Holky ma tu někdo zkušenost se spontánním tehu po sterilizaci?
Nedávno jsem viděla jeden americký dokument. Byla tam žena, která přišla o oba vejcovody, protože prodělala dvě mimoděložní těhotenství. Otěhotněla naprosto přirozeně, manžel ji měl za blázna..když přišla do nemocnice,že je těhotná a nemá dva vejcovody,tak ji brali s tím, že "to" bude další mimoděložní těhotenství..a pak všichni koukali.. prostě zázrak 🙂
Pokud jsou vejcovody "jen" podvázáne,tak možnost určitě je. I když maličká,ale vyloučené to určitě není..
@gabush4 Zrovna jsem o tom mela debatu na Bulovce, kdyz jsem tam byla na odberech kvuli screeningu. Sestricky se o tom bavily, ze se to stava a mluvili primo o sterilizaci.. Doslo na to, protoze ja otehotnela pres antikoncepci i kdyz jsem ji brala poctive a pravidelne vic jak 4roky 😉 Mozne je naprosto vsechno..
Pane jo,no ja uz cca 14dní žaludek na vode,když něco sním,je mi líp,prsa mírně nabehly trosku citlivější-ale to mívám při ms. Při ms mne boli břicho vždy druhý den,ted mne bolelo uz týden předem,a během tohohle týdne cca 4x bílý výtok přirovnává bych to k jogurtu,dneska meskam 2den. Tenhle týden jsem spala denne asi.20hodin jinak to nešlo a hlavně nezrizene zeru-ale to mívám i před ms. Den před očekávanou ms jsem delala test,přítel tam vidí hoooodne slaboulinkeho ducha,ale ja.nevim,mám zna toho hlavu v pejru😵
Hlavně ta bolest prsou je taková intenzívnější než při ms a prostě se cítím "jinak" jestli si to ale nevsugerovavam 😕
Dobrý den.Taky jsem po sterilizaci 14 měsíců a jeden měsíc zpožděníMS asi týden.Taky jsem už myslela že jsem těhotná,ale nakonec Ms přišla😉Myslím,že k Vám taky dorazí,provděpodobnost otěhotnění je,ale opravdu malá.
Asi je to docela normální. Kamarádka měla hned druhou MS zpožděnou o necelý měsíc.
@ladybird77 to ja taky,skoro třičtvrtě roku po sterilizaci jsem to měla tak nějak všelijak. Ale od té doby co se to urovnalo bych si podle.ms mmohla ridít hodinky,ale ani nejde o to zpoždění jako o to všechno okolo 😕
Já myslím,že to bude v pořádku😉
Ráno udělám 🙂
Holky co máte po sterilizaci, jakou metodou? Podvázání, nebo i přerušení nebo úplně vyjmutí vejcovodů? Aktuálně o tom velmi uvažuju....děkuji 🙂
Nestrašte holky, já mám sterilizaci 2 roky (po třetím dítku a třetím císaři) a zatím všechno dobrý. Ale MS zatím pravidelnou nemám, asi před dvěma měsícema se mi stalo, že jsem meškala měsíc a pak to přišlo 2x za měsíc. A když nad tím tak přemýšlím, vůbec nevím, jestli mám vejcovody podvázané nebo přerušené, nevíte, kde to zjistím? Dělali mi o při císaři, dítko šlo o dva měsíce dřív, no tak jsem neměla ani myšlenky na to, jak mi tu sterilku dělají.
@mayyas a to ti udelaji, kdyz mas "jen" dve deti? Ja myslela, ze to neni tak jednoduche....
@agnes2ivory Ano, po 2 cisarich mas nárok na proplacení od pojišťovny, navic u mne i kvuli veku neni co resit.
@mayyas hlavně bych si nenechala vzít i vaječníky, abych nebyla v umělém přechodu.
@mayyas aha aha 🙂
@agnes2ivory ono už to s tou složitostí není jako dřív. když to nechceš zaplatit od pojišťovny, tak je to vlastně tvé rozhodnutí, tvé peníze. navíc u sekcí se fakt nedoporučuje víc jak dvě, takže tam už to jde na pojišťovnu. u normálních porodů je to horší. ale třetí sekci většina doktorů ženám vymlouvá. stejně tak ale mnoho žen tento zákrok odmítne i po té třetí sekci
@blahova_andrea myslela jsem, ze jsou na to nejaka prisnejsi kriteria. Ze to jen tak neudelaji. Ja po sekci nejsem, ani ted tomu zatim nic nenasvedcuje, tak bych to asi prosazovala hur
@agnes2ivory Sterilizaci si může nechat udělat každá i bezdětná žena od 22 let.Musí podepsat papíry a je potřeba 1 svědek, může být i sestřička od doktora.Cena Prostějově je 10 tisíc Kč.Já jsem si nechala udělat sterilizaci po dvou císařích a hradila to pojišťovna ze zdravotních důvodů.Dr. mi to vysvětlil tak,že se uzavřou vejcovody,nějak zapálí nebo tak něco😉
@blahova_andrea To určitě nemám v úmyslu! Jen ty vejcovody....zitra jdu k dr do poradny, tak se zeptám, chtěla bych to udelat ideálne pri druhé sekci za par tydnu.
@mayyas mít sekci, tak do toho jdu taky přímo při tom. kamarádka teda až při třetí. přijde mi to fajn si to vyřídit při jednom otevření břicha. dodatečně si to nechat udělat jen jako zákrok už bych nešla.
@blahova_andrea Proto bych to nejradši vyřídila u toho. Ale bude záležet na tom, aby mi byli ochotní udělat to buď ve spinálu (chci sekci ve spinálu), nebo po porodu dítěte mě na pak na tu operaci samotnou uspat celkově; a hlavně aby to bylo ideálně vyjmutí vejcovodů, případně "definitivní" přerušení. Protože "jen" podvázání při sekci prý není zdaleka 100%, orgány jsou nateklé a sterilizace pak nemusí být úspěšná (což poznáš, až když otěhotníš 😀).
Holky tak se hlásím,MS nikde bolest v podbrisku trva,bolest prsou taky,nechut na sex (coz u mne není normální 😀) dva ttesty negativní,jeden test s "duchem" asi mi hrabne
@gabush4 hoď foto 🙂
Ráda bych,ale nejde mi to vůbec nahrát,kliknutím na ikonku fotky a nic se nedeje🙄
Holky, tak vcera jsem se domluvila s dr, v ramci sekce mi i ve spinalu udělá sterilizaci odejmutím vejcovodu. Takže snad vse klapne a budu mit vyřízeno najednou 😊.
Děvčata,poslušně hlásím. Ms nikde (7dní zpoždění) prsa bolí jako čert,zaha pálí,žaludek na vode,únava a bílý výrok. Test stále negativní. Ja uz jsem asi v prechodu😅
Nějaké novinky?😲
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Nezdařený zákrok
Přestože je přerušení vejcovodů velmi efektivní metodou bránící těhotenství, ani tento zákrok neplatí vždy na 100 %. Ať už byl zásah proveden jakýmkoli způsobem, je účinnost zhruba 99 %, což znamená, že 1 % žen po tomto zákroku nechtěně otěhotní. Selhání bývá častější u mladších žen. Efektivita metody je také závislá na technice provedení zákroku.