Milé dámy, prosím Vás o radu. S přítelem se tedy o miminko snažíme, ale první den po vynechání mi testy nic neukázaly (Mamatest Comfort 10, Lady MAX, Clearblue digitální) a pak ani 7.den. Dnes meškám už 10tý den a vůbec nevím co to je.. Nemám žádné příznaky MS nic a to vždycky mívám dosti silné. Občas pobolívá dole břicho jemně a píchne, teď trošku akné ale nic. Zkouším ode dneška tonic chininem, brusinky, heřmánek a kontryhel. Včera jsem si dala červené víno. Jsem z toho celá nervozní, měla jsem teda docela hodně stresů a začala jsem jíst opravdu jinak než dřív, víc zdravěji a pravidelně, tak nevím jestli by to mohlo být tím. Moc Vám děkuji za rady, jsem z toho špatná :(
@katerinaf27 Tak stres a změna stravy by mohla být příčina i když je vždy nějáká naděje . Kdy byla ovu ?
@bajana Tam mám jít v pondělí, ale chci to prostě dostat, už proto ať má smysl se snažit. Takže bych musela gyndu odvolat.
@sarkad2856 No stres byl, tak týden jsem ležela v nervech no.. A strava je změněná dost, v ovu jsme se snažili 3x myslím
Ten chinin bych raději vynechala. Nikdy nevíš, třeba těhotná jsi, jen to test ještě neukázal... MS máš jinak pravidelnou? Pokud ano, moc do toho "nevrtej", jednak kvůli případnému těhu, druhak MS možná nepřichází kvůli stresu... Pokud pravidelný cyklus nemáš nebo jsi nedávno vysadila HA, pomáhá horká vana, víno a aspirin (ale ten aspirin nemíchej s vínem 😀)
A mě osobně, když MS nepřijde v den, kdy ji očekávám (nutno podotknout, že abych to dostala musím brát léky), tak dělám tento "recept": Pokud se menstruace nedostaví v den, kdy ji očekáváte, rozdrťte dvě tablety aspirinu a rozpusťte je ve vodě s trochou cukru a medu. Celou směs vypijte a menstruace se dostaví.
Nicméně mě po tom bolí hlava a jsem trochu zmatená... Auto bych po tom řídit nedokázala 🙂. Ale vždy jsem to po tomhle 2. den dostala...
@no_title Proč vynechat chinin, on nějak těhu škodí? Už jsem stejně vypila dost.. MS mám pravidelnou, skoro jak hodinky ale jednou za čas se o pár dní posune, ale ne o 10. Minulý rok jsem to dokonce 2 měsíce za rok nedostala, ale hned na začátku měsíce ano, asi se měnil cyklus. HA jsem nikdy nebrala. Vanu jsem si dávala, ovšem v tomhle vedru asi moc horká nebyla :/ Vínko jsem měla včera ale prý pomáhá svařák. Ale s tím aspirinem bych to zkusila jako poslední záchranu, moc ti děkuji!!! Ale asi jsem to diskuzí přivolala, celý večer pobolívá břicho dole a teď už i nehorázně prsa, takže to asi naskakuje - pomalu ale jistě.
@katerinaf27 "Chinin má negativní vliv na vývoj plodu, čehož se zneužívá k vyvolání potratů."
Cituji komentář jednoho lékaře k tomuto tématu 🙂 víno je vedle toho pro plod téměř neškodné.
@no_title No já si myslím že po 4x snažení se nezdařilo. A už cítím že na mě MS jde, jinak by mě tak hrozně nebolala prsa a záda dole. To jsou moje typický příznaky. Takže evidentně heřmánek a kontryhel zabral s červeným vínem..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@katerinaf27 zašla by som si k lekárovi... dostaneš vyvolávaciu, ktorá neublíži ani prípadnému tehotenstvu