Letní dovolená v Rakousku. Máte tip?

michaela1010
3. led 2020

Ahoj holky,mate prosim nějaký tip na super lokalitu a klidne i ubytování v Rakousku??🙂 chtěli bychom jet tak koncem června, at je to ještě není úplná sezóna. Malá bude mit tou dobou 2 a pul roku, tak at je to pro ni vhodné, počítám, ze ještě budeme brat i kočár a krosnu,ale spis nez tury by to chtelo hlavne nějaké fajn zázemí - hřiště, dětský koutek, bazen, blizko jezera, prostě at se tam malá zabavi🙂) a taky aby to bylo vhodne pro psa, dekuju🙂)

barkasykorka
3. led 2020

Ahoj, pridavam se. Taky chceme v létě do Rakouska. Koukala jsem na zell am see kaprun. To mi prislo zatím nejlepší. Malýmu budou skoro dva.

drep
3. led 2020

@barkasykorka v zell am see jsem byla jako těhotná (hotel zur burg) a byla to nádhera. Na turistické dovolené jezdíme koncem září.

michaela1010
autor
3. led 2020

@barkasykorka ten je asi tak nejvyhlasenejsi, vypada to super, ale myslim, ze tam bude hrozne moc lidi, treba da nekdo nejaky tip, at mame z ceho vybírat🙂)

eloise02
3. led 2020

@barkasykorka No zrovna Zell am See nedoporučuji, pokud nejste milovníky tisíců muslimů. My jsme projeli Rakousko opravdu křížem krážem. Doporučit mohu určitě oblasti okolo jezer, krásné jsou Korutany, ale Zell am See, bylo místo, odkud jsme doslova prchali. Tam by mě už nikdo nedostal. Vše v arabštině, když jsme přišli s malým na dětské hřiště a tam vtrhla taková tlupa s řevem... Fakt už nikdy.

eloise02
3. led 2020

@michaela1010 Skvělé to bylo třeba zde - https://www.firotour.cz/zajezdy/rakousko/horni-... nebo tady (tam byla zážitková gastronomie) - https://www.firotour.cz/zajezdy/rakousko/horni-...
Moc hezké je to třeba u Mondsee, Altausee nás naprosto nadchlo...

crriss
3. led 2020

@michaela1010 v lete je vsude v Rakousku uzasne, jsou tam na deti skvele.pripraveni, na stetkach ruzna zastaveni, hristatka apod. my osobne byli v okoli Schladmingu a urcite se tam jeste vratime (jezdime sem i zimu i leto), hezkw je to i kolem Solne komory a jezer Mondsee, ats. Znali chvalili i Korutany. Urcite nicim nezkazite 😉

jannym
3. led 2020

My uz po nekolikate byly v hinterstoderu - penzion alpen rose nebo inke, doufam ze jsem to nezkomilila (pres leto ma region neco jako slevove karty na podporu turismu - nejvic jsme vyuzili dotovane lanovky a mistni autobusovou dopravu)

bera28
3. led 2020

V Zell am See kvanta muslimů, takže i když je to tam nádherné, tak tohle mě odradilo. My si oblíbili oblast Wolfgangsee, ale pobyty se tam rezervují rok dopředu.

wxkatuska
3. led 2020

Do Zell am See jezdime tedy hlavne v zime, nicmene ony zastupy muslimu nepozoruji. 2x jsme byli i v lete a take bez problemu. Prijde mi to jako idealni misto na akcni dovolenou s prckama. Uprimne nevidim onen muslimsky ,,problem” 🤷🏼‍♀️.

moravanka
3. led 2020

Hermagor hotel Ramsi nebo Hubertushof

wxkatuska
3. led 2020

Jinak vykriky o tom, ze je v Zell am See vse v arabstine jsou taky dost zavadejici. Ano, jsou tam napisy i v arabstine, nicmene mistni jsou vetsinou velice ochotni a snazi se. Kdo neumi nemecky, tak anglicky se taky domluvi. Clovek by si mel uvedomit, ze mnozi muslimove tam vlastni byty za desitky mega a ti, co tam jsou v hotelech, tak vetsinou v tech luxusnejsich, takze se jim snazi logicky vyjit vstric. Ovsem jestli tam byl nekdo hlucny atd., tak spis Rusove, Cesi.... v Rakousku je mnoho krasnych mist, ktere jsou vhodne pro rodiny, ale nevyrazovala bych Zell am See kvuli muslimum 😉

handulkak
3. led 2020

Přidám se k vám a budu číst 😁 v květnu máme termín s druhou slečnou, tak přemýšlím, ze v srpnu nebo září bychom mohli všichni do Rakouska. Já koukala na Korutany.

eloise02
3. led 2020

@wxkatuska Vážně? Do města s 10 tisíci obyvatel jich za jedno léto přijede i 70000,- To je sakra hodně. V tomto městě už člověk nezažije nic rakouského, ale bude se cítit jako v Rijádu, jak se píše např. zde - https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/a...
Opravdu doporučuji třeba Wolfgangsee, kde je klid a krásně, než toto.

eloise02
3. led 2020

@handulkak V Korutanech je krásně. Nám se nejvíce líbilo třeba u Wörthersee. Nebo u jezera Klopeinersee. Úžasný je třeba zábavní park Minimundus v Klagenfurtu. Naopak jednou jsme byli v Millstattu a to nebylo nic moc.

leneee
3. led 2020

@michaela1010 tady je spousta tipu z ruznych oblasti-jinak je od nich Rakousko vydane i knizne a fakt pro dovcu s detmi doporucuji-clovek jen nalistuje a jede,neni treba nic hledat/zjistovat atd https://www.sdetmivbaglu.cz/category/rakousko/

handulkak
3. led 2020

@eloise02 já musím udělat takový kompromis, manžel by rad, aby hotel měl bazén a saunu. Když bude absolvovat výlety 😁

wxkatuska
3. led 2020

@eloise02 kazdy ma na to jiny nazor, osobne mi je srdecne jedno, zda vedle me stoji arab ci Nemec, pokud me neobtezuje. Osobne bych jela mimo hlavni sezonu, kvuli poctu lidi obecne, ale zda budou mit burku ci klobouk, mi je ukradene 😉 nikde se nam nestalo, ze by umeli jen arabsky ci treba jidelni listek byl pouze v arabstine atd., takze problem stale nevidim. Faktem je, ze je to rusne mesto. Pokud nekdo hleda klid, necht jede jinam.

emamaira
3. led 2020

Okolí Zell am See je pro dovolenou s malým dítětem ideální, všude super hriste, na lanovkach počítají s kočárky. A ano, je to kosmopolitní město, a tomu odpovídají služby.

hafika
3. led 2020

Nám se líbí Altaussee, je poměrně malé, je tam klid, dají se dělat i nenáročné procházky po rovině. Jezero je tedy na koupání chladné, i když místním to tolik nevadí a dokonce i plavou. Mají pěkné dětské hřiště. Lidí je méně a ceny nižší než v okolí Dachsteinu, ač jsou od sebe jen malý kousek. Byli jsme i v Bad Ischl a Bad Aussee, ale to už jsou větší města a tolik se nám to nelíbilo. Máme rádi přírodu a klid.

dominikacifkova
3. led 2020

Doporučuji tento hotel u Zell am See , https://www.hotel-daxer.at/en/, jedeme tam letos po třetí. Jejich all inclusive program včetně nealko nápojů nemá chybu. Pro děti naprosto ideální místo. Hrací koutek uvnitř hotelu, venkovní zahrada plná dětských hraček a zákoutí. Vnitřní bazén, sauny. Jste mimo hlavní centrum, takže klid a pohoda.

diewcatqoo
3. led 2020

Ahoj, my sme minuly rok tiez planovali ist na dovolenku do Rakuska. Uz sme takmer rezervovali hotel v Zell am see, ale nakoniec na nas vyskocila brutal zlava na hotel v Slovinsku a povedali sme si, ze teda vyskusame Slovinsko. A bolo super.
Byvali sme na hoteli priamo pri jazere Bled, z balkona vyhlad na jazero a hory. Boli sme so synom (vtedy mal 2,5r), v hlavnej sezone (polka srpna) a vobec tam nebola hlava na hlave. Hotel mal pre hosti zdarma malicky bazen, tak s prckom sme sa kupali tam, ale dalo sa kupat aj v jazere. Na okoli je dost atrakcii, ktore sa daju prejst aj na kole (da sa pozicat s detskou sedackou) alebo vlacikom, pripadne neviem ako akcne mas dieta, ale da sa ist do jaskyn a pod s nositkom (my sme neboli nakoniec, syn sa nechcel nosit a pesky to nedaval).
Poloha je super, je to kusok od hranic s Rakuskom a za necele dve hodky od Bledu ste autom pri mori.
Buduci rok planujeme opat dovolenku Klagenfurt - Bled - Piran.

michaela1010
autor
5. led 2020

Moc dekuju za zpravy, jdu prohlédnout doporučené oblasti ❤

elafonisi
5. led 2020

Nám se moc líbila oblast Serfaus-Fiss. Je to v Tyrolsku a vyloženě hodně zaměřené na děti - parádní dětská hřiště, stezky.

prubnihracku
Odpověď byla odstraněná
Zobraz