Chodíte s dětmi cvičit?

tyf
28. zář 2014

Mám rok a půl starou holčičku a zvažuju, jestli s ní chodit na cvičení pro batolata. Mám teď trochu finanční tíseň a chtěla jsem šetřit na vánoce, ale nerada bych jí o něco ochudila. Nakolik je podle Vás taková aktivita jednou týdně prospěšná? Proč chodíte, nechodíte? Děkuju za odpovědi.

kacenka1111
28. zář 2014

Ahoj, tak nasi jsou 2r3m a byli jsme poprvy, pak byla nemocna ( ne ze cvica, chytla to jinde ). Doma je to drak, ale venku mezi detmi se hrozne stydi, na pisku je zarazena atd. Proto jsem chtela zacit, taky aby se se mnou nenudila porad sama doma a prisla mezi deti. Bala jsem se, ze to neda a bude brecet, ale nalitla tam jak velka voda a cvicila krom kruhu, kterych se bala, uplne nadsene a deti ji nevadily. Strasne si to uzila a porad si tleskala, jak je dobra a ja ji videla, jak je stastna, bylo to super🙂 Nas to rocne stoji 400, je to jednou tydne. Nevim, kolik se plati jinde, takze nedokazu posoudit. Za me super, ale pokud by to stalo 3000 na rok treba, tak do toho asi nepujdu. Zvazila bych fin. situaci, ale pokud by to bylo rozumne, tak bych vynechala jeden darek na vanoce a radsi zaplatila prckovi cvico.

tyf
autor
28. zář 2014

@kacenka1111 Jsem z Prahy a pro nás nejblíže to stojí 2000 od října do prosince :-/ Pak ještě jedno cvičení, které stojí 3 tis na celý školní rok, ale je to náročnější i pro maminky a já mám rizikové těhu.

kacenka1111
28. zář 2014

Tak to je dost, tohle jsme nakonec meli zaplatit za Montessori skolicku a vyprdla jsem se na to. To bych asi nedala a navic, ditko se tam pomerne taha na mamincinych ruku, je potreba ji pridrzovat atp., takze pokud mas rizikac, tak bych do toho nesla. V tomto pripade ani za ty 4 stovky. Jestli muzu poradit a ditko to bude bavit, nase vyplnuje dny, kdy neni cvico cvicenim v TV. Na Decku je dopoledne i odpoledne cviceni - Hybanky, Tanecni hratky a Joginci. Nase mala cvici presne podle nich, co zvladne, ja jen sedim a jistim, ale ona chce sama. Ale vase je mensi, tak ji treba muzes ukazovat a ditko bud cvicit podle Tebe. Taky podle svych moznosti. Tim budes v klidu, nebudes mit vycitky, usetris na vanoce aprcek se zabavi....

konidana
28. zář 2014

@tyf Prospěšné to je hlavně pro maminku, která se doma nudí a neví co s penězi. Ne , nechci shazovat cvičení a jiné aktivity s batolaty, ale podle mně není nutné tam chodit, pokud se dítěti věnujete i doma:D

snecek.v
28. zář 2014

Chodím s dcerkou od jejích 15měsíců do mateřského centra na cvičení, je to jednou týdně, permanentka stojí 10vstupů 500kč, když parkrát nejdem nevadí, nepropadá. VZP přispívá 500kč na toto cvičení ročně - lepší než nic, takže když odečtu tento příspěvek, stojí nás to asi 1500kč za rok a myslím si, že to není tak hrozné. Malá měla narozky a babička jí koupila jen úplnou drobnůstku a pak mi přispěla finančně na cvičení, většinou to řešíme takhle. Ona to ocení víc než tunu hraček. Malá teda cvičení úplně miluje, vždycky se těší mezi děti, umí už spoustu básniček, písniček, vyřádí se.. Za mě tedy ano.. Ale každé dítě to samozřejmě nebaví 😉 Pokud u vás není ale finanční situace dobrá, tak se svět nezboří, že nikam nechodíte.. Děti se dobře vyřádí i na hřišti apod. 😉

lvicek2000
28. zář 2014

Taky chodime, vzhledem k tomu, ze pristi rok pujde do skolky, beru to jako pripravu na kolektiv. Mala je doma taky jak drak, ale v kolektivu poserka, takze trenujeme a je to znat. Bavi ji to, uci se zase jine basnicky a rikanky, hybou se, behaji, mala je nadsena...Neni to nutnost, ale dobra vec urcite a nesouhlasim, ze je topro maminky, ktere se doma nudi a nevi co s penezi, jak tvrdi @konidana , mam doma 2mesicniho prcka, takze to neni az tak jednoduchy zaridit hlidani, abych si mohla 'zacvicit' , ale je to fajn, ze mam taky jednou cas jen pro tu starsi a spolecne si to uzijeme 😉

konidana
28. zář 2014

@lvicek2000 To byla trochu nadsázka 🙂 , je to prostě změna v každodenní rutině, a jak píšete, tak i pro vás, když si tak můžete užít jen jedno dítě místo dvou najednou.

marecekavendulka
28. zář 2014

@tyf ahoj,hele když umíš hledat,tak ono to cvičení zas tolik nestojí.já chodím cvičit s dcerou a stojí to 70 korun jedna lekce,cvičit chodíme jednou tejdně 🙂

kocour1
28. zář 2014

Ahoj, já se osobně domnívám, že ta částka, kterou utratíš za pravidelnou aktivitu versus koupíš dárek k Vánocům je mnohem lépe investovaná do cvičení. V tomto věku ještě z dárků pod stromečkem stejně nemá rozum a naproti tomu takové cvičení mezi dětmi se jí určitě bude líbit. Takže pokud jde jen o finance, tak bych na kurz někam určitě chodila. Děti milují ostatní děti a takové cvičení bývá velká legrace🙂.

hofka1
28. zář 2014

Sokol za pár kaček poblíž není? Dělávají cvičení rodiče s dětmi.

edeltraut
29. zář 2014

Já chodila s dětmi od dvou let. Je to příjemně strávený čas, řekla bych, že mnohem lepší než plavání kojenců a batolat - tam jsem už s Adélkou nechodila... 🙂

aliceali
16. říj 2014

Ahoj, pokud si chcete zacvicit i s detmi venku, tak můžete přijít kazde úterý od 16:00 do malesickeho parku. Jde o outdoor cvičeni s kočárky (větší děti zhruba do 4 let chodi cvičit také, počítají a říkají říkanky, jezdí na odrazedlech). Jde o program Fitmami, který je po cele republice: http://www.fitmami.cz/. Pokud se chcete hýbat a bavit se svymi detmi, nemáte hlídání a jste rady venku, pak je tohle varianta pro vás.

spes2009
16. říj 2014

Ahoj, s oběma dětmi jsem chodila/chodím. Se synem od 6 měs., s dcerou od 4 měs., nejdříve na cvičení pro miminka, pak pro lezoucí a pak pro větší. Se synem jsem chodila pravidelně do jeho 3 let, někdy i na 3 kroužky týdně (pak i zpívání, říkadla atd.). S dcerou, 1 rok, chodím teď 2x týdně, pokaždé na jiné cvičení. Chodím proto, že mě to jednak baví, je to zpestření na mateřské, poznala jsem tam nové kamarádky, některé mám doteď, děti jsou v kolektivu, učí se rytmizaci, socializaci atd a obě děti to měli/mají rády. Cenově jedno cvičení je za 60 Kč/hod, jedno 70 Kč/hod. Finančně to není levná záležitost, ale nám to přináší hodně.

aliceali
19. říj 2014

Myslím, ze 70 nebo 60 korun rozhodne neni hodne peněz a určitě je to nejlepší investice do dítěte, kterou mu můžeš dat! Plne s tebou souhlasím. Je dobré děti od malička začleňovat do kolektivu ostatních dětí a trávit s nimi co nejvíc času zábavou - a ideální je, kdyz to baví děti i maminky 😉 Lekce fitmami jsou sice drazsi (permice na 10 lekci je za 1200,-), ale zatim mam pozitivni odezvy od vsech maminek a deti to taky bavi. MamInky se zapoti a vytvaruji přirozeně postavy a deti se pohybově vyřádí také a navic se naučí říkanky a písničky zapojovat do pohybu.

sromulenka
22. říj 2015

Ahojky, tak já když jsem byla s první dcerou na rodičovské, nudila jsem se a založila rodinné centrum. Na všechny kroužky, které jsem vedla, nebo vedu, beru děti s sebou dle věku. A díky tomu pak ve školce poznaly své vrstevníky z centra. Byly více otrkanější. U nás se platí třeba na masáže miminek 40,.Kč lekce, či cvičení s dětmi 50,-Kč na celé dopoledne(od 8:30 do 12:00 hodin za rodinku). S první dcerou, když měla 8 měsíců, jsem jezdila na plavání kojenců, dcera měla hrůzu z toho, když se měla potápět - holt vodomyl z ní nebyl. A to byla pro mě zbytečně drahá investice. Se synem jsem už nejezdila.

terkaskachy
11. lis 2015

Já jsem s dcerkou chodila na cvičení 2x týdně a myslím, že to bylo velmi prospěšné. Dcerka se na cvičení seznámila s novými dětmi a já s řadou maminek, se kterými jsme podnikaly i další aktivity. Cvičení je vedeno formou her a děti se při něm velmi dobře zabaví. Určitě doporučuji.