Začátek těhotenství v době Covid19. Zkušenosti s těhu po revizi?

tinamarie123
29. bře 2020

Dobrý den, dámy
na začátku prosinci jsem prodělala samovolny potrat následně mi bylo děláno kyretáž. Po dvou cyklech, ANIŽ BYCH JSME S MANŽELEM SE SNAŽILI O DALŠÍ POČETÍ se to asi povedlo samo 😁🙄. Po 11 dnech zpoždění což byl tento pátek jsem si udělala těhotensky test s pozitivním výsledky. Za ty dva měsíce jsme se z dalších důvodu stěhovali z Prahy na Benešovsku a v pondělí mě čeká hledání nového gynekologova.
Moje otázka na vás, máte prosím někdo zkušenosti s těhotenstvím po revizi? A měl někdo vás hnedka od začátku bolesti stydké kosti, a jizvy po císařským řezu. Také cítím ostré píchání v děloze. Radost moc nemám ne kvůli tomu ze bych nechtěla miminko, ale chtěla jsem počkat aspoň půl roku než začneme znovu se snažit. Ale že to půjde takhle rychle, když předchozí snažení se povedlo až za rok.






zkušenosti

vendelinka08
29. bře 2020

@tinamarie123 ano, po revizi jsem měla těhotenství zcela v pořádku. Nechápu, slovo nesnažili a otěhotněla jsem a nemá z toho radost, chtěli jsme se snažit až za půl roku. Tohle přece vuuuuuuuuuuuubec není podstatné. Pokud se milujete bez ochrany, tak těhotenství je možné kdykoli. Bolest a píchání je normální stav na začátku. Jinak bych byla šťastná jak blecha a našla si gynekologa a nic ostatního neřešila. Měla bysy být přece šťastná že se nemusíte snažit. Na slovo snažení, jsem úplně alergická. Jinak moc gratuluji a st je vše v pořádku.

marcicek84
29. bře 2020

@tinamarie123 jako nejlepsi doba na to uplne neni,co si budeme povidat,ale nikdo nevim,zda bude lepsi za rok ci dva,takze bych dbala na hygienu a nasla si doktora a hold se s tim popasovala i v teto dobe...nemyslim si,ze se prestanou rodit deti kvuli COVID-19.

klea81
29. bře 2020

Proč až za půl roku? To těhotenství bylo nějak delší? Taky jsem byla na kyretazi a otěhotněla jsem planovane se souhlasem lékaře po 2 ms. Pokud jsi těhotná tak jaksi nemá cenu řešit, jestli je to teď vhodné. 😇

leninkahvezda
29. bře 2020

my to s manžou zkoušíme, ale bojíme se ... můžete holki poradit, jestli bude mimčo imunní, když budu brát pravydelně ibuprofen, nebo paralen ?

corry21
29. bře 2020

@leninkahvezda ne to fakt nebude. A když už pominu nesmyslnost úvahy , tak brufen se v těhotenství nesmí tak či tak

leninkahvezda
29. bře 2020

@corry21 ahoj a díky moc .. budu snad brzy prvorodička a jsem z toho celá nesvá a taková celá zmatená ...

klea81
29. bře 2020

@leninkahvezda ibuprofen se v těhotenství nesmí, max 3x denně paralen

mmichaella
29. bře 2020

@leninkahvezda brat pravidelne ibuprofen? Jako proc? Jako prevenci? To by bylo zbytecne a nezdrave i kdybys nebyla tehotna, natoz kdyz bys otehotnela. To nejsou vitaminy proboha...

vitezove
29. bře 2020

@leninkahvezda tvoje přezdívka je fakt trefná... opravdu jsi hvězda. Holka já nevím kolik ti je, ale asi by si ještě rodičovství měla zvážit. Evidentně jsi hodně mimo a nejdřív by si měla trochu dozrát. Ibalgin i paralen nejsou léky co se berou preventivně a dlouhodobě. Myslíš si, že díky nim budeš imuní?? 😀 pane bože, ty ses někde praštila do hlavy? Nic takového nefunguje a neexistuje. A když je budeš brát delší dobu, tak si odvaříš játra. A to jako bez legrace. A brát ibalgin v těhotenství by jej také mohlo vesele ukončit. Žádná legrace. Paralen jen v krajní nouzi. Pokud chceš brát něco preventivně, no tak ber vitamíny. Normálně céčko, jako proti chřipce.

leninkahvezda
29. bře 2020

@vitezove já vím .. i holky v práci říkaj, že jsem taková zpomalená husa... jen jsem prostě chtěla nějákou radičku .. ale céčko teda vezmu ... díky za radičku ...

andelka
29. bře 2020

@leninkahvezda to je blbost jak mraky. Mimco imunní rozhodně nebude,ani ty. Preventivně v těhotenství zvlášť bez porady s lékařem či lékárníkem neber! Ber normální vitamíny a kyselinu listovou a fertig. A uvažuj reálně a rozumně. V rodičovství se ti to bude velmi hodit.

andelka
29. bře 2020

@tinamarie123 já jsem otěhotněla po 3 ms po revizi, takže tři měsíce po, naskočilo mi to bez problémů hned. Měla jsem vyvolávaný potrat a revizi,už ve 2 trimestru. Nebylo to ani moc brzo,ani zbytečně pozdě. Všechno bylo v pořádku. Nebolelo mě nic. Ale předtím jsem 2x rodila normálně.
Držím palce. Ideální doba není, ale tak co už. Pozitivní myšlení a opatrnost především.

palja
29. bře 2020

@leninkahvezda imunní nebude. Brát pravidelně preventivně léky je nesmysl, můžeš si tím odrovnat játra.

leninkahvezda
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
hermia
29. bře 2020

ano po 3 m po samovolnem a nasledne kyrete jsem otehotněla a běha mi tu 15m loupežník.

hankara
Autor odpověď smazal
Zobraz
natiiinka
1. dub 2020

Také jsem na začátku prosince prodělala revizi a nyní mam třetí cyklus snažení pozitivní test, ale je hodně brzy, ms má přijít až v sobotu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru