Zdravím. Už roky chci vidět Rakouská jezera, nejvíc se mi líbí Attersee. Teď zvažujeme možnosti, jak to udělat nejlíp a nejekonomičtěji. Jsme z jižních Čech, takže jsme asi chtěli na otočku, vyjet brzy ráno, večer se vracet. Možná bych uvažovala i o jednodenním ubytování, ale upřímně, německy moc neumím a mám z toho trochu strach, jak co domluvit a kde 😎 jo stydím se.. a taky si nejsem jistá, že bych chtěla dát za jednu noc bůhví kolik tisíc, jsme čtyři a neumím moc chodit v tom zařizování a hledání levnějších variant a tak... sice mluvím celkem slušně anglicky, ale nejsem si jistá, že mi to tam bude stačit, narazim na někoho nemluviciho, a co pak 😀 Chtěla jsem se zeptat spíš na koupání... Proto tam hlavně chceme. Máte to někdo za sebou? Můžeme si zastavit kdekoli, vykoupat se kde chceme? Moc se nám nechce na přelidněné pláže a pod... pokud byste měli někdo rady, na co se připravit, dát si pozor a pod, budu šťastná, jsem stresar a bojím se, že se neco vy*ere 😀 předem děkuji
@teryem voda je tam úžasná
@lvicek2000 To je úžasný. Tady se posadím😉.👍
@lvicek2000 to je krása.. a polohu této pláže bys asi nevěděla, že? Takže by neměl být problém někde zastavit mimo oficiální pláže? Když nebudeme samozřejmě na soukromé? Nebude nás někdo nahánět?
@teryem no nám to klaplo😃 Ale nebyli jsme tam úplně cely den. A jsou to 2 roky
@teryem tady někde jsme dle mého parkovali a bylo to hned u toho, ale nebyla to úplně pláž, spíš místečko u vody. Našlo by se možná i krásnější, my prostě jen stavěli po cestě
@lvicek2000 aha . děkuji 😊 tak snad se někde i nám poštěstí
Kdyby se našel ještě někdo se zkušenostmi, byla bych moc ráda 😊
📌
@teryem jo a německy taky nemluvím, všude jsem vystačila s Aj, ale je fakt, že třeba jídelaky měli často v nj a musela jsem občas googlit😄
@lvicek2000 děkuji, tak snad..a co to cestovaní po Rakousko? Je něco spesl, na co bychom si měli dávat pozor?
@teryem my jsme u tohoto jezera stavěli cestou domu, když jsme jeli z dovolené od jiného jezera. Prostě jsme viděli ze silnice místečko, kde byla malá pláž, už tam pár lidi bylo, tak jsme zastavili a přidali se. Je to obrovské jezero, má spoustu plážiček, najdeš tam i takové ty velké se zázemím a kempem, ale ty jsme nevyhledávali. Některé budou určitě i soukromé patřící k nějakým ubytováním. Ale ty jsou většinou označené nebo oplocené. Ale my tam nebyli nijak dlouho, tak zase detaily nevím.