Těhotenství přes Mirenu?

airgee
9. srp 2017

Zdravim, jsem docela zmatena ze signalu meho tela a chci se zeptat na zkusenosti, ktere popripade nektera z vas ma... Mam rocniho chlapecka a abych se vyhla dalsimu tehotenstvi, nechala jsem si v listopadu (tj. 8 a pul mesice) zavest nitrodelozni telisko Mirena. Na zacatku jsem cca 3 mesice spinila, potom jsem menstruaci ztratila uplne. Tzn ze pul roku jsem bez mesicku, bez spineni, bez priznaku PMS i mesicku... zadna bolest nic... zkratka nevim, kdy mam ovulaci (jestli nejakou mam) ani kdy probiha jake obdobi... Pred 4 dny jsem zaznamenala ruzovy vytok, ktery mi pripominal jahodovy pudink (omlouvam se za ten nechutny podrobny popis), trvalo to 4 dny ... k tomu se pridalo spousta tehotenskych priznaku, jako napeti v prsou, nevolnost (chvili mi je na zvraceni, chvili dobre...), zvlastni chute k jidlu... jako treba nakladacky a hned potom jablkova presnidavka...(pokud zrovna neklecim u zachodove misy), poboliva me podbrisek a pripadam si jako kdybych mela mesicky (bolest v krizi, podbrisek, bolest hlavy, kloubu... ) jsem priserne unavena... vzhledem k temto priznakum jsem si udelala jeden tehotensky test z Rossmana - Facelle, na kterem se objevil slaboulinky dusik.... priznaky pretrvavaji, takze pockam par dni a udelam dalsi test... ale ma nektera z vas zkusenost se selhanim Mireny? popripade jak by tehotenstvi probihalo?

airgee
autor
9. srp 2017

Omlouvam se, mam nekvalitni fotak... nejde to poradne videt

dzogobela
9. srp 2017

Myslim, ze tu psaly holky v nejake diskuzi, ze se jim to stalo...

jezz1e
9. srp 2017

Dušík tam asi je, ale zas je zvláštní, že těhu příznaky v této míře (zvracení) se objevují, když už je hcg docela vysoké, takže na testu by měly být čárky tou dobou už jednoznačně vidět.

airgee
autor
9. srp 2017

@jezz1e jo, to mi je taky zvlastni, mozna je to hormonama i z toho teliska, vubec nevim

airgee
autor
9. srp 2017

@dzogobela prave ze jsem to hledala a nemuzu to najit, asi je to starsi diskuze

3k
10. srp 2017

V rodině jsme měli také případ otěhotnění přes Mirenu.

tomato543
10. srp 2017

@airgee nemusí to být těhu.. já ji mám zavedenou asi 3 měsíc a je to děs.. 3 měsíce v kuse krvácím, bolest v podbříšku je neuvěřitelná..vše prý v pořádku..jen vydržet..až rok si sedá.. a reakce každého těla je jiná..
ač v okolí mám těhu z nitro tělíska, které proběhlo v pořádku a narodila se zdravá holčička.. (mimochodem stejně stará jako já, 90 ročník) , ale to si myslím, že byla stará tělíska.. bez hormonu ...v jin é době..

airgee
autor
11. srp 2017

Tak jsem z toho jelen... priznaky mam porad, druhy test opet s duchem... dalsi den jsem si udelala dalsi a nic o.0

loafeer
6. říj 2019

@airgee dobrý den, jak jste tenkrát dopadla?

pratensis
6. říj 2019

@loafeer Paní je na MK neaktivní, takže asi neodpoví...

hermij
6. říj 2019

Těhotenství možné je, Mirena početí nezbraňuje, jen snižuje šance početí. Většinou, pokud k početí dojde, tak se miminko potrácí, protože nezvládne ty ztížené podmínky v děloze. Odolný jedinec to zvládnout může. Při IUD je zvýšené riziko mimoděložního těhotenství, tak se raději nechej vyšetřit (krev + UZ). Ale je možné, že embryo doputuje bezpečně do dělohy a zvládne tam i to soužití s tělískem. Setkala jsem se s příběhy žen, které tyto děti odnosily i s tělískem v těle a porodily miminko i s tělískem. Nevím, zda je vytažení rizikové pro plod, to by se řešilo už s lékařem. Růst miminka ale může zvýšit i riziko penetrace dělohy, které už tak existuje, když máš tělísko v těle. Nejlepší bude konzultace s dr., uvidí se, zda opravdu těhotná jsi, anebo ne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru