Váček bez embrya v 5tt 😞

donnadoublees
11. říj 2017

Zdravím všechny,
Potřebovala bych poradit a pokud možno uklidnit svou mysl. Podle pana doktora bych měla být v 5tt. Bohužel není ještě vidět embryo. Vajíčko nebo váček je v děloze, na ultrazvuku už to bylo i vidět. Ale je to prázdné zatím. Do toho jsem začala špinit. Nevim co se děje, v předchozím těhotenství se mi tohle nikdy nestalo. O miminko jsme se snažili více než 9 měsíců, už jsem byla zoufalá a vlastně pořád jsem. Doktoři si nejsou ničím jistí. Můžu se zeptat, měl někdo z vás podobný problém? Prosím, potřebuju uklidnit mysl, aby se mi moje malý, pokud tam tedy ještě je podařilo udržet, potrat bych asi nezvládla psychicky. Děkuju za odpovědi předem.. 😞😞

veroniquecz
11. říj 2017

Ano, mám zkušenost. První diagnóza byla zamlkle těhotenství, a teď tady leží v postýlce 2,5 letá princezna ❤️ A spinila jsem 3 měsíce. Držím pěsti, nic mevzdavej!!!

donnadoublees
autor
11. říj 2017

Děkuju moc 😊😊 já už byla bez nadeje

veroniquecz
11. říj 2017

Můj příběh ;)
Chtěla bych ještě objasnit proč o naší princezně píši jako o bojovnici. Stačilo totiž málo a nebyla by tu s námi. Po vysazení antikoncepce se mi docela rychle srovnal cyklus, ovšem byl hodně dlouhý - 40 dní. Po objevení // na testu (mimochodem na 1. Výročí naší svatby ❤️) jsem za pár dní začala silně špinit. Jeli jsme tedy na pohotovost. Narazila jsem na doktorku, která byla pěkně mrzutá, nj noční směna, na utz dle ní nic, a poprvé vyslechnuta diagnóza ne prosperující těhotenství. Moje MUDr mě druhý den uklidnila, ze je vše v pořádku. Za pár dní se situace opakovala, jela jsem tentokrát do jiné nemocnice. Tam narazila na jeste více nepříjemného doktora, který mi řekl, ze je to jasná anembryomola - zamlklé těhotenství. Vůbec nebral v potaz mé dlouhé cykly a pořad se řídil 28 dny. A už mi chtěl vypsat žádanku na revizi. Naštěstí jsem si vydupala počkat. Následovaly kontroly další měsíc a já jsem vždy v pondělí ráno sbalená čekala na přijmu co bude. Dobře mi nebylo.... Naštěstí jsem narazila na skvělého doktora, který jako první měl trpělivost počkat, naše princezna zabojovala, krásně povyrostla a dočkali jsme se i ❤️. Jeste dnes je mi úzko z toho, co kdybych toho mladého doktora slepě poslouchala - Ellinka by dnes vedle mě spokojeně nespinkala.... Své si také užila po překotném porodu, krvácení do hlavičky, kefalohematom, .... Ale ze všeho se zdárně vylízala a je to naše šikovné zlatíčko a moc ji milujeme bojovnici naši ❤️

jaber
11. říj 2017

Já jsem byla na první UTZ myslím 6+1 a taky tam byl jenom váček + žloutek..myslím? A v 8+1 už nám bylo srdíčko 🙂

dc2015
11. říj 2017

Mně potvrdili těhotenství až někdy v 9.týdnu, mezi tím jsem odjela pryč na dovču, možná by to tedy bylo o týden dřív, ale těžko říct. Každopádně nejdřív jsem byla na gyndě dvakrát a bylo to to samé, co u vás. No a narodil se mi kluk, zdravý, veliký (3,8 kg), krásný a zlobivý 🙂 To bude dobré!

donnadoublees
autor
11. říj 2017

Já zjistila sama ze jsem těhotná. Test mi vyšel dva dny po tom, co jsem mimo periodu krvácela. Nebyla jsem si tedy 100%ne jistá, že jde o tehu. Dalsi týden jsem test zopakovala, a čárka byla silnejsi. Včera jsem byla u svého doktora, jelikož jsem se lekla toho, že spinim. Dnes jsem ale spinila více než včera, tak jsem jela do nemocnice zjistit, zda tam můj "váček" ještě je. Je tam... Brali mi krev na HCG a v pátek jdu na další. Pokud prý bude nižší jak ten dnešní, budou mi dělat revizi, ale jen s mým souhlasem. Strašně se bojím. Modlím se, aby to to malé zvládlo. Nic jiného si nepreji. 😞

beruda
11. říj 2017

Já nevím, já viděla srdíčko v 6tt a prcek měl asi dva milimetry, ještě bych počkala, šance ještě je. Taky hodně záleží na kvalitě ultrazvuku v ordinaci.

ilonne
11. říj 2017

@donnadoublees Ja jsem taky v 5tt mela jen vacek.

donnadoublees
autor
11. říj 2017

Budu se modlit... Musí být šance 😊

ilonne
11. říj 2017

@donnadoublees je dost brzy. Spineni a krvaceni na zacatku je dost caste.

veroniquecz
11. říj 2017

@donnadoublees já bych na revizi nesla, určitě minimálně týden bych pockala. P

dc2015
11. říj 2017

@donnadoublees Já bych tomu dala čas, na revizi je čas, řekla bych. Ono někdy je lepší dát se do klidu, neřešit to a čekat. V této fázi těhotenství bych věřila přírodě, je moudrá, ví, co dělá...

donnadoublees
autor
11. říj 2017

Budu čekat, nechci to dát pryč, fakt jsem si moc přála, aby vůbec bylo. Nemůžu zahodit šanci.

jipe
11. říj 2017

@donnadoublees já v prvním těhotenství byla poprvé u dr. 6+4 a taky byl vidět jen gestační a žloutkový váček, o 14 dní později kontrola a srdíčko. Pak jsem si teda prošla zamlklým, revize v 7+3, špinila jsem, mírně krvácela, váček v děloze musela dr. hodně hledat, takže mě plašili i s mimoděložním... Pokud hcg neporoste, tak bohužel, ale zkusila bych pak počkat, je lepší samovolný potrat než revize

donnadoublees
autor
11. říj 2017

Děkuji za rady. Budu se jimi řídit. Nechci to dát pryč. Fakt ne...

kacasa
11. říj 2017

Já mám čerstvé zkušenosti.. u Tebe je ještě brzy..klidně počkej, o nic nejde..pokud se nález nezmění v 7-8.tt není asi co řešit. Doktor by teď měl vidět alespoň žloutkový váček. Já měla to samé..čekala jsem a doufala. Teď jsem v 8.tt a nic se nezměnilo..gestační váček prázdný, HCG roste..je mi příšerně zle. V úterý jdu na revizi.už se nechci dál trápit.

Naděje umírá poslední

saaralota
11. říj 2017

Já mám podobnou zkušenost, nakonec to skončilo revizí... ALE - první ultrazvuk byl až cca v 7. týdnu, dřív náš doktor nezve, že ještě není v podstatě na co koukat... takže v 6. týdnu bych to určitě nepovažovala za definitivní špatnou zprávu, ale jako informaci, že je prostě potřeba čekat, jak se to vyvine. U mě doktor čekal myslím až do 10. týdne (nevím už přesně), jestli se mimčo neobjeví. Bohužel neobjevilo, ale byla jsem si jistá, že se nic nepřehlédlo. Držím palce, ať je nakonec vše v pořádku - ta šance je podle mě veliká, ještě je brzy 🙂. A kdyby to náhodou nedopadlo, pak to jde prý líp... já jsem otěhotněla tři měsíce po revizi a mám teď zdravé (už druhé) dítě.

absintka19
11. říj 2017

@donnadoublees spinila jsem 13tt a ted tu chrupka 5mrsicni Adelka. Priste v 5tt ani nechod ke gyn.to je prd videt. Neplas se, klid. Nejlepe v 8tt

donnadoublees
autor
11. říj 2017

Já šla na gynekologii jen kvůli tomu špinění právě, lekla jsem se. Ve váčku je jen ten žloutkový vacek zatím, to bylo jediné co doktor zatím viděl. Uvidím, budu se modlit a snažit se být klidná, třeba bude v pořádku, třeba mi za 9 měsíců nakonec udělá radost. 😊 Musím věřit.

lmartinkova85
11. říj 2017

Ahojky chtěli jsme treti po 8mesicich se povedlo v 5tt jsem byla na ultrazvuku byl vacek bez embria ale dr říkal ze zatím to muze byt malé ze mam přijít za 14dni já bohužel po 10dnech začala krvacet, od toho 5tt se to nevyvijelo... ale to nemusí byt tvůj případ, me opravdu bolelo břicho jako u ms a dost jsem krvacela jak jen spinis nemusí to nic znamenat znám plno holek co i krvaceli a mimco se narodilo zdravé...držím palečky ať to dobre dopadne🙏

donnadoublees
autor
11. říj 2017

Děkuju moc 😊, snažím se držet a myslet pozitivně. Teď jsem koukala na synovi fotky z ultrazvuku a tam bylo emryo vidět, ale váček byl velký 11mm a ten co mám teď měří pouze 9mm, uvidím, modlím se pořád a pořád se snažím věřit, že to dobře dopadne 😊.

bbubble
11. říj 2017

v 5tt je fakt strasne moc skoro, ja som myslim 6 ci 7 tt tiez nemala este nic a dva tyzdne na to krasne miminko.. tie milimetre co pises nie su vobec smerodatne, tam zalezi na tom jak to doktor natoci, na kvalite ultrazvuku, to vobec nie je take presne.. kludne by som cakala este aj 3 tyzdne, fakt ma cas. drzim palce. 🙂

tetr
11. říj 2017

Přidám podobnou zkušenost která skončila revizí. Na první kontrole potvrzeno těhu v děloze, na další kontrole nebylo nic vidět, počkali jsme do 8tt bohužel nic ani žloutkový váček, prázdné afetální vejce.

donnadoublees
autor
12. říj 2017

Já tak ten váček mám, aspoň tedy to mi doktor potvrdil. Uvidím, co bude zítra, ale a revizí jit nechci 😞. Bojím se toho testu HCG, jako čert kříže. 😞

kacasa
12. říj 2017

@donnadoublees toho se ani bat nemusis..on ani neni moc prukazny..mne HCG do ted obrovsky stoupa, jelikoz HCG produkuji ty obaly toho vacku, nikoliv embryo..a zacalo mi byt silene zle..takze je fajn, ze to chteji zkontrolovat, ale nejdulezitejsi bude ultrazvuk, zda tam neco uvidi. Vim jake to jsou nervy .-( já jdu na revizi v utery..bohuzel

janyshka
12. říj 2017

V 5. t.t. nemusí být embryo vidět...každá neovulujeme a netěhotníme podle učebnice. Máte skvělou pozitivní zprávu a to, že je v děloze gestační váček a není někde mimo a za týden už bude určitě i embryo. Navíc v tomto období jsou embryomnální struktury kolem milimetru veliké a ne každý ultrazvuk je umí ukázat. Špinění je na začátku těhotenství častý jev - trápí až 30% žen.
Takže klid. 🙂

lalalanka
12. říj 2017

5tt. je moc brzy aby bylo něco vidět.K dr se chodí nej až okolo 7-8tt.Takto se akorát vyplašíš.Pokud si začala špinit,tak ok.To ale také nic nemusí znamenat.Měla jsem to tak u první dcerky,předepsaly mi něco proti krvácení a hormony na udržení.A vše ok.Mám krásnou zdravou dcerku.Zatím nemáš důvod být zoufalá,jen čekat co z tohu bude.Nic není ztraceno.Držím palce,ať je vše ok🙂

saaralota
13. říj 2017

@donnadoublees testu netřeba se bát... nic moc to neprokazuje... kdyby HCG klesalo, tak to asi není dobrá zpráva, ale i když stoupá, nic to neznamená. Mě stoupalo ukázkově, měla jsem parádní těhotenstké nevolnosti a přitom jsem vlastně těhotná v podstatě nebyla (afetální vejce). Takže bych se soustředila spíš na to, co ukážou další ultrazvuky a s revizí případně nespěchat, může být posunutá ovulace a těhotenství je o pár dní mladší než si lékař myslí... držím palce, ať se mimi ukáže 🙂

donnadoublees
autor
13. říj 2017

Tak vše dopadlo dobře, nejen že testy ukázaly, že to dvojnásobně narostlo, ale zároveň se v děloze ukázalo embrio. 😊😊 Rozbrečela jsem se dnes štěstím a naposledy jsem byla takhle šťastná, když jsem porodila synka... Prý to dobře roste, jen musim být doma, mám být v klidu a nic těžkého netahat. 😍😍 Větší radost z doktorů jsem za poslední 3 roky neměla 😊😊. Děkuju všem za podporu a zprávy, pomohli jste mi uklidnit svou mysl. Děkuju všem. 😊😊😊

dc2015
13. říj 2017

@donnadoublees Moc a moc gratuluji! 🙂 Mám úplně radost za Vás! 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru