Srovnání mensrtuace po vysazení HA

lela12
25. kvě 2017

Ahoj holky, omlouvám se, vím že to tady bylo už aspoň tisíckrát, ale prosím o názory, rady,
zkušenosti. V listopadu jsem byla na laparoskopii (cysta na vaječníku). V prosinci jsem vysadila po 10letech HA, první MS hned po vysazení jsem dostala normálně, druhá už nepřišla tak jsem šla na vyvolávačku a od té doby tři měsíce přesně na den skoro i na hodinu po 31dnech. Teď je to 38den a ani náznak.. břicho mě teda pobolívá asi 14dní a mam trochu citlivější bradavky, ale jinak vše normální. Myslela jsem že když už se to jednou srovnalo tak to bude dobrý, ale asi ne 😞 sex je teda nechráněny, po létě by jsme chtěli mimi. Měla jste to některá taky tak? Děkuji za případné odpovědi☺

lavender19xx
28. kvě 2017

@lela12 dívám se, že ještě nikdo neodpověděl, tak pokud jsi nehledala radu v jiné diskuzi... 🙂 Hele to je normální, deset let je dlouhá doba, může se to srovnávat půl roku i déle. Hlavní je neporovnávat to s cyklem, který byl při braní HA, tělo se teď zkrátka srovnává a vytváří si nový rytmus.
Pokud se teď vůbec nechráníte, tak jedna z možností je, že už jsi otěhotněla 😉.
Pokud ti ms nepřijde, tak holt zkrátka zase k doktorovi a třeba začít uvažovat nad bylinkami, kyselinou listovou a spol., držím palec 🙂.

luj89
28. kvě 2017

@lela12 ahoj, a co ukazal tehotensky test? Prece kdyz se nechranite, tak musis pocitat i s touto moznosti...

lela12
autor
28. kvě 2017

@levander19xx děkuji za odpověď, právě jsem doufala, že když už tři měsíce to bylo dobrý že se to srovnalo. A pak vůbec nemam tušení jestli ovuluju a kdy, nepoznám to na sobě a teplota se mi zatím měřit nechce 😀 doktor mi řekl ať beru Inofolic ale to je spíš na otěhotněni než na srovnání cyklu. Tak jsem ho ještě nezačala brát. A dnes jsem začala pít kontryhelový čaj.
@luj89 včera jsem si ho dělala a nic 😒

luj89
29. kvě 2017

@lela12 no, ono se telo s vysazenim srovnava pomerne dlouho... Myslim, ze tak 6 - 12 mesicu urcite. Ja treba mela cykly 45 - 60 dni. Byt na tvem miste, tak jeste aspon mesic pockam. Nekteri lekari mileradi hned cpou dalsi davku hormonu v podobe vyvolavacek, s tim se ale problem vetsinou nevyresi... Muzes zkusit Zenske kapky od Gresika, bylinky nebo hormonalni jogu. Podle me ale nejvic potrebujes cas 🙂

lela12
autor
30. kvě 2017

@luj89 děkuji ještě chvíli určitě počkám. Spousta holek říká že jím to trvalo než se to srovnalo. A za jak dlouho se na testu ukáže těhotenství? Pokud jsem měla plodné dny třeba těsně před příchodem MS, tak se to nemuselo ukazat ne? A jaký testy? Na ten GS mamatest každý nadává 😞 doktor mi poradil měřit si teplotu a dělat ovu testy abych zjistila kde je problém.. nevíš jaká má být teplota nebo jak to je? Nějak se v tom nevyznam 😀 děkuji a promiň za kupu otázek 😀

luj89
30. kvě 2017

@lela12 doporucuje se delat tehotensky test 2 dny po vynechane MS. ja testovala asi 2 dny pred planovanou MS prave Mama testem a tehotenstvi mi ukazal. Jenze u nepravidelneho cyklu je pak tezko rict, kdy ma prijit MS. Mereni teploty mi prislo takovy slozitejsi a uchylila bych se k tomu az treba po pul roce snazeni o mimi. Ja pouzivala jen ovu testy.

lela12
autor
30. kvě 2017

@luj89 no právě, spíš to mam zaje jen rozházené. Uvidím ještě chvili a radsi se objednam k doktoroj. Ty ovu testy jsou taky na "prd" když to nemam pravidelné.. Děkuji za rady 🙂

luj89
31. kvě 2017

@lela12 zatim bych to nevidela tak dramaticky 🙂. Zpozdeni mas 2 tydny, treba uz to brzo dostanes 🙂. Zacala bych s ovu testy 14. DC a testovala treba obden a kdyz bude carka silit, tak testovat kazdy den.

lela12
autor
31. kvě 2017

@luj89 ja bych to tak neřešila, ale na konci července jedem k moři a nerada bych zrovna měla menses 😀 ovu testy koupim, dnes jsem si začala měřila i teplotu, ale stejně to nevydržím asi každý den 😔 a moc se v tom nevyznám. Snad to brzy příjde. A jinak koukam že máš za chvíli termín. Tak moc gratuluji a držím palečky ať má vše hladký průběh😉

luj89
31. kvě 2017

@lela12 Ano, termin mam za mesic 🙂. Dekuju moc 🙂. A ja drzimplce, at se vsehno da do poradku a brzy se mimi povede 😉

beatrixc
31. kvě 2017

může se to srovnávat opravdu dlouho... já jsem po vysazení HA přešla na symptotermální metodu, kde se sleduje teplota, čípek a hlen v průběhu celého cyklu a tím se dá poměrně spolehlivě určit ovulace.
Jinak pokud myslíš těhotenské testy, já jsem si kupovala ty nejobyčejnější v Dr. Max a neměla jsem s nimi žádný problém 🙂 Co se ovulačních testů týče, tam nemám zkušenosti.

lela12
autor
31. kvě 2017

@beatrixc děkuji za odpověď. O ty metodě jse nikdy neslyšela. Já to teda taky nikdy moc nezkoumala.. doktor hned první měsíc po vysazení HA říkal že ovulace krásně proběhla a že jsem asi těhotná, ale to se nakonec nepotvrdilo. Tak mi řekl ať beru Inofolic že není na co čekat, ale je to strašně drahý tak jsem to chtěla zkusit bez toho.. no teď už hi beru.. 😀 a jaká má být ta teplota? Těhu test mi dali v lékárně akorát GS mamatest a na ten jsou dost rozdílné hodnoceni.. A tobě taky moc gratuluji a ať vše dobře dopadne😉

beatrixc
31. kvě 2017

S tou teplotou se nedá říct, kolik má být... každý to má jinak. Jde o to, že ji sleduješ pravidelně a když proběhne ovulace, tak se teplota zvýší, těsně před menstruací pak zas klesne. Ale nedá se říct, že třeba 36,4 znamená proběhlou ovulaci 🙂
Jinak děkuji, zatím vše vypadá dobře, až na to, že se malé nechce přetočit.. ale třeba to ještě zvládne 🙂

lela12
autor
31. kvě 2017

Aha, kdo se v tom ma vyznat 😀 ja rano měla 37 tak to na MS asi nevypadá.. jednou jsou to vydržela měřit týden a to jsem měla 36,5 😀 ale jedu na tři směny tak se to blbě měří ve stejnou hodinu celý měsí 😕 no uvidíme 🙂 oj tak snad se brzo otočí ještě ma trochu času 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru