Těhotenství nebo cysta?

0805nikol
31. led 2024

Zdravím, s přítelem se par měsíců snažíme o miminko 19-23.1 jsem měla ms a dva dny zpet mi začalo slabounké špinění (což by mohlo být hnízdění ) a dnes ráno mi vyšly dva testy krásně pozitivní, když jsem ale volala na gyn. Sestřička mi jasně řekla že těhotná určitě nebudu jelikož mi před týdnem skončila menstruace, ze to spis bude prasklá cista řekla to dost bezcitne ze až premyslim nad změnou dr. Každopádně by me zajimalo zda někdo neměl podobnou zkušenost, děkuji moc🙂

luciejonsztova
31. led 2024

Je pravda, že pokud proběhla naprosto standartní ms, že to těhotenství určitě nebude.
Já jsem to tak měla a vyklubalo se z toho mimoděložní těhotenství a dvě cysty na vaječníkách. Takže by to rozhodně chtělo kontrolu u Mudr. Na té jste se domluvila? 🤔

0805nikol
autor
31. led 2024

@luciejonsztova spousty žen mají ms i do 3 měsíce těhotenství jak sem tak četla ze třeba ani nevěděli, samozdrejmne nemám žádná očekávání, jen me zarazilo to bezcitne chování sestřičky a malém me nechtěla ani objednat abych věděla co semnou je😂 mám i nějaké příznaky jako je bolest hlavy, častější močení a bolava prsa ale mám strach z toho mimodelozniho, zítra si tam raději zajdu 🙂

luciejonsztova
31. led 2024

Právě že ms to není, ano může se objevit slabé krvácení nebo špinění, ale ms jako taková to fyziologicky být ani nemůže. Muselo by to krvácení výt třeba jiné než obvykle. Určitě zajděte, tohle není úplně normální.

0805nikol
autor
31. led 2024

@luciejonsztova a mohu se zeptat jak se to mimodelozni těhotenství potom řeší? :/

klpoiu
31. led 2024

Takhle pozitivni test ti cysta neudela!! Kdyz uz, tak.by to byl uplne nepatrny duch. Tohle je proste vlivem HCG. Nic jineho v tom neni. A ano, je celkem dost zen,ktere maji beznou menstruaci. A ještě te malicko poopravim, kdyz pominu testy, kdyby si mela ms 19-23.1 tak 29.1 by opravdu nemohlo byt hnizdeni! Spise by dochazelo k ovulaci. Kdy předtím byla ms?? Urcite ale na gyndu a keci sestricky neposlouchat!! Je treba vyloučit mimodelozni a vzit krev na hcg. Jinak mimodelozni se vzdy řeší operativne.

klokanka31
31. led 2024

@0805nikol Bála bych se toho mimoděložního, břicho tě nebolí?

0805nikol
autor
31. led 2024

@klpoiu taky sem si říkala no, doufám ze to není mimodelozní toho se fakt bojím,jojo sestra velice nepříjemná asi až tam zítra půjdu tak ji to vytmavim😂 predtim byla ms 12-16.12 mám celkem pravidelnou jen cyklus mám vždy delší 38-40 dni a teď sem měla spozdeni asi 4 dny ale pak přišla ms a oproti jiným dost bolestivá teď už bolesti nemám jen trochu špiním..

0805nikol
autor
31. led 2024

@klokanka31 nebolí jen občas takový divny pocit

klokanka31
31. led 2024

@0805nikol A nebo to byl potrat...

lencaa11
31. led 2024

@0805nikol tohle cysta nebude určitě bych si zašla k lékaři skrze mimoděložní atd

reeeza
31. led 2024

Byla to ms, nebyl to ranny potrat? Vis urcite ze jsi nebyla tehotna?
I po potratu se v tele nejakou dobu drzi vyssi hcg hodnoty.

0805nikol
autor
31. led 2024

@reeeza to nevím bohužel , takže normální těhotenství mužů úplně vyloučit ?

0805nikol
autor
31. led 2024

@reeeza záleží no myslím ze skoro dva tydny po potratu už by nebyli tak silné ty čárky ne?

reeeza
31. led 2024

@0805nikol bohuzel uplne klidne...

reeeza
31. led 2024

ale je to pouze muj nazor a je velka sance ze se mylim. Nejspis by ses mela objednat na utz..

0805nikol
autor
31. led 2024

@reeeza jsem zítra objednána tak budu chytřejší

monika3456
31. led 2024

@0805nikol já myslím, že jsi těhotná 🍀 moje Mamka měla ms do čtvrtého měsíce a úplně silnou

0805nikol
autor
31. led 2024

@monika3456 to bych byla moc rada🥰

0805nikol
autor
1. únor 2024

@reeeza tak to nejspíše odešlo s ms a hcg se drželo v těle ještě i po týdnu měla jste pravdu, prý je vše v pořádku, jsem rada ze to není mimodelozni teh. A můžeme se snažit dal, díky všem za odpovědi 🙂

lencaa11
1. únor 2024

@0805nikol tak teď bude pohnojeno no HCG může bejt i měsíc v těle držím palce v dalším snažení ☘️☘️

luciejonsztova
1. únor 2024

@0805nikol Tak to je ta ,,lepší” možnost z těch špatných. Držím palce ať to co nejdřív vyjde 🍀

helen_h
1. únor 2024

@0805nikol Tak hlavně že to není to mimoděložní! Každopádně pro jistotu třeba zase za týden zkontrolujte, jestli už je hcg negativní.

reeeza
1. únor 2024

Tak hlavně že není mimoděložní a jste a budete v pořádku🌼

helen_h
2. únor 2024

@0805nikol Ale určitě bych ještě udělala test za pár dní, v případě jasné pozitivity bych si nechala radši nabrat hcg. Bohužel tady byla jedna maminka, co i po krvácení |(menses) měla právě déle pozitivní testy, lékař v děloze nic neviděl, tak usoudili, že jde o zbytkové hcg a bohužel, bylo to mimoděložní. Naštěstí si nechala sama hcg nabrat a pak už jen jela do nemocnice, protože bylo vysoké a bohužel jen zárodek nebyl v děloze

0805nikol
autor
2. únor 2024

@helen_h dobře no, stále tam je slabé krvácení což me děsí pokud do pondělí nepřestane tak mám přijít doufám tedy ze to bude dobrý, ale sama doktorka se me ptala proč sem si jako dělala test proč se stresuju zbytečne když menses proběhl úplně normálně 😂

0805nikol
autor
2. únor 2024

@lencaa11 pohnojeno?😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru