První příznaky těhotenství?

taara36
8. únor 2015

Ahoj holky, potřebovala bych nějaké informace o zkušenostech s Vašimi prvními příznaky. Popíšu svou situaci: o miminko se s manžílkem nesnažíme, ale nechováme se vyloženě tak, že by nemohlo přijít. Mám pravidelnou menstruaci, délka 28 dní. Ovulaci jsem nikdy přesně nehlídala, jen dle tabulek na netu podle MS (s ohledem na pravidelnost), v "rizikovém" období jsme používali kondom. Poslední MS jsem měla od 9.1. V průběhu ledna jsem se cítila pořád hrozně unavená, jakoby na mě něco lezlo, postupně jsem ztratila chuť na sex (s čímž normálně nemívám moc problém), ale přičítala jsem to nervům ze stěhování. Byla jsem celkově dost náladová, pořád hlad. V období přibližné ovulace se mi osypal obličej (něco jako kopřivka), úplně mi to vymizelo až v průběhu tohoto týdne s tím, že hned poté, co se mi to udělalo, jsem začala brát léky na alergii (nikdy dřív jsem to nezažila, jsem ale silný alergik, tak jsem to zase přičítala stěhování). Stejně tak mě začala hrozně bolet prsa - citlivá na vše. Trvá to doposud, jen o něco mírněji. Přesto mi v hlavě pořád něco zvonilo - udělej si test. Udělala - negativní, neřešila jsem své symptomy a říkala si, že prostě nervy. Jenže do toho se mi udělal ještě opar, únava stále stejná, žravka taky, mírné bolesti zad - říkala jsem si, že to je super, že se mi blíží měsíčky, vycházelo to na pátek. Jenže pocity pořád stejné a menstruace stále nikde. Ani náznak. Včera jsem si udělala test (Best nebo tak nějak, negativní, až asi hodinu po limitu se objevil slabý ducháček druhé čárečky). Myslíte, že se může jednat o rané těhotenství? Nemáte někdo podobnou zkušenost (s osypáním obličeje nebo tak něco)? Dnes večer po návratu domů jsem zkusila Mamatest 10 a objevila se tam slabá druhá čárka, a to už v limitu. Začínám být lehce nervózní, ne že by případné těhu byl problém, ale šok by to teď byl.... Prosím o sdílení Vašich zkušeností!

polaks
8. únor 2015

No tak ešte jeden test o dva dni ,pre objektivitu úplne inú značku a ak sa aj tam objaví druhá čiarka tak je to jasné.

alen_ka
9. únor 2015

@taara36 no já taky myslím, že asi těhotná budeš, zkusila bych za pár dní ještě další test a pokud by vyšel pozitivní (i kdyby jen slabá čárka), tak je to asi fakt jasné
jinak nevím, jak moc by to u tebe bylo vítané, ale raduj se, spousta holek by tu pro to zabíjela 🙂

taara36
autor
9. únor 2015

No zatím jsem tak akorát nervózní 🙂 nesnášim nejistotu totiž... V noci jsem nemohla spat, jednak nervozita, jednak mě bolela prsa... Zítra zkusím další test a uvidíme...snad se do té doby z toho nezblázním.🙂 a musím říct, že obdivuji všechny holky plánující mimčo, mě ta nejistota už teď ničí... Je mi celkem jedno, jak to dopadne, z mimča bychom se radovali, i když by nám to zamávalo s plány, ale kdyby to byl planý poplach, taky by to nevadilo...jen prostě potřebuju vědět, na cem jsem:(

fillipepi
9. únor 2015

To asi ukáže jenom čas, ale z toho, co popisuješ, si myslím, že je velmi reálná šance, že miminko čekáš. 🙂 Já jsem na začátku měla obdobné příznaky jako před menstruací, jenom s tím rozdílem, že se nedostavila. Nadto mě občas píchlo v břiše a jednou večer se mi udělalo špatně po dvou deci vína, což se nikdy předtím nestalo. Prsa mě tedy bolela fest. Jinak test je lepší udělat si z ranní moči, bývá přesnější, protože je v něm větší obsah hormonů. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru