Maminky od kolika měsíců jste chodily s dětičkama plavat ? chtěla bych na jaře to zkusit a je pravda že je rozdíl mezi holčičkama a chlapečkama co se týče věku v kterem se mohou koupat v bazenu ? 🙂 děkuji
děkuju 🙂 no já pravě ano že s holčičkama se smí až od roka že jsou náchylnější na spodek
Aha.... kdyz jsme zacinali, byly tam stejne malinky holcicky...a kdo to rika?
jedna paní, že jí to řekla její dětská doktorka že to nedoporučuje do 1 roka u holčiček
asi záleží, kam. Do veřejného bazénu bych nešla ani s klukem. Ale u nás probíhalo plavčo od 3 měs do 3 let v oddělených bazéncích napuštěných čerstvou čistou vodou, která se stále teplá dopouštěla - tedy jako doma ve vaně. Max 5 dětí v bazénku. Tedy přísná hyg. pravidla. Chodili jsme od těch 3- měs, podle toho, jak to klukům věkově vyšlo. A holčičky tam byly také.
no u nás ve veřejným bazenu pravě tyhle kurzy maji tak snad tam dodržujou ty zásady 🙂 a děkuji 🙂
No nevim, je to blbost. S dcerou jsem chodila plavat od 6 mesicu normane do bazenu a nyni chodim i se synem. Tez od 6 mesicu. Nikdy me zadny lekar plavani nezakazal a dokonce pojostovny priplaceji za kojenecke plavani. A nezlobta se ale ani jsem to nikdy neslysela. A dcera nema zadne nasleky.
Na plavani (kurz) chodime od loňského září, Ela je květnová, takže měla 4 měsíce. Záleží na provozovateli, někde začínají až v půl roce, jinde když už dítě drží hlavu, tj ty 4-5 měsíců.
ALE - vždy se jedná o kojenecké plavani ve speciálně ošetřené vodě (sul, UV lampa, mechanicke filtry), tyhle kurzy nebývají v klasickém veřejném bazénu čištěném chlorem.
Do veřejného bazénu děti nesmí do roka, podle vyhlášky o hygieně.
Zdravé dítě nemá důvod být náchylné na "spodek" ani na nic jiného, naopak slaná voda třeba na ekzém dělá docela dobře.
Já jsem dělala s malou od konce šestinedělí vaničkování, na plavání do bazénu jsme chodily cca od 6.měsíce. Nejmladší děti tam byly okolo 4 měsíců.
Chodíme s dcerou od tří měsíců. Nejdřív jen do vaničky, od půl roku do bazénu s dalšími dětmi. Navštěvujeme ale centrum, kde se na plavání s dětmi specializují, mají vše dle hygienických předpisů pro taková zařízení, lektoři mají certifikáty apod. Nebála bych se toho. Do veřejného bazénu bych ale s dcerou nešla ani teď v jejích patnácti měsících.
dobře všem děkuji za informaci 🙂 já bych taky s ní nešla tam kam nesmějí 🙂
Náše malička se do vody boji,bala se rok před tím už bazenuba ted už i sprchy.Tak nevím,rada bych si s ni zašla za plavat,ale ma z toho strach a do bazénu nevleze.Nevíte jak ji k tomu naučit?
@pomoztekacence jee jee :/ to nevím :( tak jedině ji ukázat nějak hrou že voda je zábava a ne strach . Netuším nic jiného mě nenapadá
Na kurz do detskeho bazenu chodime od 5mesicu dosud (2,5roku) a dale 🙂
O tom rozdilu jsem nikdy neslysela....