Ahoj holky,mela bych dotaz jedeme na horní Bečvu a kromě pusteven,bílé,Frenštátu pud Radhoštěm(dřevěné městečko a hradiště)+zubří me nic nenapada.Potřebovala bych ještě alespoň dva výlety.Můžete mi poradit?Diky
Jeste Hukvaldy...ty jsou kousek taky.
Příbor taky -muzeum ..
Holky díky za tipy,mám toho ted na výběr spoustu,jen si vybrat,kdyby vas ještě něco napadlo budu rada.Díky☺
Jinak ty muzea to jsou čeho muzea?Co tam je?Diky
Bydlíme docela blízko, podle mě je v okolí prd. Jen bych chtěla opravit, že skanzen není ve Frenštátě, ale v Rožnově, jinak mě napadá možná toto: Fauna park ve Valašském meziříčí, možná přehrada Bystřička, ale to není nic moc, já bych za sebe doporučila určitě Velké Karlovice, tam je krásně, na Kyčerce jsou dřevěné sochy, to je moc pěkné, je tam kostelík (možnost prohlídek s průvodcem), já mám moc ráda i Soláň, tam jezdíme na hříbky a i tak na výlety, ve Štramberku je krom Trúby a Šipky ještě rozhledna na Bílé hoře a arboretum Kamenárka.
@pomoztekacence No muzeum v Kopřivnici to jsou auta, ve Štramberku je muzeum Zděňka Buriana, na Hukvaldech tropické rostliny a zvířata - http://www.tropichukvaldy.cz/
@eloise02 a na tu kycerku se dostanu jak nejlépe,jdeme bez kočárku s krosnou auto nemáme.Je to od zastávky daleko(pres 10km.)?
Nebo zkusit jet do Makova 😉 ...V Makove pokračujete ďalej po štátnej ceste I. triedy č. 18 hore obcou až po chatu Makov. Tu odbočíte vľavo na vedľajšiu cestu na Kopanice. Po 2 km mierneho stúpania sa dostanete na križovatku. Po ceste vľavo si môžete zájsť približne 1 km do osady u Papají, kde sa nachádza unikátny exemplár 500-ročného brestu hrabolistého, najstaršieho a anjmohutnejšieho v strednej Európe. Značkovaná trasa pokračuje smerom vpravo stúpaním do sedla Lemešná. V sedle na hranici s ČR je pamätník bojov SNP - partizánskej skupiny Jána Ušiaka. Ďalej pokračuje po asfaltovej ceste. Po 2 km odbočíme vľavo na Bútorky. Posledných 500 m nás čaká mierne klesanie k chatám na Kasárňach.
Tu sa naskytnú ďaleké výhľady na Kysuckú vrchovinu, Moravskosliezske Beskydy a Vsetínske vrchy.
Z Kasárni môžete pokračovať regionálnou cyklotrasou do Veľkých Karlovíc v ČR.
Nebo mrknout na Bumbálku 😉
@pomoztekacence Hele, my jezdíme všude autem, ale byli jsme tam na výletě docela nedávno. Hned u toho kostelíka (foto) je nádraží - Velké Karlovice - zastávka (doufám, že to píšu správně) a odtamtud je to kousek. My jsme to šli k té Kyčerce pěšky s malým, to mohlo být tak 1-1,5km.
@elialen a tohle je celkem asi kolik kilometru?Vypadá to zajimave☺
@eloise02 tak to je supr,vůbec by nevadilo kdyby to bylo dal.Ale takhle toho víc zkouknem.😉
Ach jo,holky jak tak uvažují nad dovolenou,normálně zacinam mít dylema,vždycky jsem před dovolenou mela uklízeno(prach atd.)ale tento rok jsem to jaksik nestihla.Od 15.7.máme totiž same problémy,první to chytila naše malička,měla střevní chřipku,18.7.kdy ji už bylo dobře,jsme to pro změnu dostali mi dva a od čtvrtku pro změnu já mám anginu,od patku beru antibiotika,v krku už me sice neboli,zato jsem ještě trosicku zahlenena,no ještě ze to nechytla mala a s antibiotiky už to není tolik nebezpečné.Jenže jsem nestihla uklidit a v sobotu jedeme už na dovolenou.Věci sbalene mam,po dovolené se mi už nebude chtít vůbec.Asi me to bude chvíli stvat,ale už to nestihnu.😐
@pomoztekacence Já si nevšimla, že budete bez auta. To byste měli strááášně daleko pěšky.
Aha,jinak to vypadalo zajímavé,dekuji
Kopřivnice muzeum. .Štramberk -Truba a jeskyně Šipka. Starý Jičín hrad. ...