Zdravím všechny. Chtěla bych Vás všechny požádat o radu. S manželem se první měsíc snažíme o miminko, nedostavila se mi menstruace a po dvoudenním zpoždění mám na testu silnějšího ducha ;) . Jinak poslední MS byla 28.6.. Omlouvám se asi za dost blbý dotaz, ale je to poprvé a nejsem si úplně jistá co a jak, no a diskuzích je pokaždé něco jiného.... Kdy je pravá chvíle objednat se na gynekologii? Někde jsem četla, že v pátém týdnu není ještě nic vidět, takže ideální by měl být sedmý týden... Prosím, jaké máte zkušenosti?
Moc děkuji za jakoukoli odpověď. 🙂
Ja vzdy volala týden po vynechání
Moc děkuji za odpovědi. Čistě teoreticky vím, že bych tam měla zavolat, ale jedeme teď s manželem na týden na dovolenou, tak mám trošku obavy. A ještě k tomu je víkend.
Počkejte, až budete mít zpoždění alespoň týden. Když bude čárka krásně sílit, stačí, když půjdete k lékaři cca v 7. - 8. týdnu. Dřív to často nemá smysl, protože není nic vidět a budete se tím jen zbytečně stresovat. 😉 Přeji, ať miminko krásně roste
Nespěchej, klidně se objednej za dva tři týdny. Teď je to prostě buď a nebo a žádná kontrola s tím nic neudela. Ultrazvuk není nic prospěšného a čím míň mu budeš mimino vystavovat tím líp 👍
@mafulin Tak jako pokud je mi znamo retngen a ultrazvuk pracuji kazdej na úplně jiném principu....ty js cetla nějaké studie o škodlivosti?Zaplat pánbůh za tyro vyšetřovací metody...diky rentegu dokaze lekar odhlaut zapal plic nebo rakovinu a diky uktrazvuku v tehotenstvi zase neprosperujici tehotenstvi,VVV a podobne veci...asi moc čteš
Určitě se nezen zbytečně brzo, akorát bys mohla být nervózní, že není srdíčko. 🙂 Bohatě stačí v osmém týdnu. 🙂
Jinak ultrazvuk je úžasná věc, ale i zde platí: dobrý sluha, ale zlý pán. UTZ pomalu co dva týdny, plus screeningy a do toho ještě spousta žen používá denně angel sound.... to není pro ten plod úplně top.
@kuttu na profilu mam clanek o utz v tehotenstvi, ktery je shrnutim ruznych studii, na ktere jsou v nem uvedeny i odkazy, tak ti usnadnim praci s hledanim. Dukladne si je prostuduj, a pak muzes diskutovat dal. Agresivni zpusob, kterym v tehle diskuji komunikujes s @mafulin svedci o tom, ze o tematu nic odborneho nevis, jen si za kazdou cenu potrebujes hajit svou pravdu, ktera neni podlozena nicim.
Já si myslím že to zas není úplně pravda že nic není vidět, já chodila na ultrazvuk každý týden snad od 4 týdne, ale asi je to prostě jiné když je to těhotenství z ivf. 😳
@mafulin Ano,nemá smysl chodit brzy,protoze nemusi byt nic videt a jsou to pak akorat dalsi nervy do dalsi kontroly....pokud vim,je narok na cca 3 ultrazvuky za tehotenstvi,ktere hradi pojišťovna...jsou avsak tehotenstvi riziková,nebo je rizikova anamneza jako VVV,ZT,hematomy atd v minulych tehotenstvich,kdy je treba ultrazvuk dělat častěji ....a na kecy jako ultrazvuk zpusobuje autismus,vady apod proste neverim...vsude jsou odpůrci....ultrazvuk dělá lékař nezbytne dlouhou dobu
Holky, moc všem děkuji za odpovědi. Volala jsem týden po vynechání, ale stejně měli dovolenou. Jinak, že by se mě sestra do telefonu zeptala na den poslední MS, tak to vůbec :D a stejně mě objednali až na příští týden. :D
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@kami2262 Klidně si na gynekologii zavolej. Oni se tě zeptají na poslední menstruaci a sami si spočítají, kdy tě budou chtít vidět.