Kam s dětmi v Praze, když prší?

slimacikmia
12. říj 2016

Ahoj maminky, zajímalo by mne, kam chodíte s dětmi v Praze, když je hnusné počasí? Malýmu je rok...

slimacikmia
autor
12. říj 2016

Nikam? 😲

luscinnia
12. říj 2016

No v roce tak do hernicky a to podle toho, kde bydlite. A co kamaradky s podobne staryma detma? Jeste by sla zoo... jsou tam pavilony. Az zacne chodit, bude tech moznosti vic.

verena
12. říj 2016

No tak fajn jsou třeba vláčky na Smíchově, žirafa v Průhonicích, do bazénu, v zimě zas budou nějaká divadylka v kulturacich, od tří let je hlidaci koutek zdarma v ikea, u jidelny jsou i menší koutky pro mladší, pak třeba vodni svět v Holešovicích. Nebo sednout na vlak a udělat projížďku. Hezká byla výstava kouzelná zahrada od Trnky, ale nevím, zda ještě běží. Byla i podobna od nikla vMánesu, ta určitě skončila. Možností je dost, ale často hodně placených a pro roční dítě nevím, co z toho ma smysl. Ale dávám do placu naše zkušenosti. Ráda si přečtu co radí ostatní 🙂.

slimacikmia
autor
12. říj 2016

@luscinnia on právě už chodí, bydlíme na P7. Jsem ze SR, tak to moc neznám a do obchoďáku se mi nechce chodit pořád...potřebujeme se proběhnout, ale venku je moc oblečený a to mu na stabilitě nepřispíva ... A když prší, tak tam nemůžem vůbec. A ještě k tomu má pořád zmrzlé ruce 😥

lenka3p
12. říj 2016

Prosek - Knoflik (materske centrum)
Hloubetin - Brumbambule (herna)

slimacikmia
autor
12. říj 2016

Brumbambule jsem právě koukala, je to daleko, ale jednou za čas...

ireniq
12. říj 2016

nevim, jak moc je malej "likvidacni", my obcas radi zajdeme do knihovny (seznam pobocek na www.mlp.cz ), byva tam detsky koutecek (nevim jestli vsude), malej si pohraje, prohlidnem si zase jiny knizky nez ma doma... neni to nic akcniho, spis vypln casu, kdyz chci jen lehkou prochazku pri necasu a nekde se mezitím ohřát 😉

verena
12. říj 2016

@ireniq to je dobrý nápad, a aspoň to je zdarma 🙂.

kika_21
12. říj 2016

@slimacikmia Prý není nevhodné počasí,je jen špatně oblečené dítě. 😉 To říkají v lesních školkách. Doporučuju pogumované kalhoty a pořádné rukavice.Ale knihovna, kde mívají třeba takové válecí polštáře je dobrá, i když ne nadlouho, můj malý by tam např.po nějaké době vykřikoval, takže tam chodíme na chvilku.

verena
12. říj 2016

Jo a jinak my teď chodíme s dvouletym do Sokola. A je to úžasný 🙂.

lenka3p
12. říj 2016

@kika_21 To rikaji, ale at se oblecu, jak chci, a vezmu si boty do -30, tak bych venku v sychravym a lezavym pocasi cely den nebyla 😀

pabka
12. říj 2016

Ja se s dovolením pripojim a rada kouknu, co mají jiní za nápady, i kdyz uz mam dítě starší - 4 roky, ale jedno mimco, tak se za chvili budou nápady hodit.
Kam jsme chodili nebo chodíme my - herna v DBK na Budějovické, koutek v Kika Cestlice (málo deti), bazén v aqua parku na Barrandově, Ikea.

jitavrtule
13. říj 2016

herna Človíčkov v DBK na Budějárně je super, fakt velká takže se tam děti mají prostor pořádně proběhnout 🙂 jinak jsou fajn dětské kavárny (to s ročním ještě jde) - na Hradčanské je Cafe Pointa, ve Vršovicích Králík v Radiu, v Karlíně Divoké Matky, na Václaváku Hotel Juliš, tam maj taky dětskou kavárnu nahoře, na Žižkově cukrárna pod věží.
S ročním už jde v poho chodit i na plavání nebo na tanečky, toho je po Praze fůra.
My třeba občas míváme srazy s holkama z Nosící skupiny na facebooku (Nosíme děti Praha 6). nejčastěji v cukrárně u prokůpků v Řepích kde je taky pěkný hrací kout (velký, i pro větší děti) - přes tyhle skupiny se dobře hledají nové kamarádky ze "sousedství".
Pak samozřejmě zoo, botanická - tam je dost prostoru uvnitř. Sokol má taky programy pro děti a často bývají i v podobných sportovních areálech - třeba Tatran, Aritma je mají určitě (já se orientuju hlavně tady u nás na pze 6, ale na pze 7 určitě taky něco bude). Pak můžeš pogooglit mateřská centra.
No a hlavně to fakt chce to takovýhohle hnusnopočasí se vybavit - dospod vlněný gatě, na to nepromokavý "rybářský" z tchiba, bundu, kuklu, vlněný fusekle.....radši víc tenkých hřejivých vrstev z kvalitního materiálu (pro mě vlna) než megatlustý ve kterých se blbě hýbe)..... k tomu holiny do louží a tradá ven 🙂

luscinnia
13. říj 2016

No jo... tradá... a pak se vám padesát metrů od domu dítě zčůrá a opět tradá... domů... to všechno svlíct a přeoblíct... jako my včera. Ale to je jen takový povzdech ☹.

Jinak s váma dost souhlasím. Jen ty jmenované herničky neoblibuju... Králík se prý teď snad měl renovovat, ale předtím to tam bylo teda dost umaštěný. Divoký matky jsem navštívila na jaře a to teda v ušmudlanost vede. V Človíčkově nemůžete mezi děti s kafem, respektive sedíte oddělená od nich a je to megavelký... to jo, a tam pak ale lítají velký děti a ty vaše hravě smetou., . Takže za mě Lumpík v Nuslích ... neeeej čistá hernička a příjemná. Tak akorát.

Za mě dík za toho tipa na knihovnu, hned koukám, jestli u nás mají koutek... no nejspíš ne, ale zajdem tam na knihy, ať to furt nekupuju. Tohle je fakt dobrej tip, kterej mě vůbec nenapadl. Takže nějaké další podobné...? Šup sem s nima. 🙂

Pro paní ze SR ještě chci znovu vytáhnout tu pražskou zoo... permice za 700 je na 12 vstupů a je to tam dost baby friendly včetně židliček a mikrovlnek v restauracích. Chodíme tam rády.

slimacikmia
autor
13. říj 2016

@jitavrtule díky, plavat chodíme už od 6-ti měsíců, to je fajn 🙂 facebook nemám právě a materský centra jsem koukala, tak se tam zajdu podívat. Kavárny jsou super, naplánovanú mám koala kafe a coolničku 🙂

slimacikmia
autor
13. říj 2016

@luscinnia zoo už máme zmáknutou, ale teď, jak je zima ho tam moc tahat nechci... On je fakt zmrzlík po mne, ruce máme zmrzlé i v létě, natož když je takhle...

kaccistar
10. lis 2016

@luscinnia tak mňa tá zoo zaujala, aj keď to nebolo pre mňa 🙂 ale chcela som sa opýtať, v prípade zlého počasia.. je možné sa tam niekde schovať, kde by si rodičia mohli dať kafe a dieťa sa chvíľku hrať? (nejaký koutek?) Mzslím tú ZOO..Ďakujem 🙂

luscinnia
10. lis 2016

Jj. Je tam nekolik restauraci. Koutek malinkej je v te dolni hned u vchodu. A jinak se da prubezne ohrivat v pavilonech.

meta123456789
19. pro 2016

Co Zemědělské muzeum (mají tam výstavu zemědělské techniky a děti se mohou svézt na šlapacích traktorech), Technické muzeum - pro kluky zajímavé podívaná, (ale ne moc interaktivní, to je fakt). Nebo dát sraza s kamarádkou v nějaké kavárně s dětským koutkem, pro ročního prcka to bude zajímavé a vydrží tam..starší děti by mini koutky nejspíš brzy zbořily 🙂

ireniq
23. pro 2016

@meta123456789 ty traktory by nas malej miloval, tak jsem koukala na stránky Zemědělskeho muzea a jsem trosku zmatena, jsou ty slapaci traktory tady v Praze nebo v nejake mimoprazske pobocce?

luscinnia
30. pro 2016

To by me taky zajimalo. Dcera miluje traktory.

bachovy_esence_poradna
30. pro 2016

Když byl syn malý, tak miloval hasiče, traktory a jakékoli nářadí.
Byla jsem s ním na hasičské stanici (dá se zavolat a domluvit navštěva a všechno si prohlédnout, byl nadšený, ale to mu byly skoro 3 roky)...

Jinak když byl opravdu malý, tak jedním z oblíbených míst byl Baumarkt nebo Baumax. Rád se na všechno díval, posadil se na traktůrek, vyptal se na názvy nářadí, poběhal si a byl spokojený 😉

Hezké je také MHD muzeum ve Střešovicích, ale to je v zimě zavřené (nemají tam topení).
http://www.dpp.cz/muzeum-mhd/

Pokud má dítě rádo letadla, tak je pěkné Letecké muzeum Kbely, to je dokonce zdarma. Ale je také zavřené v zimě..
http://www.vhu.cz/muzea/zakladni-informace-o-lm...

Pro děti tak od 5 let nahoru je nádherné Techmania centrum, ale to je v Plzni. Skvělá věc ovšem, vyplatí se tam z Prahy dojet.

Jinak např. Funpark žirafa... nějaký akvapark (např. Šutka je krásná a čistá nebo Průhonice, tam je toho na celý den na výběr, jen je to poměrně drahé)..... Království železnic.... muzeum loutek.... muzeum hraček apod... (spíš je otázka jak malé a aktivní je děťátko, aby bylo k uhlídání)....

v hernách pozor, častokrát tam jsou nechané i děti na hlídání, které nejsou úplně zdravé a u takhle malých dětí se velmi lehce přenáší věci jako střevní virózy, bakteriální rýma (zelená), kašel apod... uzavřenější herny bych tak doporučovala jen krátkodobě a ne moc často... to opravdu lépe zajít např. do bazénu a do sauny na chvilku apod.
Nebo něco spolu uvařit - např. koulet knedlíky, vykrajovat z těsta. Nebo najít další věci typu věšení prádla, mytí nádobí, je dobré to s dětmi dělat jen tak "pro trénink", i když máte doma sušičku nebo myčku. Skvělá je modelína Play-doh, je k ní hodně různých sad, takže se z ní dají vyrábět třeba špagety a různé jídlo (z formiček) nebo opravovat zuby, vyrábět účesy apod.... Na zimu výborné 🙂

Krásný den