle váhy. Super byl dětský koutek, kde jsme po plavání nakrmili a pohráli si, aby se malá trošku teplotně vyrovnala, než jsme šli do zimy. Zázemí taky super, můžu fakt doporučit.
Hlavně si vzít tyčinky na čištění uší, ručník, krém, plenky (+ do vody) a tu svačinu 🙂 a pro sebe přezuvky