Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat. Snažíme se o miminko. První den poslední MS byl 18.6., ovu (pouze podle dvou kalendářů na netu) 2.7. nebo 3.7.. Mazlení proběhlo právě toho 3.7. a pak 2x 10.7., kdy mi po "tom" začalo špinění.
Minulý víkend tj. 16.7.-17.7. mě hodně bolelo v podbřišku, spíš tupá bolest a tlačení. Od tohoto pondělí jsem začala špinit a špiním do teď. Minulý týden ve čtvrtek jsem byla na gyndě, kde mi řekli, že jsem doléčila zánět močáku (brala jsem antb.). MS mám dostat 16.7.. MS mi začíná špiněním, ale nikdy ne 5 dní dopředu a bolesti mám vždy většinou až druhý den MS. TT mám zatím negativní. Také se mi občas zamotá hlava a mám hodně citlivá prsa což také může být známka jen MS. :( Další a důležitou věcí je, že máme vstupenky do Aquapalace a máme to naplánované na tuto sobotu. Pokud jde o MS, tak to není problém, ale pokud by šlo o těhu nebo opět o zánět, tak to nechci riskovat. Můj gynekolog má bohužel nyní dovolenou, proto si teď nevím rady. Asi je to těžké z toho rozpoznat, ale určitě máte víc zkušeností a třeba se k nějaké variantě přikloníte víc a podle toho se rozhodnu (samozřejmě za předpokladu, že to v sobotu nedostanu v opačném případě je jasné co to bylo :D ). Moc děkuju předem za rady, názory a vaše zkušenosti. 🙂
Asi ano, ja jen ze spoustu holek melo tt pozitivni uz nekolik dnu pred MS, tak jsem si rikala, ze pokud by bych byla tehu, tak uz bych tam aspon ducha musela mit. Asi to risknu a pujdu 🙂
Minulý víkend bylo 16.-.17.7.? Jsem z toho trošku jelen 😀 A do aquaparku bych nešla hlavně kvůli tomu močáku. Kvůli těhotenství bych to asi neřešila, ale jak píšeš, že ho máš doléčený tak stejně bude podle mě ještě totiž docela citlivý a kdybys byla těhotná tak by to možná mohlo udělat nějakou paseku 😒 Zkus si ještě udělat ten nejcitlivější tt v pátek a uvidíš. Mě se objevily dvě čárky zhruba 8. den po početí. Já bych ale asi ten bazén neriskovala. Jestli to jde přehodit nebo zrušit tak bych to raději udělala.
@luuucatko To je divný. Na ultrazvuku by takhle brzo fakt nic nebylo. Měl ti udělat krevní test. Zkus si ho ještě zítra koupit v lékárně. Ten krevní myslím. Stojí asi 200,- Pokud si měla ovulaci 3.7. mělo by tam už něco být. A i kdyby ne tak nezoufej. Držím palečky, ať to vyjde příště a raději si kup ovulační testy. Ten výpočet podle kalendáře mi přijde, že vůbec nefunguje. Teda u nás to nevycházelo a po půl roce jsem si řekla, že si test koupím, že je to divný a hned jak se mi ukázaly (4dny předtím než jsem si myslela, že jí vždycky mám) dvě čárky tak jsme na to vlítli a zadařilo se 😀
@hani007 Ahá, já měla za to, že ty krevní testy pouze u doktora. Vidíš, to jsem nevěděla. 🙂.. Taky jsem přemýšlela, že když to nevyjde, tak koupím ty ovulační testy. Ty joooo, ted jsi mě tím úplně povzbudila. 🙂 A začala jsi první test cca 9DC? Já to mám právě docela nepravidelný, tak abych to neprošvihla. A každopádně gratuluji!! Ty jsi těhotná nebo už je díťátko na světě? 🙂
@luuucatko a pozoruje s na sobě nějaké příznaky ovulace? Bolesti, výtok...pokud by byla ovulace až toho 9.7., tak pozitivní test bys měla až 19.7. nejdřív. Přičemž je velmi důležité, jak dlouhá je ta fáze od ovulace do příští menstruace. Pokud by byla třeba 11 dní a méně, pak by mohl být s otěhotněním problém. Neřekl dr. jak vysoká je sliznice?
@werumka Výtok jsem měla právě ten minulý víkend a to docela dost. Stejně jako právě ty bolesti břicha - tupá bolest, tlačení. To mi ani neříkej :(. Jak jsem psala výše, tak pokud to ted nevyjde, tak si jdu koupit ovulační testy a budu holt zkoušet třeba 2-3 týdny. O sliznici vůbec nemluvil. Jen řekl, že pokud by početí trvalo déle jak půl roku, tak ať konzultuji s lékařem.
@luuucatko Tak to o tom víkendu byla na 99% ovulace 🙂 ony antibiotika mohou ovlivnit i následující cyklus, takže klidně se ovulace mohla lehce zpozdit. Počítala bych s ovulací toho 9.-10.7. Testujes nejdřív za deset dní po ní. Kdybys měla pozitivní test a spineni neustavalo, zajdi si k Dr., aby napsal treba Utrogestan. A teď zkus brát hodně vitaminu C, nebo můžeš vyzkoušet ascorutin, měl by to spineni upravit.
@werumka No 10.7. jsme s přítelem měli styk dokonce 2x aniž bych si říkala, že vůbec nějaká ovulace je v ten den 😀 . To znamená pokud by se to chytlo, tak je možné, že tělo zareaguje tak rychle, že by hned další týden, kdy má přijít MS - nepřišla? Tak to jsem tedy zvědavá. Skvělý rady, zítra skočím hned do lékárny a pro jistotu pro ten ascorutin. 🙂
@luuucatko jo,neprisla by,a kdyby se nezdařilo,tak ms přijde později,pokud ovulace přišla později než jindy. Test bych dělala nejdřív 12 dní po ovulaci,driv tam většinou není vůbec nic nebo se loví duchové.
Kdyby neměli Ascorutin,tak vezmi Rutascorb,mne se stalo že neměli,ale tohle je stejné.
@luuucatko Ono při ovulaci roste u žen chuť na sex, takže se není co divit 😀 Tělo nic registrovat nemusí, po ovulaci vzniká žluté tělísko, které produkuje hormon progesteron. Ten vyživuje a mění sliznici dělohy, aby mohla přijmout oplodněné vajíčko. Žluté tělísko má u každé ženy konstantně dlouhou životnost. Většinou je to cca 14 dní. Nejdéle ale 16 dní. Pokud neotěhotníš, žluté tělísko po té době zanikne a přijde menstruace. Pokud otěhotnis, tak hCG zániku tělíska zabrání. Jednoduše řečeno - délku cyklu určuje až ovulace, protože po ovulaci je ta doba vždycky stejně dlouhá.
@luuucatko Děkuju. Jsem teprve ve 3. týdnu od početí takže je ještě dost brzo, ale snad vše bude ok 🙂 Když jsem si koupila ty testy tak jsem počkala na to až budu mít tzv. plodný hlen (takový táhlý hlen, který když dáš mezi prsty tak ho můžeš roztáhnout na několik cm). Vím, zní to nechutně 😀 ale je to příznak ovulace tak jsem si hned ten den (11. den od prvního dne ms) udělala test a zjistila jsem, že ovuluju. A hned ten večer jsme měli sex. Taky oproti minulým pokusům jsem udělala to, že jsem nešla na záchod a držela jsem to v sobě do rána. Ze začátku klasika asi 15minut nohy nahoře a pak jsem prostě šla spát a udrželo se to. Až ráno, když jsem šla na záchod ze mě trochu odešlo, ale byla to ani ne čtvrtka toho, co běžně. Nevím, co přesně z toho k početí přispělo, ale za pokus to podle mě stojí 😉
@andelka
@werumka
@hani007
Moc vám děkuju. Nakonec mrcha přišla přesně na den tzn. v sobotu ráno a dnes od rána už nic, tak že MS trvala dva dny a byla silná. Což je teda divný. Mívám jí většinou 5-6 dní, tak je dost možný, že mám opravdu nějak rozházený cyklus nebo nevím. :(
Každopádně na vaše rady už mám doma ovu testy, selzink, femibion. Ještě mě napadlo, že už týden piju kontryhel, tak jestli to nemůže být jím.
@luuucatko Po pár měsících snažení (prášky už ale neberu 3 roky) jsem měla taky pěkně rozházený cyklus a to jsem to vždycky měla téměř na hodinu přesně a vždy tak 5 dní. Jenže od té doby, co jsme si řekli, že už je čas na mimčo tak sem to měla hodně nepravidelný ( + - 4dny, což je u mě dost) a hodně slabý nebo naopak hodně silný a buď jen 2 dny nebo třeba i týden. Myslím, že v tomhle případě dělá hrozně moc psychika. Dokonce už ten první měsíc jsem si byla jistá, že to muselo vyjít tak jsem už pomalu začala přemýšlet jak těhotná a dokonce se mi i nafouklo břicho 😀 Zpoždění ms asi 5 dní, ale stejně nakonec ta mrcha přišla. No prostě psycho jako blázen 😀
@hani007 Ty blaho, fakt? Verim, ze psychika dokaze hodne, ale az tak? Nerekla bych, ze se tim nejak stresuji. Je pravdou, ze kazdy den na chviki projedu clanky ci fora a miminko chceme, ale stres bych treba v mem pripade vyloucila. Kazdopadne to uz asi tedy musim nechat byt uplne kdyz tak na to koukam - abych si to nerozhazela uple :D ..
Kazdopadne zkusíme tvou radu s nohama nahore :D .. Tak uvidime :D
@luuucatko Taky jsem si myslela, že nejsem ve stresu, ale opak byl asi pravdou, protože se mi to do té doby nedělo. Ty nohy nahoře zkus. Vždycky mi to přišlo jen jako taková ta typická filmová trapárna, kterou dělají hlavní hrdinové, když chtějí dítě 😀 Popravdě mě na to navedl přítel, že to viděl ten den v nějakým seriálu tak ať to zkusím 😀 A snaž se si odskočit už před sexem a ne až po něm a udržet to do rána. Držím všechny palečky 😉
Holky je možné, že mám slabého ducha na ovu testu 3 DC? 😲
@luuucatko Je, já měla i jasnou kontrolní čárku 4DC.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Na test je samozrejme skoro, vsetko ostatne su len dohady. Do aquaparku by som kludne sla.