Dobrý den, máte někdo zkušenost kam dát dvouleté dítko přes den na hlídání a neplatit 10 000 měsíčně?
@vonky mrkni sem: http://koralek-skolka.cz/kontakt
@blondynka400 děkuji.-)
@vonky a nebo ještě toto. Tam vím, že tam je to taky docela fajn a cenově se to taky dá. http://www.skolkadracek.cz/
A nebo zkusit kouknout po nějakých miniškoličkách, ty bývají pro děti od dvou let a dá se občas na dopoledne a pod.
tak ať se nějaká školka podaří najít. To se asi hodně prodraží co? Ty jo a teď si vem kdyby prcek ve školce nechtěl být a dítko dělalo scény, taky aby nebylo víc doma jak tam. nástupem do kolektivu se zvýší nemocnost-( Je a co teprv když má sourozence, to na sebe ty viry a bakterie budou prskat-( No to poznáš sama mamčo 😉
Ja vozim ditko do Rudne, ceny celkem privetive
připadá mi to dost brzo, jsou to ještě takový caplíci mrňavý. hm, my jsme to měli jináč. to co do třech let předá máma se počítá a učitelky ji nenahradí. 😉 jasně, každá jsme jiná...
@annette27 nevím, jak jste to měla Vy, ale já jsem chodila do jeslí a myslím, že nejsem žádný deprivovany jedinec. Myslím, že učitelky mamu nenahradí ani ve 30 letech, ale to jistě není důvod proč sdílet do 30 domácnost. Myslím, že žádná máma nechce dítěti ublizit, ale člověk se něčím živit musí a nebo má nějaký jiný důvod. A každé dítě je úplně jiné. Některé to zvládne v roce některé ani v pěti. Takže bych z paní nedělala krkavčí matku.
@annette27 absolutně nechápu Vaše reakce. Zakladatelka se neptala zda je to vhodné nebo ne. Každé dítě je jiné a každá matka taky. Pro mne je zase "nesmysl" být uvázaná s dítětem do 3 let doma na full. A už rozhodně nesmyslím, že s matkou jim to dá nejvíc. Ano, do určitého věku ano, ale 3 roky to u většiny dětí nejsou.
Pokud je mamka na dítě sama, tak asi na vyběr moc nemá, ....možná by ty nevhodné rady, měla ona dotyčná směřovat na chlapa, který tuto situaci dopustil a zapříčinil...ale o tom to tu není
Moc děkuji ostatním Normálním maminkám za rady a podívám se na Vaše typy, moc díky.
@vonky ono taky zalezi na tom zda vubec na soukromou skolku rodina ma ci ne. Proto to clovek resi tak, ze necha dite do tri let doma i za cenu, ze bude brat min. Proste ve dvou letech jsou fakt maly a nedokazu si to predstavit. Pokud i Vy jste na dite sama, tak at se situaci dari zvladat. Jinak mam prezdivku nebo jsem pani neee ona dotycna...Tot vse, uz nebudu nadale reagovat.
A co zkusit chůvu? Ta se o dítě postará i v nemoci, může mu uvařit podle tvých představ, pomáhat je vychovávat, jak chceš Ty, což mnohé jesle nezvládnou. Pokud tedy nebudeš šetřit, dneska se nabízejí chůvy i za 50/h, těm bych nevěřila nos mezi očima.
@vonky https://www.hlidacky.cz/hlidani-deti/144-pardubice
ještě mrkněte na tohle
mojí dceři jsou 4 roky a do školky půjde až teď od září,ve 4,5 letech. Ve 2 letech bych si to ani nedovedla představit...já ani ve 3 😀 Dřív ani neměla ona sama potřebu tam jít,začala s tím až ve 4 letech.Kdyby ještě nechtěla,byla by ještě další rok doma.
Ale chápu,že u nás je asi jiná situace,manžel vydělává a já si můžu dovolit být s ní doma.
jinak i mé starší 2 děti šly do MŠ až ve 4 letech.
Myslim, ze ne kazda maminka je nastavena tak, aby byla doma cele 3 s jazdym ditetem. Svoje deti miluju, ale jsem doma pres 3 roky a opravdu mam potrebu delat i neco jineho. Hludani nemame s tak syn aktuslne 3 roky chodi 2x tydne na dopoledne do materskeho centra a dcera 17 mesicu 1x tydne na dopo.
Dcera zvladla skolku mnohem lepe, nez syn.
Myslim si, ze se ve skolce nauci zase neco jineho. Ja si odpocinu a zvytek tydne jsme vsichni spolu.
@budilinka a ve 3 letech se jakoby mávnutím kouzelného proutku vše změní a dítě najednou může trávit ve školce celé dny?... Místo toho aby si zvykalo hezky postupně....
@maraida na tomhle je ale krásně vidět, jak jsou každé děti jiné. Pro ty mé nechat je do 4,5 let doma by bylo normální trápení. Jak pro ně, tak i pro mne. Já osobně nechápu ten náor, že když jsem doma trvale s dětma, dávám jim víc. Ruku na srdce, kolik věci člověk dělá tak různě přes den a kolik se aktivně člověk věnuje dětem? Ono když se to pak porovná, tak vyloženě toho aktivního času člověk s nimi stráví stejně .-)
@blondynka400 V raném věku dítěte je 12 měsíců celkem dlouhá doba. Já nemůžu mluvit za ostatní, pouze za sebe... je potřeba vše posuzovat individuálně. Myslím si, že už třeba kolem věku dvou let se může dítko začít občas socializovat s dětmi podobného věku za přítomnosti matky třeba v dětském centru. To, co dám dcerce do 3 let jejího věku, je nejdůležitější, a to jí nikdo nikdy nevezme a bude z toho čerpat až do dospělosti. Pak bych chtěla jít do práce a dávat jí do školky zpočátku max. na půl dne. Člověk dělá věci tak různě přes den... ano, ale záleží jak.... děti se do toho dají úžasně zapojit a tak s nimi trávit čas smysluplně, že se i ony cítí užitečně. http://ona.idnes.cz/co-potrebuji-miminka-do-3-l...
@vonky Ahoj. Nikam, s dvouletým dítětem máš být doma. Pokud teda nemáš rodičák na dva roky a jdeš už do práce. Minimálně do tří let bys měla s děckem být...pak už jedině jesle... 😉