Těhotenství a endometrióza. Dopadlo to u vás dobře?

21. říj 2024

Ahoj holky, máte někdo zkušenost? Našla jsme na testu dvě čárky.. Ale pobolívá mě břicho, občas píchne na levé straně, bojím se dost mimodeložního. Vím že endo to způsobuje. Měli jste některá také bolesti břicha a dopadlo vše dobře?

rosalindamelinda
21. říj 2024

No a ty máš endometriozu? Těhotenství bylo plánované? Myslím si, že by bylo dobré se poradit hlavně se svým OG. Různé bolesti ve spodku jsou pro těhotenství normální. Pobolívání může být podobné PMS, MS. Různé píchání v levém, pravém boku nevadí. Bolesti by neměly přejít do ms křečí, kdy křeče a krev můžou znamenat potrácení. Ale jinak ženu při těhotenství bolí dole kde co, jak se děloha postupně zvětšuje 😉

autor
21. říj 2024

@rosalindamelinda mám vnitřní endo což je adenomyoza. K dr jdu za týden, už jsem volala. Někdo psal že s endo měli těhotenství hodně bolestivé a že ok. tak jsme se chtěla jen zeptat jestli s tím má někdo zkušenost. Nekrvácím, nic , tak uvidíme, snad bude všechno dobre

rosalindamelinda
21. říj 2024

Tak to bude dobré... když má žena nějaké zdravotní problémy tak se instinktivně bojí všeho, ale nakonec je to dobré. Je jasné, že bude jinak prožívat těhotenství žena s endometriozou a jinak žena bez ní. Vím, že třeba těhotné ženy, které měly v děloze srůsty, měly velké bolesti, jak se děloha zvětšovala a srůsty praskaly. Musí to být hrozné, ale asi se to dá nějak vydržet 😉

lencaa11
21. říj 2024

Zrovna endo je v TT víc v klidu skrze těhotenské hormony a andemyoza spíš je překážka když se plánuje TT atd...spíš to může bejt od TT

autor
21. říj 2024

Tak díky holky za reakce 🙂 musela jsem se takhle uklidnit

magola
22. říj 2024

Já sice ještě děťátko nemám, ale ségra má endometriózu a vlastně neměla nikdy nějaké velké problémy, jen silnější a bolestivější ms. A porod měla ok. Ono to ale asi bude individuální.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru