Zdravím, jedem s dcerou 1,5ročku na pobyt k jablunkovu. Můžete mi někdo dát tipy kam zajít? Kam na obed atd. Jedeme na týden tak budu ráda.
V Jablunkově je koupaliště Amerika, docela pěkné, ale doporučuji vyrazit dříve, jezdí tam dost Poláků. Jinak potom směr Dolní Lomná zajít na výšlapy, na Slavíč, chata Kamenitý, chata Severka, chata Skalka. Výborně a levně vaří U Mánesa. Jinak na celý den výlet, je pěkná naučná stezka pralesem Mionší. Pokud byste se na něco chtěla zeptat, klidně napište. Jezdíme tam často a na Kamenitém jsme měli i svatbu 🙂
Děkuji kamenitý určitě projdeme, to je nějaká hora? Mionší vím ale prý se tam nedá kočárkem ☹ A javorový vrch jste nebyli? Děkuji za tipy 😉
Zdravim.... zkuste i Javorový, tam je pěkný výhled. Nebo si zajeďte na Hrčavu (Trojmezí Česko-Polsko-Slovensko) přes chatu Gírova. Potom je i pěkna chata Skalka v Mostech u Jablunkova. Nebo chata Filipka. Jsem s Třince tak ráda udělám průvodce. M. 😉
Škoda,že jsem tady tudle diskuzi nenašla dříve.Jsem přímo z Jablunkova...ted už máte asik po dovči..tak příště😉
Určitě v Mostech u Jablunkova..navštívit část Šance..je zde bývalé opevnění ve tvaru hvězdy - krásný výhled na všechny strany. Do lesů nejlépe Skalka, Velká Polom, chata Kamenité s rozhlednou. Pak hotel Grůň s trampolinami, lanovým centrem, bobovou dráhou, výborně vaří. Kousek od Grůně pod základní školou je koupaliště. Jinak v Lomné je centrum Ursus - věnované medvědům v Beskydech, plus spousta dalších interaktivních prvků 🙂 No a co mě se líbilo je Rybí dům v Chotěbuzi u Českého Těšína...jídlo sice nic moc, ale mají krásná akvária s možností krmit ryby.. 🙂 Jinak rybí kuchyně je třeba výborná v rybárně Jablunkov 🙂 Chatu Gírovou teď co se jídla nedoporučuji. Nebyli jsme tam spokojení.
určitě zkusime kamenitý. Odkud se tam dostaneme a jak je dlouhá cesta? 🙂 Popř najíme se nahoře?
@tete20 pokud pojedete autem, tak jak píše snowbee. Pokud autobusem, tak vystoupíte na zastávce Dolní Lomná - Doubrava. Jinak dá se to vzít ještě přes Kozubovou, ale to je hodně dlouhá trasa. Doporučuji ale, pokud půjdete na Kamenitý, zajít pak ještě na Slavíč. Je to pěkná, ne moc dlouhá procházka.
@helionova Dolni Lomna Pod Akaty -> Skalka -> Solarka -> Velky Polom, reps.Kamenna chata a rozhledna Tetrev -> Megunky nebo tak nejak a ty jsou uz na Slovesku a zpet
Dolni Lomna u infocentra -> Kozubova -> Kamenity -> Slavic a zpet, nebo lze dojit do DL Doubrava
Jinak v Polsku areal Wisla,
@helionova pokud na Slovensko kouknete na Janosikovy diery...v Polsku zalezi..napr Wisla,jsou zde vnitrni bazeny,sauny,jaccuzi,ledova sauna..
Jinak xelodenni výlet je supr vyjet na Javorovy vrch lanovkou a pak po hrebenech do Lomne.=Javorovy,Slavic,Lomna.
Bazény v Jablunkove taky jeste nejsou otevrene.
A kdy jedete?je tady na Hrčave cyrilometodejska pouť 5.7 ...je tady strašně velká moznost výletů...
@tete20 s tim spis nepocitej. Je to dost streka, javorkvy je kapku v jine casti. Dojit urco by slo, ale bez kocarku. Uprimne trasu z javoroveho do lomne jsem nikdy nezkoumala. Ale je tam cyklostezka, ktera mozna vede i do lomne. Spis doporucuji se mrknout na net. Co se tyce lomne, tak viz muj prispevek vyse. V horni lomne toho moc neni, myslim, ze svaty kopecek, nebo tak nejak, ale tam je jen kaplicka, nic vic. Spise bych doporucila vylety z dolni lomne, muzes rozkouskovat, nebo pospojovat.(viz vyse). Pak jeste muzete jet do mostu, zajit na girovou a studenicny. Pozor treba na skalku, z lomne dojdes s kocarkem, ale z mostu ne (no... mozna tam je nejaka okruzni delsi trasa, ale nemam vyzkousene).
Pouze pondělky mají zavřeno
@starbucks diky ti dobra vilo😘
Dekuji, jeste posledni otazka 😀 co je zajimaveho v bystřici?
@tete20 v Jablunkove primo nevim, ale v Mostech u Jablunkova bych doporucila hotel Grun, resp.Fojtsky Grun nebo tak nejak. Pak pry dobre vari v Horni Lomne Pod Kycmolem, Salajka, Hotel Excelsior a Resort Nova Polana. Mozna by Ti lepe doporucil nekdo mistni 😉