Máte tipy na výlety v okolí Nového Boru?

lucciem
8. srp 2024

Máte prosím tip na jednodenní výlet v okolí Nového Boru - 3 děti - 4, 6, 9 let... Zoo Liberec, Sloup v Čechách, Panenská Skála, Máchovo jezero, Peklo... tam jsme už byli, něco méně okoukaného/zapomenutého/zábavného pro děti i dospělé?

rnika
8. srp 2024

@lucciem Přímo v Boru v restauraci spojené se sklářskou dílnou jste byli? Pak je menší zřícenina v Jestřebí. A nebo poutní místo Modlivý dul- to je hezká procházka. Od parkoviště cca 10min. Potom Hamr na jezere- expozice Mikrokosmos- jen se musí volat zda je otevřeno. Ta ale fakt stojí za to a vstupné dobrovolné.

lutu11
9. srp 2024

@lucciem pokud 3 letaka vyneses, tak kopec Klic.

normalnimatka
9. srp 2024

ve Sloupu je krásná trasa v lese, kde je lesní divadlo - prolízání skálama, to děti bere🙂 https://mapy.cz/s/nomecukova a celkově ve Sloupu skalní město
v český lípě super akvária rybiček, kde vás provede fakt nadšenec - zajímavý i pro děti https://mapy.cz/s/rapalufase
Doksy menší zoo https://mapy.cz/s/focagejaco
hřiště a vodní hrátky u český lípy https://mapy.cz/s/gapokekete
zastávka při cestě na panský skále - https://mapy.cz/s/hamededoru taky děti docela baví po tom šplhat
malý archeomuzeum, ale to možná za to nebude tolik stát https://www.muzeumcl.cz/pobocky/archeologicke-m...
minizoo bohatice https://mapy.cz/s/kemanavapo
procházka lesem, kde jsou skalní reliéfy - https://mapy.cz/s/fobosetogo trasa, kde se končí v prostoru bejvalýho ekocentra, takže jsou tam i různý jiný věci - hmyzí domky, dřevěný sochy, atp
další milá zastávka třeba po cestě někam - krátká procházka tam a zpátky k miniaturám a vodní dráze https://mapy.cz/s/puzokagule
to sklářský muzeum je zajímavý spíš pro dospělý, je tam děsný vedro a hluk, takže to zvažte.

na Kokořínsku toho je fůra, kdybyste jeli spíš z jihu, tak se můžete zastavit třeba u hradu Kokořín, (nebo severnějc taky Bezděz je docela fajn), pokud by vás zajímaly hrady, super věc je Vrchbělá - obří hřiště, kde jsou i nafukovací trampolíny, se zázemím wc a občerství, vedle toho minizoo koutek - zadarmo🙂 nebo v Lobči muzeum Eduarda Štorcha taky super..

rnika
9. srp 2024

@normalnimatka Vrchbělou jsem zrovna chtěla doporučit. Dnes jsme tam byli a jsme nadšeni....

lucciem
autor
12. srp 2024

děkuji moc!

simkrk
12. srp 2024

@lucciem když jste dojeli do Liberce do zoo, tak třeba dojedete znovu. 😁 Tak me napadá Areál Obří sud.. 😊Nam se tam líbilo.. 😊

hafika
12. srp 2024

K tomu, co tu je bych přidala ještě Svojkov - cesta k Modlivému dolu a pak si udělat okruh lesem - je tam několik jeskyní vytesaných do skály, pro děti skvělé.

Výstup na hrad Děvín u Hamru na Jezeře.

Pak se chytáme na procházku údolím Peklo mezi Českou lípou a Zahrádkami, prý je to pěkné.

Minizoo v Bohaticích je fajn, ale spíš bych to zařadila jako zastávku na cestě někam, je to max. na hodinku, spíš míň.

Líbilo se nám i na zámku Lemberk a cesta k nedaleké Zdislavině studánce - dá se udělat hezká procházka lesem kolem hradu a nabrat si léčivou vodu. A pokud byste tam už byli, nezapomeňte se stavit v Jablonném v Podještědí a vylézt na věž bývalého pivovaru, kde je vidět přímo do čapího hnízda na vedlejším komíně.

hafika
12. srp 2024

A ještě mě napadlo v Hradčanech se stavit v infocentru vojenských lesů, zdarma si tam můžete prohlédnout vycpaná zvířata, nějaké stromy, mají tam skluzavku do balónků (děti jako malé jsem odtamtud měla vždy co dělat, abych je přesvědčila jít pryč). Pak je možné se buď projít kolem rybníků, nebo vylézt na Hradčanskou vyhlídku (kdybyste byli hodně akční, můžete si i projít celou naučnou stezku, která jde lesem kolem Hradčanské vyhlídky).