Kam na výlet zítra Praha a okolí?

hojda
13. říj 2018

Prosím o nějaký tip na zítřejší den. Nejlépe pěkná procházka k nějakému výletnímu místu. Napadá mě něco jako Petřín, Solayovy lomy, hvězdárna Ondřej, ale tam už jsem všude byli....
Díky

vecerinka
13. říj 2018

lom Veliká Amerika, šárecke údolí

hojda
autor
13. říj 2018

@ellie25
@vecerinka To už máme taky zmáknuté☹, asi budeme muset vyrazít někam podruhé, každopádně díky!

mates133
13. říj 2018

Uz jste byli v pruhonicich?v parku?

mates133
13. říj 2018

Konopiste?

mates133
13. říj 2018

Berounsti medvedi?

mates133
13. říj 2018

Prokopske udoli?

ester_davidova
13. říj 2018

A chodíte rádi? Vlakem do Čelákovic a pak po značené stezce (najdete na mapy.cz, tušim modrá/žlutá) přes zahrádkářskou kolonii, lesem k trati, kde se dá odpočinout v přístřešku při kapli sv. Václavase sochami andělů. Ty jsou pravděpodobně od Brauna. Bývala tam eremitáž a vůbec celé to pole pod tím byla kdysi umělá barokní krajina - ale proto se dokážu nadchnout asi jen já🙂 A pak zpět nebo až do Lysé, ale to je ještě kus cesty.

ester_davidova
13. říj 2018

Autem je to moc pěkné v okolí Želíz/Licběhcova. Googlujte Čertovy hlavy od Levého (samouk, později se učil u Myslbeka), ale ty bych zrovna nechala být, navíc obec zničila les na tomto kopci, aby hlavy byly vidět už ze silnice☹ Já má ráda okruh z obce Tupadly na Hada a Harfenici (tam se točila pohádka...myslím Láska rohatá) a pak do Želíz zkratkou po žluté a pak podél vody zase do Tupadel. Anebo samozřejmě tou samou cestou zpět. Na oběc doporučuji Motel U Kryštofa asi 2km za Tupadly, jednoduché, české a laciné. A taky malinovka🙂 Točená!

ester_davidova
13. říj 2018

A nebo Zbraslav vlakem a podél minizoo (bude se brzo opravovat) nahoru na kopec, kde dříve bývalo hradiště, je tam NS. Vše zase na mapy.cz turistické zobrazení. Ale je to taková ta pražská příroda...taková zdupaná....

ester_davidova
13. říj 2018

Anebo nahoru na Barrandov tramvají (busem) a pak přes kopec okolo minizoo do Chuchle, odtamtud vlakem nebo busem, ale Strakonická je rozkopanaá, tak asi raději vlakem🙂

ester_davidova
13. říj 2018

jinak ten "vchod" na ten kopec na Barrandově je blízko aquaparku, ale podle mapy to najdete.

hojda
autor
13. říj 2018

@mates133 Konopiště a Průhonice ano. U Prokopáku jsem bydlela, ale s dětma jsem tam ještě nebyla🙂. Beroun také čeká na objevení🙂.

@ester_davidova Liběchov vypadá zajímavě, jen je to pro nás trošku dál, jsme kus před Prahou, ale na opačnou stranu🙂. Tak dávám do zásoby.

Ještě mě napadlo teď Kersko je tam v přírodě moc pěkný ateliér keraminky.

ester_davidova
13. říj 2018

A taky Okoř...

ester_davidova
13. říj 2018

@hojda No vidíte, a máte to🙂

ester_davidova
13. říj 2018

@hojda To znamená Praha-Východ? Tam mi to vždycky přišlo moc kopcovité, s kočárkem jsem se tam nikdy moc nedostala, takže tam to tak sježděné nemám. Ale pamatuji se na takový výlet s nosítkem, to jsem jela vlakem do...Senohrab, jojo, a pak takovou pěknou přírodou kolem řeky na zříceninu Hláska. To bylo také moc pěkné.

hojda
autor
13. říj 2018

@ester_davidova Jj Hláska to je u nás. Ladův kraj🙂, krásná je třeba Japonská zahrada v Říčanech. Hláska je taky fajn, tam by se taky dalo🙂.

ester_davidova
13. říj 2018

@hojda Tak vidíte, nápady jen sršíte🙂 A taky se mi líbila exkurze v Popovicích🙂 Ale to až bude (sand doufám hodně dlouho) pršet🙂 Tak at se výlet zadaří!

hojda
autor
13. říj 2018

@ester_davidova Díky! Takové krásné počasí se musí využit na přírodu. Loni jsme byli v těch Solayových lomech a tam to bylo na podzim fakt krásné, to doporučuju!

ester_davidova
13. říj 2018

A kdybyste trochu otočila směr...na Blaníku za rytíři už jste byli?🙂 Rozhledna bude určitě ještě otevřená!

ester_davidova
13. říj 2018

Promiňte, já jsem hrozná, to už je profesionální deformace, už mi lítájí myšlenky v hlavě. To už byl poslení příspěvěk 😅

hojda
autor
13. říj 2018

@ester_davidova Tam se chystáme už roky, máme to cestou k babičce (Tábor) a nikdy není čas se tam zastavit🙂.

ester_davidova
13. říj 2018

@hojda Tak celý Jan pod Skalou je nádherný!!! To mi upomíná na zlatou štolu u Jílového, bývala otevřená, okolo pak NS. Já jsem fakt hrozná. Už jdu pověšit prádlo a spat🙂

misadan11
13. říj 2018

Kdyz uz tu byla zminena ta Lysa...tak je tam krasnej zameckej park..tam je to plny tech soch od brauna..a do kerska odtamtud kousek..ale aktualne krkolomnou cestou...a v kersku do hajenky na kanci🙂))

merope
13. říj 2018

A pak celé Posázaví - Posázavská stezka (to ale není na kočár a je to 15 km, nepochopila jsem, jaké máš děti), případně lesy kolem Jílového (Grybla a podobně), tam je krásně. S většími dětmi je krásná Povltavská ze Štěchovic do Třebsína (nebo naopak - lepší doprava je ze Štěchovic), ale s malými bych si netroufla (srázy směrem do Vltavy).

hojda
autor
13. říj 2018

@ester_davidova Jan pod Skalou je krásný, ale nepovedlo se nám tam zastavit autem před rokem, všude totálně plno tohle dobou☹.