Proč stále se opakující otázky, jestli je test pozitivní?

loylii
2. srp 2019

Zdravím všechny a mám otázku.. z nudy na mateřský jsem často tady na MK. Jako každá tady, řešíme počínající těhotenství. Ale mě neskutečně vytáčí ty pořad se opakující otázky je test pozitivní? Miliony fotek a na něm druhé čárky, buď tenký nebo tlustý. Není proste lepší počkat na MS a pokud nepřijde, udělat si papírový test, když vyjde pozitivní, tak si koupit digitální? I když ten vyjde pozitivní, tak se objednat k lékaři?
Uklidnim všechny snažilky... když vidíte JAKOUKOLIV druhou čárku, i sebetenčí, jde o počínající těhotenství..

hlavně doma na živo bude vidět čárka 100x lip, než když ji z nekvalitního fotaku v telefonu sem hodíte..

kafr
2. srp 2019

A možná se při tom objednávání na gyndu objednat rovnou i k očnímu. 😅 Dobrá matka vidí i za roh 😝
Taky mi dotazy tohoto typu přijdou na hlavu. Asi dotyčnou nenapadá lepší způsob, jak se těhotenstvím pochlubit. 🤔

zelenaesmolda
2. srp 2019

@loylii
naprosto souhlasim,IQ tykve tyhle tazatelky.Stejne jako zadosti o diagnozy ci dotazy "muzu byt tehotna?"

zelenaesmolda
2. srp 2019

@kafr
jakoby jeji tehotenstvi nekoho zajimalo :D

loylii
autor
2. srp 2019

@kafr já když si moc přála být těhotná a byla v aktivní fázi - chci mimco, tak mi 1x měsíčně nebylo líto si koupit digital za 200.- po vynechání MS. Řekla jsem si, no tak nepůjdu na oběd a něco si odpustim, ale budu mít jistotu😉 zvědavost byla větší!

terezanovotna30
2. srp 2019

A nejlepší dělat každých 15 minut jeden test... To fakt už nechápu.

zelenaesmolda
2. srp 2019

@terezanovotna30
ja spis nechapu delani si testu jeste pred MS.Ja mam teda MS nepravidelnou a test jsem si delala az kdyz bylo zpozdeni asi tri tydny

zuzina_m
2. srp 2019

Myslim,ze vím kam miris 😉 včerejší diskuze, kdy si zakladatelka udelala 150 těhotenských testu během dne, byla opravdu k popukani. A příběhy typu včera na me vlezl přítel, dnes mám těhotenské nevolnosti, zítra jdu na gyndu.. :D Me přijde, že se buď ty ženský nudej, nebo už jsou opravdu zoufaly

loylii
autor
2. srp 2019

@zelenaesmolda já mám MS pravidelnou, ze jsem v tom jsem cítila už třeba 4 dny před terminem, ale proste jsem pockala na den “D” jak to dopadne😉

zelenaesmolda
2. srp 2019

@zuzina_m
nebo hodne hloupe...

@loylii
tak u me ani tyden zpozdeni nic neznamena,ja bych fakt delala test az minimalne po tydnu vynechani protoze ms se muze zpozdit treba jenom kvuli stresu

sudylichozrout
2. srp 2019

@zuzina_m jsou vesmes zoufale...

zuzina_m
2. srp 2019

@zelenaesmolda nebo no 😉

loylii
autor
2. srp 2019

@sudylichozrout já na těch testech co sem oni dávají nic nevidím a když to člověk napíše, tak dostane seřvano, fakt nevidíš?? Jako, ze ještě výsměch..😉

zelenaesmolda
2. srp 2019

@loylii
ja jsem dneska do jedne takove nove diskuze napsala proc si nevyhleda uz stejnou diskuzi na toto tema a neprida prispevek tam misto spamovani stou diskuzi na stejne tema.Pry je to neslusne nekomu pridavat prispevek do diskuze,nemam to cist,neumi pridat fotku do diskuze.To chce totiz najit diskuzi a pridat prispevek ale to stoji trosku premysleni a to boli.
No uznej,ze s timhle materialem se do Evropy vykrocit neda...

theronnie
2. srp 2019

Já tomu rozumím. Pokud se otěhotnět třeba dlouho nedařilo, tak člověka uklidni fakt ze to tam někdo další vidí. Já třeba když ukazovala test manželovi při prvním tehu. On mi zarytě tvrdil, že je negativní, “protože ty čárky musí být přece stejně tlustý” :D někdo holt potřebuje “potvrzení a ujištění” a taky ta radost se o to podělit ze se konečně povedlo.

vendelinka08
2. srp 2019

Vždy se to tady řešilo a řešit bude, ženy v tom nechtějí být samy a potřebují možná povzbuzení, uklidnění atd... v podstatě pokud tě téma nezajímá, tak se tomu vyhni, jako ostatní. O tom tady ten Koník asi je... je to tady časté, ale když nechci, tak na diskusi vůbec nelezu...

loylii
autor
2. srp 2019

@theronnie na každém testu je ale jasný návod. 2 čárky = těhotenství. Jestli je tenká nebo tlustá ta druhá, to záleží na výšce HCG. A to je u každého jiné, máme jinak dlouhé cykly.

loylii
autor
2. srp 2019

@vendelinka08 asi používám logiku - dvě čárky těhotenství, nic vic, nic min.

theronnie
2. srp 2019

@loylii to je ale hrozne racionální stránka věci. Řekla bych, ze takhle premysli hlavně muži. Většina žen, se chce podělit, podpořit, ujistit. Nebere to moc racionálně, je to na úrovni zázraku. Mě třeba vždycky pohltily emoce. Byla jsem nadšena, když byl pozitivní. Druhy dítě se nedařilo, takže jsem zas byla zoufalá, při jedny carce a lovila duchy z ovu testu. A když se pak objevila vyrozuměna čárka na tehu testu, po tom, co jsem byla rezignovana, tak ta záplava emocí, nejdřív neskutečna radost, pak obavy, aby to nebylo biochemický, aby to bylo v děloze abych to přežilo první trimestr atd je to mazec. Racionalita jde stranou a tím testem to prave začíná.

loylii
autor
2. srp 2019

@vendelinka08 já sama jsem po několika cyklech IVF, několik let snažení přirozene. Chápu tu snahu, ti nikomu neberu. Ale MK je zahlcen těhotenskými testy. Kde není nic vidět, nebo naopak úplně regulérně 2 čárky. A u toho pořad dotazy, je pozitivní nebo ne? Buď proste je, nebo není ne?

loylii
autor
2. srp 2019

@theronnie ale k tomu přeci slouží doktoři.. ty nám řeknou, ano vypadá to dobre, vysoká sliznice, pojďte vemu vám krev, ať mate jistotu. Když vám vyšel papírový i digitální test.

terezanovotna30
2. srp 2019

@zuzina_m joo to byl matroš. Ztratila jsem tím sama plno času, ale to mi fakt nedalo to nesledovat 😂😂. Někdy se nestačím divit!

Já byla zatím těhotná dvakrát, z toho jednou úspěšně, ale návod číst umím, i mu dobře rozumím. Tudíž čekám na zpoždění a pak dělám závěry 😁

vendelinka08
2. srp 2019

@loylii ja te chapu jak to myslis, vim jak testy funguji. Me treba bavilo testy delat, nemela jsem potrebu sem davat foto atd. Az kdyz byl jasne pozitivni. Ale jde o to..ze asi nema cenu se nad tim pozastavovat. V podstate se tady resi stale to stejne. Kdyz potrebuji, vyhledam si stare diskuse a nezakladam novou. Take obcas nechapu nektere dotazy...tak to prechazim.

fly80
2. srp 2019

Jak já tohle chtěla taky napsat 😂 kdyby to tu nebylo třikrát denně

loylii
autor
2. srp 2019

@vendelinka08 člověk má malý děti, ví, ze na tomhle fóru je spousty užitečných rad a pořad jen na nej skáčou statusy zda je test pozi nebo nega, přitom vidím úplně megalaickym okem jak to je a ty prispevatelky jsou buď úplně hloupý nebo by se měli poradit se svým gyndarem. Co a jak.. nemusí to vědět ani přítel, rodina.. ani mi tady😉

veruuu_kubesovic
2. srp 2019

a já třeba nechápu, jak se někdo snaží o miminko udělá si milion pozitivních testu, pak to tady postuje, jako asi ať zjišťujem který test je víc pozitivnější, pak zase okamžitě běží na gyndu, tam nejde nic moc vidět, protože je doprčic ještě strašně moc brzo, nebo jde vidět něco málo, ale zase není srdeční akce a to je tady pořád a pořád dokola 😀
A kurde mě včera ta diskuze nějak ušla 🙈

loylii
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
sudylichozrout
2. srp 2019

Jako naprosta nesnazilka a zenska, co tehotni i po pujceni zubniho kartacku, jsem si z toho delala dlouho srandu. Jenze pak jsem ve svem druhem tehotenstvi potratila. To, ze se k potratu chysta, jsem zjistila prave nesilicimi testy. Mam lutealni fazi jen 10 dnu, takze par dni po vynechani u me slabe carky nejsou nicim vyjimecnym. No a kdyz jsem za par dnu pak delala dalsi test pro overeni pozitivity, byly carky porad slabe. Takze jsem to tim zacala sledovat a zjistila, ze neni progres. Dusevne jsem se mohla pripravit na to, ze to neklapne. Zhruba za 14 dnu jsem se opravdu rozkrvacela. Dalsi tehotenstvi uz jsem mela trochu strach, takze jsem par testu za sebou udelala, abych videla, jestli ten zacatek bezi dobre, nebo ne. No a pri poslednim tehotenstvi jsem testovala vickrat i proto, ze uz vic deti nechci (tri staci) a chtela jsem si naposledy uzit ten zvlastni pocit, kdyz se ty carky na testu rysuji a jak sili. Je to vlastne docela magicke, i kdyz je to z logiky veci pakarna.
Takze se tu (pochopitelne z tohoto duvodu) uz nemuzu prsit, ze jsem taky zaryta netestovacka a ty baby, co bez ustani curaji na papirky, ze jsou uplne pitome 🙂

korneliusa
2. srp 2019

@sudylichozrout Tak já třeba u všech těhotenství testovala jak blbá každý den jeden test, jednou za tři dny digitál. Ale přísámbůh, žádnej jsem nevrazila na koně, protože to je idiotský a jsem dost soudná, abych to věděla.

korneliusa
2. srp 2019

@zuzina_m No ty koni, to je sbírka 🙄

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru