Hlídání dítěte při porodu, řešil to tu někdo?

jitamala
5. bře 2015

Mám prosbu na ty kdo už to řešily a mají s tím zkušenost nebo mohou někoho doporučit na hlídání dvouletého dítěte. Nemáme k dispozici babičky ani dědečky a manžel by šel rád k porodu, proto řešíme jak to udělat s dvouletým synem, kterého nemůžeme nechat samotného doma. Je tu někdo kdo to už řešil? K porodu můžeme jet i během noci, to neovlivním, proto nevím jak s domluvou případné paní na hlídání? Poraďte prosím, děkuji 🙂

andrrriiik
5. bře 2015

@jitamala Ahoj,a nejakou kamaradku bys nemela?Urcite by to bylo lepsi,nez pani na hlidani. 😉

marla86
5. bře 2015

Já jsem takhle hlídala. Dělala jsem brigádně chůvu, když jsem hledala práci. S maminkou jsem byla domluvená, kdy zhruba by to mělo přijít a byla jsem asi 14 dní v "pohotovosti" s tím, že když náhodou nebudu moct, tak holt tatínek u porodu nebude.

iluss
5. bře 2015

Taky bych to řešila nějakou dobrou kamarádkou, kterou to dítě zná a nebo sousedka. A když paní na hlídání, tak aby ji znalo trošku dýl, než jen v termín porodu. Představte si, že malé dítě vidí maminku v bolestech, je vystresované a najednou maminka s tatínkem odjíždí pryč a dítě zůstane u cizího člověka. Musí to pro něj být hodně stresující.

mamkamarketa
5. bře 2015

Ja bych radsi ozelila chlapa u porodu nez aby dite hlidal nekdo cizi.
Nebo se domluvit na vyvolani a podle toho si nekoho dohodnout

pisisvori
5. bře 2015

Ja jsem rekla,ze manzel u porodu nenude a bude s dcerou. Ona do te doby nebyla vic jak pul dne beze mne a jeste,aby byla s cizim😊. Nakonec jsem rodila cisarem planovanym,manzel tam byl a dcers se sestrou,ktera kvuli timu prijela 100km byly na chodbe porodnice,aby sestricku hned mohla taky videt.

smardik
5. bře 2015

@jitamala s kamarádkou, já tohle teda neřešila, mi hlídali rodiče ale měla jsem to tak s kamarádkou-její manžel byl s ní u porodu a já jsem hlídala její 2 děti, jak manžel přijel z porodnice šla jsem domů. Nějaká dobrá kamarádka mi přijde nej řešení

aronek
5. bře 2015

Mně hlídal brácha 😉 Malý s nim byl rád, nebyl problém. Byl to naštěstí víkend, kdy byl u nás na návštěvě 😀 Náhoda. Jinak bychom čekali než dojede, měl to k nám 100km a my 40km do porodnice 😅

naomi6
5. bře 2015

@jitamala Zvážila bych, zda je dvouleté dítě schopné vydržet s cizím člověkem třeba i přes noc a může to trvat i dlouho. Když si představím naši dceru, tak bych jí to nemohla udělat, byla bych u porodu nervozní, jak to zvládne. Nám hlídali dceru rodiče, rodila jsem v noci, takže jsem byla za to vděčná. Také bych asi raději poprosila někoho známého - švagrovou, sestru, kamarádku...... Pokud bych i tak nikoho nesehnala, tak bych raději manžela u porodu oželela. Držím palce a přeju hodně sil 😉

luj89
5. bře 2015

Myslím si, že bude manžel užitečnější doma se starším dítětem než u porodu. Velmi těžko seženeš někoho, kdo může bý měsíc 24 h denně v pohotovosti. Jedině někdo nezaměstnaný a někdo u kterého nehrozí rodinné sešlosti, výlety, dovolené.. prostě cokoliv co by bránilo té pohotovosti.

achjonetusim
5. bře 2015

Nám hlídali kamarádi (manželský pár), měla jsem komplikace tak se to protáhlo na dva dny a dopadlo to báječně po všech stránkách. Už se prej těší až budu rodit potřetí 😀

jitamala
autor
5. bře 2015

Děkuji všem za příspěvek, rodiče i ostatní příbuzné máme přes 400km, takže to nepřipadá v úvahu, cizímu právě nevěřím a nerada bych, aby mu někdo způsobil nějaké trauma, mám strach, aby mu někdo třeba nějak neublížil. No zkusím to přes nějakou kamarádku, asi. Ještě jednou diky, nejsem matka, která by své dítě svěřila jen tak někomu cizímu.

nae
5. bře 2015

@jitamala U nás hlídala kamarátka, ktorú starší aspoň vizuálne poznal. Inak on strašne zle toleroval cudzích ľudí. Druhé dítko sa narodilo v noci, odchod do porodnice malý prespal, a kým sa ráno zobudil, manžel akurát z porodnice dorazil, takže kamoška sa aj vyspala.

jitamala
autor
5. bře 2015

@nae to by bylo nejlepsi, ale asi to nedokážu naplánovat 🙂

yahoodka84
5. bře 2015

@jitamala jsem ted v uplne stejne situaci jako Ty :( moje mama i bracha daleko, tchyne nefunguje a vsechny kamaradky maji male deti, takze o nejake pohotovosti se nelze bavit :( a pani na hlidani nepripada v uvahu, pac maly si tezko zvyka na nove lidi, natoz aby se treba probudil a my tam vubec nebyli, to by se asi zblaznil :( nejspis teda budu rodit sama...i kdyz ted to vypada na planovanou sekci kvuli spatne poloze, tak s tim by se dalo "pracovat" lip. Drzim pesti, at to nejak vymyslis ;)

jitamala
autor
5. bře 2015

@yahoodka84 děkuji, aspoň vím, že to neřeším sama, začalo mě to dost trápit, manžel mi byl velkou oporou a chtěl by jit opět, je to jeho volba, ale je to složité rozhodování. Určitě kamarády máme, ale jak píšeš, nedá se na to spoléhat, přijde nemoc a je vymalováno ☹. Přeji taktéž hodně štěstí a hlavně snadný a rychlý porod, nějak nám to oběma dopadne 🙂

betelgeuzz
5. bře 2015

Já bych radši nechala m doma s dítětem a k porodu si vzala svoji PA. Měla jsem ji u druhého porodu a jedním z důvodů bylo i to, co kdyby nebylo hlídání.

nae
5. bře 2015

@jitamala Ja som mala dohodnuté dopredu 3 kamarátky - z toho 2 už mali deti, ale boli ochotné prísť aj kedykoľvek v noci, a jedna bola bezdetná a tá mohla viacmenej vždy, keby bolo treba. Skús popremýšľať, koho by si mohla poprosiť. Ale zase sa tým príliš nezaťažuj - porodíš aj sama, ak by to tak vyšlo 🙂 Držím palce 🙂

andy80
5. bře 2015

Měla jsem staršího syna u babičky a dědy už 14 dní před termínem. Jak jsme mohli, tak jsme za ním jezdlili, ale on tam byl zvyklí, protože jsme se půl roku před narozením dcery odtam stěhovali.

jitamala
autor
5. bře 2015

Babi s dědou jsou v pohodě, jen jsou nemocní a hrozně daleko, u nás je rodina mimo, bohužel s nimi počítat nelze. Je to k nim více jak 5 hodin cesty autem ☹

wendy_
5. bře 2015

Taky jsme to resili.I kdyz my mame rodinu bliz. Bratr bydli ve stejnem meste a rodice jsou 170 km daleko. Takze clovek by rekl neni co resit. Jenze bracha byl ochotny hlidat jen v noci, kdy malej spal. Pres den byl v praci a nemohl jen tak odejit a hlavne s malyma detma to neumel. A rodice to maji daleko a nemohou se jen tak sebrat a odjet kvuli praci. Takze jsem jeste poprosila kamaradky, zda by mi pohlidali, treba jen na par hodin, nez dorazi moji rodice. Nakonec to s hlidanim dopadlo dobre. Druhy porod byl vyvolavany, takze jsem doktora umluvila na nastup v patek, abych rodila o vikendu. Mala se narodila v sobotu kratce po pulnoci a malej to cele prospal a hlidal muj bratr. Pri tretim porodu mi zacala odtekat plodova voda, opet v patek, takze sice ne tak dopredu, ale vedeli jsme, kdy to cca bude. tentokrat hlidal deda a zvladl i deti ulozit, rodila jsem od odpoledne do vecera. Jinak ja mela hrozny strach z toho, ze bych mela rodit sama. Manzel by pro mne ohromnou oporou, i kdyz tam jen stal. Takze poproste klidne nekolik kamaradek. JAsne muze se stat, ze treba nektere nebudou moci, ale snad se nekdo najde.

jitamala
autor
6. bře 2015

@wendy děkuji za příspěvek, už jsem klidnější 🙂. Mám naštěstí spoustu báječných lidí kolem sebe a vypadá to nadějně, myslím, že to už by musel být extra pech, aby to nevyšlo 🙂. Každopádně děkuji všem za příspěvky, každá rada se cení a vážím si jí. Všem ve stejné situaci přeji hodně štěstí a nastávajícím maminkám a miminkům hodně zdraví 🙂.

krixi
25. bře 2015

Já jsem domluvená se sousedkou, která má stejně starého syna jako já. Taky mám pro syna zabalený baťůžek se základním oblečením a čokoládkou a návodem na použití - co rád dělá, co rád jí...🙂 Do zálohy mám ještě dvě kamarádky, které můj syn zná. Jinak doufám, že bude možnost, aby k nám stihla přijet babička nebo teta (cca 1,5 hod cesty). A kdyby ani jedna z možností nevyšla, tak se připravuji na to, že by manžel se mnou u porodu nebyl, ale mám tolik záložních variant, že to snad vyjde 🙂 Dej potom vědět, jak jsi dopadla!