Zpožděná MS - vysazená HA. Co se se mnou děje?

eluseelaeli
16. črc 2021

Dobrý den, ahoj.
Dnes mám 16 dní zpoždění. Poslední menstruace 3.6. Od té doby nic. Vysadila jsem s poslední menstruací antikoncepci. Než jsem HA začal brát MS byla vždy pravidelná. Je mi 21 let na miminko nespěcháme, ale necháváme tomu volný průběh. Těhotenské testy mám negativní. Bolesti v podbřišku mám, jako bych to měla dostat. Když si kýchnu píchne mě v podbříšku. Prsa mě nebolí jen mám problémy s tlakem při pohybu rychle zvednutí, zamotání hlavy. Přiřazovala jsem to spíše k počasí. Dnes mi kamarádka řekla, že jsem taková jiná, tak mi to začlo vrtat hlavou. Nevím jestli je ten správný čas volat k dr. nebo ještě vyčkat a je to dopad vysazené HA, nebo muže jít o těhotenství. Ještě bych dodala, pohlavní styk nechráněný zhruba obden. Děkuji za vaše rady a zkušenosti. Začínám být ve stresu, že nevím co se semnou děje.

skarma007
16. črc 2021

Rozhozeny hormony. Me dost pomohl kontryhel ale ne ten z lekarny. Pokud bys byla tehotna, mela bys pozitivni test. Ja pp vysazeni Ha pribrala, mela hnusny oblicej a vlasy a slabou velmi slabou Ms a asi jen 2 dny...

kecupka66
17. črc 2021

@eluseelaeli zašla bych k doktorovi, ono po HA u někoho dost dlouho trvá, než se tělo vrátí do normálu a najede na původní režim "před HA"..😊 Doktor ti nejspíš píchne injekci na vyvolání menstruace. Pokud máš negativni testy, tak to těhotenství nebude..🤔 ať je brzy líp! 🍀

littlebee124
17. črc 2021

Mě doktorka říkala, ze telo ma nárok půl roku se s tím srovnat. Byla sem u ni, když sem měla měsíc zpoždění a říkala, ze bud to to dostanu a nebo ne, kdyby to do toho půl roka nepřišlo, pak to začneme řešit. 🙂
Jinak první cyklus sem měla po HA 33 dnů. Takže nech telo teď odpočívat a až MS dorazi tak dorazi. Pokud budeš mít velke bolesti tak si zajdi na vyvolavacku, ale ani u ni nemáš jistotu ze to dostaneš 🙂

ivya
17. črc 2021

Vysadila jsem v dubnu, první MS přišla zhruba po 30 dnech, všechno normální.

Začala jsem brát drmek. V termínu další MS jsem jen začala špinit a to trvalo nějakých 10 dní. Drmek jsem zase vysadila.

Po dalších deseti dnech další špinění, tentokrát asi 4 dny.

Testy negativní, takže jen rozházené hormony (pár let zpátky, když jsem vysadila a skončila s cystou, mi doktorka vysvětlovala, že mám zvýšenou hladinu testosteronu, řešit to tehdy ale nechtěla, jen mi zase nařídila HA).

Koupila jsem si vitamíny s inositolem a doufám, že by to mohlo pomoci. Čas dávám do podzimu, do preventivky, pak to asi budu zase řešit s doktorkou...

nikjean
19. črc 2021

Tento stav je po vysazení HA normální. Přes rok trvalo než se mi upravil cyklus a dalo se tělo dohromady.

eluseelaeli
autor
24. črc 2021

Děkuji všem. Dnes je to 51 dni od poslední menstruace. Poslední týden mám bolesti v levém podbřišku a bolest zad v kříži. K lékaři jsem objednána 29.7. přemýšlím jestli to do té doby vydržím zda popřípadě o víkend nenavštívím pohotovost. Nemohla jsem se ani zvednou mám boletiví tlak a při špatném pohybu, je to jako bodnutí. Ňákou radu co by mohlo od bolesti pomoci ? Popřípadě myslíte že mě na pohotovosti nevynadají, že si to mám řešit se svým lékařem ? A může ta bolest vůbec byt spojena s mým zpožděním ? Děkuji za rady a odpovědi.

littlebee124
25. črc 2021

@eluseelaeli zkus zada nahrivat suchým teplem. Určitě ne ve vane, jelikož pak rychle prochladnes. Zkus si v lékárně koupit Guajacuran je to lek na uvolnění svalstva 🙂 a když to nepujde vydržet tak klidne pohotovost a bud dostaneš pigaro do zadku a nebo infuzi na uvolnění svalu a proti bolesti. 🙂

eluseelaeli
autor
25. črc 2021

Děkuji. Měla jsem strach aby nešlo o mimoděložní těhotenství.

littlebee124
25. črc 2021

@eluseelaeli Ale ještě než si něco vezmes udelej si pro jistotu ještě jeden testik. 🙂 protože léky na uvolnění v těhotenství nesmis 🙂

eluseelaeli
autor
25. črc 2021

@littlebee124 tak jsem si vzala “jen” léky proti bolesti. No a začala jsem krvácet, tak snad už bude vše v pořádku

loylii
25. črc 2021

@eluseelaeli a proč nezavolas na gyndu ať te vezmou hned?? Ze mas bolesti. Není to normální.

loylii
25. črc 2021

@littlebee124 to není pravda. Je to progesteron a začínající těhotenství naopak posílí

littlebee124
25. črc 2021

@loylii Ja nemyslím lek na vyvolání MS, ale třeba infuze s mixem léku na bolesti.

eluseelaeli
autor
25. črc 2021

Myslím že teď už je to jedno krvácet jsem začala. Bolest sice mám, ale teď už bych ji dávala za vinu menstruaci. Samozdřejmě k lékaři jsem objednána a zajdu tam. Teď už snad bude vše v pořádku a cyklus se srovná. Mohu dát vědět jak sem dopadla ve čtvrtek. Doufám že to bylo zpoždění díky vysazené HA a tělo se dá do pořádku.

littlebee124
25. črc 2021

@eluseelaeli Jak sem psala telo ma nárok půl roku se s tím srovnat. 🙂 Taky sem byla gynde při 55 DC a doktorka říkala, ze injekci ani dávat nebude, ze telo musí samo a když to do září nedostanu, vrhneme se na řešení. A co sem i ja četla ja diskuzich někomu to trva i déle.

eluseelaeli
autor
25. črc 2021

@littlebee124 také sem někde četla že až půl roku je v normě. Mě jen znepokojovaly ty bolesti. Snad už to bude vše dobré. Děkuji moc

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru