Těhotná v šestinedělí. Může být takové těhu zdravé?

prelude
10. dub 2016

Ahoj holky,

předem se omlouvám za založení další diskuze, ale mám velké trápení. Jsem v šestinedělí po zamlklém těhotenství a revizi. Po 14 dnech jsem byla u dr a ta říkala, že je vše v pořádku a že už vidí vajíčko a do týdne max bude ovulace.

Jenže tady nastává problém. Dle ovulace měla MS přijít min. před týdnem. Ovu proběhla jako vždy a před ovu byl sex i když přerušovaný. Mám teď asi týden naprosto identické příznaky jako u prvního těhu, tj. silný výtok, nateklá a bolavá prsa, závratě. Začali v termínu kdy měla přijít MS.

Test se bojím dělat. Mám hrozný strach, pokud by to těhu bylo, aby nedopadlo jako to první, ještě k tomu když je to v sestinedělí.
Moje otázka zní, může být takové těhu zdravé? Je tu někdo s takovou zkušeností?

Test neraďte, prosím, dělat ho nebudu, raději počkám pár týdnů a pak zajdu rovnou k dr pokud nedojde krvácení.
Jsem hrozně vystrašená po minulé zkušenosti...

Moc díky za odpovědi.

alenka_p
10. dub 2016

Je spoustu holek co otěhotnělo hned po potratu a donosily zdravá miminka, takže ano, takové těhotenství může být naprosto v pořádku. Jestli si uděláš test nebo ne každopádně úspěšnost těhotenství nijak neovlivní, takže bych ho být tebou tak neodmítala, aspoň bys věděla na čem jsi ;)

mauss
10. dub 2016

Neboj se 😉 ono když je pohnojeno jde to lip...
Povedlo se nám po porodu tedy a teď 22tt a tuk tuk sem prý ukázková
Nervy ti nepridaji ať teď nebo do budoucna

prelude
autor
11. dub 2016

Ahoj holky, moc děkuji za podporu. Když jsem ležela ještě v nemocnici před zákrokem, ubrečena a úplně zoufalá, tak tam za mnou přišla hrozně milá, starší sestra a říkala mi, že klíďo můžeme hned, dokud je pohnojeno, že to půjde samo...
Na to první jsme čekali přes rok a dopadlo to takhle. Nějak se pořád snažím uklidňovat tím, že MS prostě přijde... Každopádně pokud ne, tak k dr chci jít co nejdéle, aby už bylo vidět srdíčko. To jsem minule bohužel neviděla...

prelude
autor
11. dub 2016

Také si říkám, že hodně holek otěhotnělo hned po porodu, což je větší zásah na tělo a mimi mají zdravé a udrželo se. Nemám ještě výsledky z histologie, tak vůbec nevím...

prelude
autor
19. dub 2016

Ahoj holky, jen pokud by to někoho zajímalo... Já těhotenství v šestinedělí nedoporučuji.
Zase to nedopadlo, naštěstí bez revize.

mauss
19. dub 2016

@prelude to mě mrzí ☹ ale třeba je nějaký problém který je třeba řešit s doktorem.. Určitě by se to mohlo stát i kdybys počkala mesic/dva/tři...
Nezoufejte určitě se zadari 😇

alicie_k
20. dub 2016

Ahoj, mrzí mě jak ti to dopadlo, měla jsem to téměř stejně, počkala jsem teda jednu MS a i tak to taky nedopadlo... ☹ takže za mě také ne.

puutalo
20. dub 2016

Mně radili po revizi počkat 3 cykly. Pro jistotu počkám 4 cykly a pak na to vlítneme ;)

maja2512
20. dub 2016

já taky otěhotněla hned asi 3 tydny od revize. Zatim v pořádku, i když do ted mámproblémy s krvácením...

drakenn
20. dub 2016

Mam zkusenost, syn je zdravy!! Zaden strach a drzim ti palecky!!

englerova14
20. dub 2016

Také jsem takto otěhotněla a vše proběhlo vpořádku,bez komplikací. Nebojte se, bude to dobré. Když je jednou 'pohnojeno' podruhé se mimi udrží. Držím palce.

werik153
20. dub 2016

Já jsem teda první těhotenské příznaky měla až v 8 týdnu...jako jsou nevolnosti, bolesti hlavy, bílý výtok...prsa mě začali bolet šíleně až teď ( 14+7 týden) ....takže bych byla v klidu, spíš si myslím že se tělo srovnává.... 🙂

lajla
20. dub 2016

@werik153 autorka nakonec těhotná byla, viz nahoře
Já mám taky po revizi 1.4... Dr mi rikal že je to 50 na 50, nejde o to že by tehu nebylo zdravé ale ten pokojíček pro něj není ideální no a neudrží se...někdo to štěstí má někdo ne, taky jsem chtěla začít po ale nebudu to riskovat, můžou nastat komplikace i s placentou a já jsem smolař...pockam asi 2 MS a pak jdu na to..bumbat kontryhel a zobat femibion
Jinak při revizi se vyskrabe děloha takže riziko dalšího nezdareneho tehu je myslím daleko vyšší než u přirozeného porodu

strapocka
20. dub 2016

Já jsem 10+1, otehotnela jsem 14 dní po revizi.měla jsem strach z reakce doktorky a ta se jen usmívala,že v tom nevidí problém,když se to chytlo,tělo si prý samo řekne...nestresuj,pokud jsi,stejně už s tím nic neudělaš a o to tady jde,ne? 😊

kaccistar
20. dub 2016

@puutalo úplne vážne by som tie rady nebrala, ale je to na každom... ono to "pohnojenie" nemusí byť u každého a potom budete zase čakať, kým sa to podarí.. ono nie je asi moc na čo čakať.. telo vie, kedy je pripravené.. my sme čakali 3 cykly a potom sa nám podarilo až za ďalšie 4, čiže 7 mesiacov.. takže už teraz viem, že by som nečakala, ak teda miminko chcete čím skôr.. ak je vám to jedno, tak samozrejme, je to úplne jedno kedy. Ale to je len moja rada, samozrejme, každému to vyhovuje inak 🙂 držím palce.

puutalo
20. dub 2016

@kaccistar To je určitě o náhodě, ne o tom, že je žena po revizi "pohnojená". Operující lékař mi řekl, že máme počkat 6 cyklů, ošetřující gynekoložka že 3 cykly. Určitě bych nečekala kratší dobu, ani se mi cyklus pořádně nesrovnal a to už končím 3. menstruaci po revizi. Vůbec nevím ani jestli ovuluju...

brouzdalka
20. dub 2016

Samozřejmě, že to může být úplně v pořádku. Známá otěhotněla v šestinedělí po mimoděložním těhotenství, kdy jí brali vejcovod. A to před tím měla ještě jedno mimoděložní a předtím ZT (nebo spontánní potrat, nejsem si jistá). A teď je v 5. měsíci a vše ok 🙂

lajla
21. dub 2016

@brouzdalka tak hlavně ať je vše v pořádku úplně do konce, to.bych si na triko fakt nevzala...

lajla
21. dub 2016

@puutalo kdysi se říkalo 6 cyklu...já i tak poprvé čekala a otehu hned, pak že 3 cykly, taky jsem čekala 4 ty měsíc tehu...teď mi zase všichni potvrdili 2-3 cxkly...se to nějak zkracuje🙂 min ale jeden cykl...každé tělo je jiné a každé se s tím srovnává jinak, nejde to uplatnit na všechny. Každé tehu je tak nějak o štěstí...

puutalo
21. dub 2016

@lajla Přede mnou byla na revizi paní starší než já a té operatér řekl 3 měsíce (byl to pro ni druhý potrat), mně půl roku. Z toho usuzuju, že čím je člověk starší a má třeba za sebou i víc potratů, tím stačí kratší doba čekání.

lajla
21. dub 2016

@puutalo spíš si myslím že to celé popletl a tak nějak klabosil... Logicky by to mělo být přesně naopak, ale když trochu popremyslis tak zjistíš že ta informace má pramalou hodnotu
Rozumím...když žena potratí ve vyšším.stádiu ale pokud se potratí v 1 trimestru...mluvím stále o 1, 2 ,3 potratech...dále se to řeší jinak

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru