Premenstruační syndrom vs těhotenské příznaky

radiz
15. únor 2015

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti v ranném těhotentsví. Mám celkem specifické signály, že přijde MS – bolí mě hlava, píchá v bříšku a občas mám bolestivá prsa. Vím, že všechny tyto věci mohou být i příznakem těhotenství a také vím, že u každé je to jinak. Přesto by mě zajímalo jestli se u Vás objevily příznaky jako před MS a nakonec z toho bylo těhotenství a nebo jestli byly příznaky těhotenství naprosto jiné a specifické od těch před menstruací.
Omlouvám se za téma, které je tady propíráno sem a tam, ale vždy jsem našla jen diskuze, kde jsou psány jen konkrétní příznaky těhotenství, nikoliv jestli byly stejné, jaké se u vás vyskytují v době před MS. Moc děkuji

guinea
15. únor 2015

@radiz Ahoj, já když jsem ani po třech měsících neotěhotněla (a myslela jsem si, jak je to šíleně dlouhá doba), tak jsem v hlavě těhotenství na čas "odložila" s tím, že se budu věnovat jiným věcem (cvičení podle Mojžíšové, stěhování, atd.). Takže jsem tak nějak automaticky předpokládala, že MS dorazí jako obvykle. A jako obvykle mě bolelo dopředu břicho a záda, tak jsem čekala, že prostě každou chvíli dorazí. Ale pak mě napadlo podívat se do kalendáře, a zjistila jsem, že na ní čekám už asi 5 dní (s těmi příznaky přicházející MS). Pořád jsem byla přesvědčená, že mám jen zpoždění, ale si pro klid duše jsem si udělala test, abych mohla jít vesele o víkendu pařit. A jak jsem byla šokovaná, když se najednou ukázala i druhá čárka! Teď už vím, že čekáme chlapečka 🙂

guinea
15. únor 2015

@radiz Ještě chci dodat, že předchozí měsíce jsem si pokaždé vsugerovala "dokonalé" těhotenské příznaky - hrozná únava, mdlo, žaludek jako na vodě, dokonce zvýšená teplota! A nikdy z toho nic nebylo. Když jsem pak byla skutečně těhotná, tak jsem jen myslela, že je MS na cestě.

lv
16. únor 2015

Ano, cítila jsem se stejně jako při PMS.

hanyzka11
16. únor 2015

@radiz I já to měla jako při MS 🙂

betelgeuzz
16. únor 2015

Když jsem čekala druhou dceru, tak jsem byla přesvědčená, že těhotná nejsem. Už týden před MS mě bolelo břicho a čekala, jsem, kdy to příjde. M se mě furt ptal, jestli jsem těhotná a já byla naštvaná, že určitě ne. A nakonec jsem byla 🙂

radiz
autor
16. únor 2015

@guinea
@lv
@hanyzka11
@betelgeuzz holky děkuji za vaše odpovědi 🙂 Zajímají mě právě ty vaše konkrétní pocity i zkušenosti těhulek a maminek, když měla dorazit ms a nakonec bylo těhu. Čekám na ms, už druhý den mám bolesti břicha v podbřišku a píchání - příznaky jako by měla každou chvilku přijít mrška. Trošku mě to i překvapilo, protože normálně takové příznaky běžně nemám ani před ms. Ale vše je jednou poprvé a nevylučuje se, že občas se premenstruační syndrom projeví, tak uvidíme 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru