Cestování vlakem v šestinedělí

jostein
26. lis 2017

ahojte.
mám dilema. chtěli by jsme s mužem se zajet podívat na trhy do Olomouce, je to asi hodina a půl cesty vlakem. a to samé zpět.
ale, je vhodné to podstoupit s 5 týdenním mimčem?
díky!

budilinka
26. lis 2017

@jostein Nejela bych ani náhodou.

zdenkaell
26. lis 2017

To bych teda urcite nejela.

beduna1
26. lis 2017

Jela jsem ve 4týdnech mimča hodinu vlakem do Prahy a naprosto v pohodě. Vhodně ho obléknout a neviděla bych v tom žádný problém. Nám malej celou cestu prospal 🙂

deneb
26. lis 2017

Ja bych ted v zime, kdy kazdej chrchla, nejela...

blahova_andrea
26. lis 2017

o cestu vlakem jako takovou nejde. miminko to většinou celé prospí, hezky ho to kolébá. vhodně oblečené vlastně pohoda. jde ale spíš o zvolenou dobu. současné počasí je ráj bacilů a vlak je jich plný. asi záleží na vytíženosti vlaku, jestli by šlo být nějak bokem, kupé pro rodiče s dětmi, nebo prostě mimi celou dobu fakt v kočárku a plínku přes boudičku aspoň...já cestuji s dětmi vlakem od narození, ale s takto malými spíš k lékaři než na trhy. i na těch trzích...proplétat se těmi davy s kočárem nebo miminkem v šátku? asi bych z toho nic neměla. navíc v šestinedělí jsem měla zvýšenou potřebu být poblíž koupelny, wc, sprcha...delší sezení nebo chůze...to by mi dělalo problém. takže bez ohledu na miminko i čistě sobecky bych si ráda nechala trhy ujít. však budou i příští rok, ne? 😉

luciebx
26. lis 2017

Pokud chcete klidně jeďte. Když se na tu cestu citis po fyzické stránce tak proč ne.

verca38
26. lis 2017

Zalezi jak se citite vy..ujistila bych si,ale jakym vlakem chcete jet,ne v kazdem muzete mit mimco v kocarku u sebe..vim,ze u CD se dava kocar do nakladoveho prostoru a sedite s miminkem v kupe..ja osobne bych spis resila,kde tam pak miminko nakrmit,prebalit atd..byla sem tam teda jako tehotna a osobne mi ty davy lidi a fronty vsude a na vsechno nevyhovovaly🙂..ale kazdy to ma jinak,tim vas samo nechci odrazovat od vyletu😉

jostein
autor
26. lis 2017

díky za názory...
já osobně se cítím velice dobře, jsem po císaři a už teď běžně chodím s kočárem na procházky i přes 2 hodiny, pokud to počasí dovolí....

no, já jsem myslela, že bych právě ve vlaku měla malou v šátku, ona je v šátku ráda a spí tam... jinak v kočáru, přece jen v kočárku je tepleji...

no uvidíme

a chceme jet regiojetem... asi i tam napíšu, v kterém kupé je nejlepší cestovat s mimčem...

ariadna12
26. lis 2017

Pokud se na to citis a myslis, ze se mimco nenakazi nakym bacilem, proc ne. Bacilu je ted ale dost a ve vlaku tezko s miminem muzes zmenit misto, kdyz nekdo bude treba smrkat/kaslat.

kami1984
26. lis 2017

@jostein v regiojetu bych si vzala to Bussiness, jsou tam jen 4místa, ale zase si připlatíš

kami1984
26. lis 2017

autem by vás někdo nehodil? Koukám, že jsi z Havířova, letos to vypadá i na hezké trhy v Ostravě. Asi bych rok počkala, přece jen i komfort přebalování a kojení na trzích je nula, nula nic....

maii
26. lis 2017

Ale jo, jako na tohle ti tady nikdo neodpovi - kazdy to ma nastaveny jinak. Nekdo nema na vyber - takovy matky samozivitelky treba s ditetem absolvuji proste vsechno, vsechny doktory, urady... Nektere maminky behem sestinedeli skoro nevylezou z bytu a travi vsechen cas v posteli spolu s miminkem. Nekdo pomalu umyva kocarek v dezinfekci po kazde navsteve obchodu, nekdo to resi min. Nektera muze mit touhle dobou jeste ocistky nebo je extra unavena nebo ji boli jizva po SC, nektera mama se citi uplne v pohode.

Hodina a pul neni zas takova hruza, ale horsi jsou ty prechody - na nadrazi, z nadrazi, cekani, pak v Olmu tramvaje, z horka do zimy, pak ta spousta vjemu... No a pak uz bylo vsechno receno - davy lidi, chrchlani, ztizene hygienicke podminky.

Jestli se na to citis, klidne jedte, ale nejlepe mimo ty nejvytizenejsi casy (urcite ne v patek a nedeli, vubec bych se vikendu asi vyhla), prvni tridou (min lidi, min bacilu, vetsi komfort, klidek) - a kdyztak trochu zmapujte, kde v Olmu se da v klidu nakojit, odpocinout, dojit na WC.

Jo a BTW jestli mas malou navazanou pod bundou, tak chladneji nez v kocarku ji rozhodne byt nemusi. Takhle se budete hrat navzajem ;)

andiienka
28. lis 2017

V 6-nedělí bych asi nejela.. ne kvůli vlaku, ale spíš v tomhle období je spousta nemocných lidí všude,..jasně to byste nemohli asi nikam, ale tady mi přijde vyšší koncentrace lidí, takže bych jela bud autem a nebo bych počkala až bude miminko větší...