Tělesná vs. bazální teplota a pocit nemoci - těhu?

luciiinka87
24. srp 2015

Ahoj, mate nekdo zkusenost, zda vyssi bazalni teplota oproti vicemene normalni telesne teplote znaci i neco jineho nez tehu? Rano po probuzeni mam cca obe teploty shodne a to 37.1. Telesna mi potom behem dne (podotykam, ze kvuli nevolnosti polehavam a posedavam) skace v rozmezi 36,4 az 37,4. Bazalni mi neklesne pod 37, ted k veceru se dokonce vyhoupla na 37,9 a s tim souvisi moje otazka - i kdyz mam telesnou dole, jakmile se mi zvysi bazalni, mam pocit horkosti v obliceji, je mi hrozne nevolno, z myslenky na jidlo se mi chce jit strcit hlavu do zachodu, proste pocit chripky, ale kdyz padne k te 37, je mi mnohem lepe. Krom pobolivani podbrisku, tresteni hlavy a tupe obcasne bolesti v prsou mi nic neni. Menstruaci jsem sice mela dostat pred 4 dny, ale vcerejsi test z ranni moci byl naprosto negativni. Behem doby ovulace jsem mela zanet mocaku a ATB, tak je mozne, ze ovulka byla pozdeji, ale stejne si nechci namlouvat ocekavani miminka. Co myslite? Tehu, netehu, nejaka viroza? Diky za zkusenosti a nazory.

bajana
24. srp 2015

Toto ti odpovie akurát krištáľová guľa...počkaj pár dní a testni znovu...len tak mimochodom-načo si stále meriaš teplotu?A ešte aj obe? Zbytočný stres podľa mňa...

simya
24. srp 2015

@luciiinka87 imho je blbost měřit si bazální teplotu během dne - bazální znamená, že je to teplota těla,pokud tělo nevykonává žádné činnosti,pouze bazální metabolismus, takže ta jde změřit jen ráno hned po probuzení, dokud se nezačneš hýbat / jíst / cokoli dělat. Asi pleteš dohromady pojmy.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru