jsem odpůrce hracích center ale kam v tomto počasí?? chci aby si malej už začal zvykat na děti... jenže i venku když nějaké dítě plače nebo mrčí tak dalin začne lítostivě plakat.... jak ho odnaučit bát se? těším se léto na písek a nahřiště...
a nemáš aspoň další děti v rodině? mezi kamarádkama? dělat si třeba jednou týdně malé "soukromé školičky" pokaždé u jiné maminky. u nás to funguje. syna mám hodně společenskýho a vždy si užije společnost dětí a jiné prostředí a hračky. je fakt, že některým jeho kamarádům trvá než si zvyknou, asi jako vám. nemáš se s kým takto domluvit?
@naomi6 já nevím proč jsem odpurce.. asi proto koik k nám chodí úrazů z těchto center nebo angin, ekzémů atd.... asi proto, že si nedovedu předtsavit jak to tam ty provozovatelky uklízí a každou hračku dezinfikují... a když vím, že moje dítě si uplně všechno strká do pusenky tak mam strach aby tam nechytl nějakou hepatitis.... asi proto
@p_ch Já odpůrce nejsem, takže od půl roku chodím s dětmi na kurzy pro batolata, kde se setkávají se stejně starými dětmi. A taky si chodíme občas hrát do herny. Mně spíš přijde víc bordelu v písnu a na hřišti, kam chodí na záchod kdejaká čtyřnohá potvora a po večerech tam hulí a chlastají puberťáci 😒 Ale i tak tam rádi chodíme, když je teplo 😉
Taky se navštěvujeme a jezdíme na dovolené s kamarádkama, které mají podobně staré děti.
tak to nevím, co poradit, my bychom bez hracích center asi nepřežili... 🙂 Máme jedno oblíbené, je menší, tudíž tam není tak velký pohyb dětí...možná by to bylo i řešení pro tebe, vyzkoušet si nějaké menší hrací centrum, v dopoledních hodinách bývají prázdnější. Jo a to naše je toto: www.babycafe4u.cz Naše Anetka to tam miluje 😉
Jak ho odnaučit bát se? Nijak. Na tohle si to dítě prostě musí přijít samo...