Ahoj, je možné aby laborka měla jiné hodnoty? Byla jsem včera a HCG 34. Dnes jsem zašla do jiné laborky soukrome a HCG bylo 23,5. Je možné aby měla každá jiné hodnoty? Nebo se mám připravivat na nejhorší? Testy jsou dnes silnější. 14DPO dekuji
To je hodně nízké vůbec a pokud klesá, tak to je špatně
Ne, nemůžou mít rozdílné hodnoty , oni zkrátka změří tvoji hodnotu HCG , která bohužel klesá + je to hodně malinko takže odhaduju biochemické
To vypadá blbě, kdyby to bylo o nějakou desetinku, tak dejme tomu, ale druhý den by ta hodnota měla být vyšší a ne o tolik nižší, i v jiné laborce.
Ciste teoreticky to mozne je, i kdyz je to vcelku malo pravdepodobna haluz. Pokud budeme brat, ze narust hcg je zdvojnasobeni za dva dny, pak ano, v takhle nizkych hodnotach, pri spravnem vyberu stroju, je mozne, ze by ten rozdil mohl byt takovy. Za sebe pevne doufam, ze v laboratorni/lekarske praxi by nikoho nenapadlo posuzovat to na zaklade vysledku ze dvou ruznych laboratori, pokud pouzivaji pro stanoveni systemy ruznych vyrobcu. Chtelo by to vedet, na cem to jelo...
Osobne to u hCG overene nemam (zato pro jine analyty ano, a obcas to je mazec), ale specialne jsem si vyjela vysledky kontrol pro ruzne systemy a clanky na srovnani ruznych systemu a u tech hodnot do stovky je to vcelku rozstrelene (pak uz je to podobne).
@lencaa11 nedelaji. Testy se prave v ruznych laboratorich delaji na ruznych strojich ruznych vyrobcu. A ano, v zavoslosti na tom, co se stanovuje a na tom, jaci dva vyrobci dodavaji instrumentaci tam mohou existovat vcelku solidni rozdily. Proto se u toho vydavaji referencni meze (hcg ma ale v praxi vicemene jen hranici pro pozitivitu a pak se posuzuje narust/pokles v case. Jenze vzdy ze stejneho systemu...)
@janaf26 pak dej vedet, jak to dopadlo, protoze bez ohledu na to, co si tu damy, pri vsi ucte, mysli, tak toto je proste nehodnotitelne. Ani jako pokles nebo narust, proste za danych podminek nehodnotitelne, dve naprosto nesouvisejici cisla.
Tak jsem byla ujistena, že každá laboratoř má lehce jiné hodnoty a ty co nespadají pod zdravotnictví jako soukrome tak ty se můžou více lišit. A prý nejsem první, která tohle řeší. Jsem na úplném začátku, k oplodnění prý došlo později a na začátek hodnota je hezká. Jsou i ženy co měli 6,5hcg a už mají drobečky v náruči. HCG mi bylo odebráno ještě jednou ve stejné laborce kde jsem byla poprvé. A tehu testy sili. Tak snad je ještě naděje 🙂
Děkuji za názory. Člověk má strach když se těší.
Mám 9 letou dceru. Před 10 lety jsem objevila // později dle MS bych byla 6tt+ ale na uktrazvuku nic nebylo. Paní doktorka tomu dala šanci a plod se objevil později i se srdickem cca o 2 tt mladší. Přítel byl 3tydny pryč sex jsem nemela, k oplodnění došlo ještě předtím a plod se pomaleji vyvyjel a dcerka je tu. ❤ tak se vždy smeju, že jsem spala s otevřeným oknem.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@janaf26 všude dělají testy stejně pokud vám kleslo HCG tak to není úplně ok asi bych zašla k lékaři ještě