Prázdný gestační váček

juliem
23. lis 2017

Ahoj Holky.. Jsem podle posledni menstruace v 5+0 (prvni den posledni menstruace byl 19.10.2018), k oplodneni melo dojit 28.10.2018. Dnes jsem byla u gynekolozky. a kdyz mi delala utrazvuk tak mi ukazala, ze tam mam jen gestacni vacek.. A hned zacala byt nervozni a zacala mi rikat ze to muze byt mimodelozni, ze muzu vykrvace, kdyby neco tak mam volat sanitku atd... Co si myslite? Je to opravdu tak spatne? Mam docela velky strach..

teetee
23. lis 2017

Prožila jsem si jak prázdný váček a skončila na revizi (špinila jsem , brala utrogestan, váček se však sám "zhroutil" a začala jsem krvácet jako u menstruace).

Za tři měsíce: Poslední menstruace 8.6. , na ultrazvuku 17.7. opět prázdný váček, menšího tvaru než je obvyklé (a to i přes to, že jsme počítali s tím, že mám ovulaci déle cca až 20 den cyklu). Ale čekali jsme - 28.7. se objevilo srdíčko.
Dnes mám skoro 10. měsíční holčičku.

v obou případech jsem lehce špinila a brala utrogestan
U mimoděložního by snad viděla, že je to mimo dělohu, ne?

sarka2009
23. lis 2017

@juliem Ahoj ja mela minuly rok prazdny gest. vacek, hodne jsem spinila a pak jsem zacla i hodne krvacet, doktori to kontrolovali na ultrazvuku asi az do 7 tydne jestli se neco ukaze, ale nic a sla jsem na revizi ☹
Ted jsem znovu tehotna, podledni ms 15.10. a k oplodneni doslo asi 29.10. byla jsem 15.11. ( 4 + 3 ) a skoro tam nic nevidel, jen malou tecku a rekl at prijdu az 29.11.
Neboj bude to dobry, nechapu, ze te takhle strasi !!!!

jezz1e
23. lis 2017

@juliem žiju v tom, že pokud je gestační váček v děloze tak by z toho mimoděložní být nemělo. Leda zamlklé těhotenství. Ale v 5+0 bych se tím ještě netrápila, embryo se může klidně teprve objevit.

vanea
23. lis 2017

@juliem myslím že v 5+0 by byla nejlepší gynekolog u nás, kdyby viděla víc, než gestační váček ;) to, že je prázdný zatím nic neznamená, srdeční akce je nejdříve okolo 5+4tt a to to vidí ten nejlepší ultrazvuk...pokud má nějaký standardní, tak to neuvidí...mně viděl srdíčko v 6+0tt nejdříve a to má to "lepší" vybavení..pokud navíc gestační váček našla a našla ho v děloze, tak nechápu, proč tě vůbec plaší nějakým mimoděložním těhotenstvím, proč to vůbec plácá dohromady...mohlo by to být leda zamlklé těhotenství, ale takhle brzy to vůbec nemůže vědět...pozná to nejdříve v tom 7tt (tj 6+něco..) právě proto nemá vůbec smysl se objednávat takhle brzy, akorát to maminky nervuje a ten stres je vůbec to nejhorší...počkej za dva týdny, to už by tam mělo něco být ;)

terka1507
24. lis 2017

Ahoj, 5+1 jsem mela na utz jen malinky gestacni vacek, ktery gyndr jeste docela dlouho hledal 🙂 7+1 uz byl zloutkovy vacek s embryem 🙂 Byt tebou jeste vydrzim 🙂

iv_ka12
24. lis 2017

Já bych se tím vůbec netrápila, já neměla 5+0tt nic viditelného a 6+0tt jsem měla už i emryjko a další kontrola 8+0tt bude už i srdíčko 🙂 Není důvod k obavám, odpočívej a buď v klidu a emryjko se určitě objeví 🙂 Doktor mi říkal, že v raném stádiu se vše mění třeba i z hodiny na hodinu, že jednou jsem tam přišla a nebylo nic vidět a tolik jsem se bála mimoděložního ale to je 1 ze 100, tak, že se nemám bát a že dokud nekrvácím tak nemám důvod k obavám a i krvácení nemusí nic znamenat. Říkal, že třeba kdybych přišla o den později, tak už by tam váček třeba byl 🙂 Hlavně to chce klid 🙂 ale vzpomínám si jak jsem byla ve stresu co se děje a tak,ale bylo to jen tím, že jsem si tady načetla diskuze a myslela jsem si že je to lepší než porada s doktorem, v 6+0tt když jsem byl u doktorky říkala, že vše pěkně roste že nemám důvod se obávat, že by se srdíčko neobjevilo, tak to beru tak že už tam je 🙂

moxha
26. lis 2017

V pátek jsem byla 6+4 na UZ jen dutinka s náznakem váčku.Nabrala mi hcg a kontrola 1.12.Dnes jsem byla na kontrolním odběru hcg a klesá.Takže u mě bohužel špatné.Nyni čekám zda si tělo poradí samo a nebo zda budu muset na revizi...
Osobně si myslím,že v 5 týdnu je na ukvapené závěry brzo..

pasteta
26. lis 2017

@juliem Taky mě doktor podobně vyplašil, protože jsem k němu letěla hned jak jsem na to přišla. Za 14dní už bylo všechno v pohodě ale ty nervy šílený.Podruhé už jsem byla chytřejší a šla tam až v 8týdnu a už bilo i srdíčko.Určitě to bude dobrý uvidíš.

linee
26. lis 2017

5+0 je jeste prilis brzo. Pockala bych klidne dva tydny a uvidis, jak se to bude vyvijet. Rozhodne bych zatim neplasila. Drzim palce!

juliem
autor
27. lis 2017

Holky, mockrat dekuji za podporu! 🙂 uvidime za tyden, jestli bude vse v poradku. Tak drzte palecky 🙂

renuliena
20. led 2018

Mela jsem přesně to samé a nyní jsem v 15+6 , jak ti to dopadlo?

juliem
autor
20. led 2018

Jsem 14+1 🙂 🙂 miminko zdrave, screening vysel skvele 🙂 zbytecne me na zacatku vylekala 🙂

linee
20. led 2018

@juliem tak skvele, moc gratuluji!!!!

renuliena
20. led 2018

@juliem super, moc gratuluji 🍀🍀🍀

juliem
autor
20. led 2018

Děkuji 🙂)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru